چرا کشاورزی محور توسعه نشد؟/ نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی: چوب لای چرخ تولید می‌گذارند


چرا کشاورزی محور توسعه نشد؟/ نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی: چوب لای چرخ تولید می‌گذارند

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: در هر کاری اگر به امور فرهنگی توجه نشود، کار جلو نمی‌رود و مسئولینی که فقط به فکر تولید هستند و در نظر نمی‌گیرند که چه مشکلات فرهنگی وجود دارد، به مشکل می‌خورند.

حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: در 27 خرداد 1358 نهاد مردمی جهاد سازندگی تشکیل شد، اما بعداً در اقدام مجلس در وزارت جهاد کشاورزی ادغام شد. جهادگران این خاطره را با تجلیل از جهادگران زنده نگه می‌دارند.

وی با تجلیل از فعالیت‌های خبرگزاری تسنیم در عرصه اطلاع‌رسانی، افزود: با وجود این که مدت زیادی از عمر این خبرگزاری نمی‌گذرد اما خوب درخشیده و فعالیت‌های ارزشمند متعددی را در حوزه رسانه داشته است.

حجت‌الاسلام تقوی در ارتباط با دلایل ادغام جهاد سازندگی در وزارت جهاد کشاورزی، گفت: با یک مصوبه مجلس شورای اسلامی همه مسئولیت‌های جهاد سازندگی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد؛ زمانی که حضرت امام، جهاد سازندگی را تشکیل دادند، در آنجا نماینده گذاشتند که نماینده امام در شورای اصلی جهاد سازندگی فرد اصلی بود که بر همه امور نظارت داشت و در واقع نماینده اصلی امام در وزارت جهاد سازندگی به حساب می‌آمد.

وی افزود: شهید بهشتی پیشنهاد اولیه جهادسازندگی را به امام داد تا در نقاط محروم مشکلات مردم حل شود و انقلاب به حل مسائل مردم این مناطق بپردازد.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: بعد از این که این نهاد مردمی به وزارتخانه تبدیل شد، حضور نماینده امام کمرنگ و بعد از ادغام با وزارت جهاد کشاورزی این نماینده دیگر در تصمیم‌گیری‌ها در بودجه، عزل و نصب و بازرسی هیچ نقشی ندارد.

وی افزود: با وجود این که در سیاستگذاری‌ها، گزینش نیرو، بازرسی، عزل و نصب هیچ نقشی نداریم اما کارهای فرهنگی مربوط به کشاورزی را دنبال می‌کنیم و مسئولیت فرهنگ‌سازی در جهت تولید و مصرف را داریم.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: آن چیزی که ما با مردم حرف می‌زنیم از مواضع دین، دیانت و حاکمیت است و ما حضور فرهنگی در وزارت جهاد کشاورزی داریم.

وی گفت: در هر کاری اگر به امور فرهنگی توجه نشود، کار جلو نمی‌رود و مسئولینی که فقط به فکر تولید هستند و در نظر نمی‌گیرند که چه مشکلات فرهنگی وجود دارد، به مشکل می‌خورند و باید توجه داشت که عمران به تنهایی جواب نمی‌دهد.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در هیچ وزارتخانه‌ای نمایندگی ولی فقیه وجود ندارد و این امر تنها منحصر به وزارت جهاد کشاورزی است.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به جایگاه وزارت جهاد کشاورزی در تامین امنیت غذایی، گفت: سبد غذایی مردم با بخش کشاورزی پُر می‌شود؛ در شرایط فعلی عرصه جنگ عوض شده است و از عرصه نظامی به اقتصادی آمده و در واقع معیشت مردم هدفگذاری شده است که وزارت جهاد کشاورزی نیز مسئولیت همین تامین معیشت مردم را دارد که بنده  از این وزارتخانه به عنوان وزارت معیشت یاد می‌کنم.

وی گفت: اگر ایران خودرو وعده تحویل 2 ماهه خودروها به مردم را می‌دهد، اما به وعده خود عمل نمی‌کند ممکن است اتفاق خاصی نیفتد، اما اگر سفره‌های مردم نان نداشته باشد دیگر به مردم نمی‌شود گفت که باید مقاومت کنند و رو به روی آمریکا بایستند.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تجمیع اراضی کشاورزی در کشور، بیان کرد: در زمین‌های کوچک نمی‌توان کشاورزی اقتصادی داشت، زیرا در یک زمین 200 متری دیگر کمباین نمی‌رود و نیازمند یکپارچه‌سازی این اراضی هستیم.

وی افزود: باید کشاورزان را راضی کرد که این اقدام را انجام دهند، یا از آب و خاک بهره‌گیری مناسبی داشته باشند؛ بهره‌وری درست از امکانات کشور در بخش کشاورزی از امور فرهنگی است.

سالانه 24 میلیون تن غذا تلف میشود

حجت‌الاسلام تقوی ادامه داد: خیلی از مواد غذایی ما تلف می‌شوند به طوری که از 125 میلیون تن محصول کشاورزی تولید شده در کشورمان، 24 میلیون آن تلف می‌شود و هر ساله شاهد آن هستیم که سیب‌های درختی و زمینی، گوجه‌فرنگی و... از بین می‌رود که در این ارتباط نیازمند تقویت صنایع تبدیلی هستیم.

وی اظهار داشت: وظایف وزارت کشاورزی در حوزه سیاست‌های کلی کشاورزی اجرا می‌شود که کلیات آن ابلاغ شده است و وزیر، مدیران و مسئولان نمی‌توانند طوری رفتار کنند که متضاد با این سیاست‌های کلی باشد و در مجموع اجرای این سیاست‌ها به نفع خود آنها نیز است.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: دولت در زمینه سیاست‌های اجرایی، مسئولیت دارد که مثلا کالای اساسی در ماه مبارک رمضان در چه زمانی در بازار توزیع شود تا تنظیم بازار صورت گیرد؛ دولت براساس سیاست‌های بالادستی، قوانین مجلس و قانون اساسی که به آنها ابلاغ شده است، فعالیت می‌کند.

حجت‌الاسلام تقوی در ارتباط با مسئولیت‌های اجرایی نمایندگی ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، گفت: ما در ارتباط با حلیت مواد غذایی مسئولیت اجرایی داریم و تا نماینده ما اجازه ندهد محصولات پروتئینی به بازار عرضه نخواهد شد.

وی با اشاره به این که بخشی از گوشت مورد نیاز از خارج از کشور تامین می‌شود، خاطر نشان کرد: نمایندگان  وظیفه دارند که قبل از واردات گوشت قرمز از هر کشوری نظارت شرعی کنند و حاکمیت موظف است از ورود اغذیه حرام، اعم از ماکولات و مشروبات به بازار جلوگیری کند و در واقع یکی از راه‌های جلوگیری ما هستیم و در تمام کشتارگاه‌های داخلی و خارجی نظارت  داریم .

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این که چرا کشاورزی برخلاف شعارهای اولیه به محور توسعه تبدیل نشده و سودآوری لازم را ندارد، تصریح کرد: این مسئله تقصیر کشاورزی نیست و این امر از سیاست‌های کلی کشور نشأت می‌گیرد.

چوب لای چرخ تولید گذاشته می‌شود

حجت‌الاسلام تقوی، بیان کرد: بنده نیز معتقدم که کشاورزی می‌تواند محور توسعه باشد و مشکلات اشتغال را حل کرده و تحریم‌ها را خنثی کند؛ با وجود این شرایط اقلیمی ما می‌توانیم محصولات کشاورزی را به یکی از اقلام مهم صادراتی بدل کنیم.

وی افزود: در شرایط فعلی سرمایه مردم در فعالیت‌های صنعتی نیز نمی‌رود، زیرا تولید با موانع متعددی روبرو است و در واقع چوب لای چرخ تولید کنندگان گذاشته می‌شود، به طوری که اگر فردی بخواهد یک مجوز دریافت کند باید به ادارات متعددی مراجعه کند و در مجموع پروسه اداری در ایران زیاد است.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: بسیاری از زمین‌های دیم را می‌توان به آبی تبدیل کرد، از بذور اصلاح شده بیشتری استفاده کرد که می‌تواند تا 4 برابر تولید را افزایش دهد. همچنین کشت گلخانه‌ای می‌تواند تا هزار برابر تولید به صورت سنتی بهره‌وری داشته باشد.

حجت‌الاسلام تقوی تاکید کرد: در گندم به خودکفایی رسیده‌ایم و در تولید شکر نیز در مرز خودکفایی قرار داریم. 95 درصد دام کشور در داخل تولید می‌شود که اگر به عشایر برسیم در این بخش نیز به خودکفایی می‌رسیم.

وی ادامه داد: ایران 2500 کیلومتر نوار ساحلی دارد که از این ظرفیت می‌توانیم برای پرورش ماهی در قفس و تولید میگو استفاده کنیم که این پرورش ماهی در قفس مانند معدن طلا به حساب می‌آید.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که کار فرهنگی در تمام فعالیت‌ها اقتصادی باید ضمیمه شود، خاطر نشان کرد: اختلافات میان کشاورزان درباره زمین و آب در موارد متعددی رخ می‌دهد که حتی در مواردی منجر به کشتار نیز می‌شود. این اختلافات نیازمند رسیدگی است؛ به همین منظور در هر استان حاکم شرع داریم که به این مسائل رسیدگی می‌کنند.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه ناامنی غذایی در کشورمان وجود ندارد اظهار کرد: زیرا امور شرعی و بهداشتی خیلی زود خود را با اثرگذاری که در جامعه دارند نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه