سیستان و بلوچستان تنها استان کشور برای واردات دام زنده است

سیستان و بلوچستان تنها استان کشور برای واردات دام زنده است

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار خوبی برای واردات دام دارد بر همین اساس تنها استان کشور برای واردات دام زنده به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، در هفته جهاد کشاورزی 157 پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید که 283 میلیارد ریال برای این پروژه ها هزینه گرفته شده اعتبار این پروژه‌ها از محل اعتبارات ملی و استانی و بخشی از آنها از تسهیلات بانکی و آورده افراد بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: از مجموع پروژه‌هایی که در هفته کشاورزی در سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری می‌رسد برای هزار و 518 نفر اشتغال دائم و برای هزار و 795 نفر اشتغال موقت ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: سال گذشته جزء سال‌های بوده که به دلیل خشکسالی میزان تولید سطح زیر کشت در بخش زراعت کاهش داشته اما در بخش باقی تولید توأم با افزایش بوده است.

وی با بیان اینکه تولید محصولات باغی در سال زراعی گذشته حدود 64 درصد افزایش داشته است خاطرنشان کرد: این در حالی است که محصولات زراعی با 32 درصد کاهش روبرو بوده از این رو در سال زراعی جاری به دنبال این هستیم تا این کاهش را جبران سازیم.

زورقی افزود: برای سطح زیر کشت مجموعا در بخش 6 درصد افزایش و در بخش دیم قدری کاهش داشته ایم همچنین در قسمت زراعی در بخش آبی این رقم منفی 20 درصد بوده و در کشت دیم 54 درصد بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: مجموعا سطح زیر کشت در سال گذشته حدود 242 هزار هکتار بوده در حالی که اراضی قابل کشت 400 هزار هکتار بوده است در نتیجه مقدار زیادی از اراضی زیر کشت نرفته است.

وی با اشاره به اینکه در استان سیستان و بلوچستان ظرفیت پرواربندی گاو، گوساله گوسفند و شتر فراوان است تصریح کرد: سیستم دامپروری استان اساساً بر اساس واردات دام برنامه‌ریزی شده است و این استان ظرفیت خوبی برای واردات دام زنده دارد.

ذورقی بیان کرد: سیستان و بلوچستان می تواند محلی برای واردات دام کشور باشد و این ظرفیت تا حدود 50 ئهزار تن می‌تواند بخش اعظمی از گوشت کشور را تامین کند.

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه خوشبختانه اکثر مجوزاتی که امسال برای واردات دام داده شده منجر به واردات شده است بیان کرد: امیدواریم فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران و فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی در این حوزه ایجاد شود.

وی با بیان اینکه هر کس در زمینه صنعت مرغ فعالیت کند دان مورد نیاز و فروش آن تضمینی است عنوان کرد: در حال حاضر دولت دان مرغی مورد نیاز مرداغداران را با قیمت مصوب در اختیارشان قرار می‌دهد از این رو هیچ کشتارگاهی نمی‌تواند ادعا کند که مرغ کشتار شده اما خریدار نیست.

وی گفت: در حال حاضر از مجموع مرغداری‌های سطح استان 49 مرغداری غیرفعال است که باید این مرغداری‌ها فعال شوند چرا که در غیر این صورت مجوز آنها ابطال خواهد شد.

به گفته وی وضعیت خوبی در نظر آبی در کشور نداریم در این میان سیستان و بلوچستان نیز استانی خشک تر از کشور است از این رو در استانی خشکی مانند سیستان و بلوچستان ضرورت برنامه ریزی برای استفاده صحیح از منابع آبی امری اجتناب ناپذیر است.

وی به هجوم ملخ صحرایی به استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: آخرین هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان که منجر به خسارات زیادی به حوزه کشاورزی شد در حدود 50 سال قبل بوده و طبق آخرین گزارشات سطح مبارزه در مراتع استان به 157 هزار هکتار رسیده که پیش بینی می‌شود این روند با توجه به شرایط آب و هوایی و وزش باد به 200 هزار هکتار برسد.

ذورقی ادامه داد:  شهرستان های کنارک، چابهار، نیکشهر، دلگان، قصرقند، ایرانشهر، خاش، فنوج، میرجاوه درگیر مبارزه با ملخ های صحرایی هستند  که اولین شهرستانی که درگیر هجوم ملخ صحرایی شده کنارک بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: اعتباراتی که از منابع استانی در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفته صفر ریال بوده است همچنین اعتبارات ملی نیز حدود 1.5 میلیارد تومان بوده که یک میلیارد آن صرف خرید سم شده است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon