سنندج| باید با شبکه‌های سازمان‌یافته قاچاق برخورد جدی شود


سنندج| باید با شبکه‌های سازمان‌یافته قاچاق برخورد جدی شود

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: باید شبکه‌های سازمان یافته قاچاق در کردستان رصد و با آنان برخورد جدی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی مؤیدی خرم‌آبادی، ظهر امروز در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اعلام اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک ستاد فرا قوه‌ای است، اظهار داشت: تمام قوا در این ستاد عضو و مسئولیت سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر فرآیند مبارزه با قاچاق کالا و ارز را عهده‌دار هستند.

وی افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صرفاً مسئولیت برخورد فیزیکی با قاچاق را ندارد بلکه این ستاد با سیاستگذاری به گونه‌ای عمل می‌کند که تجارت ما یک تجارت سالم، روشن، شفاف و قانونمند باشد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با بیان اینکه بخش مقابله‌ای می‌تواند بازدارنده و پیشگیرانه باشد، گفت: در رویکرد جامع‌نگر ستاد که معطوف به امر پیشگیری است، جایگاه آخر را داراست.

وی با ذکر اینکه اقدامات مقابله‌ای می‌تواند در جهت عدم تحقق قاچاق پنهان مؤثر واقع شود، تصریح کرد: ستاد یک مرکز تولید فکر و تولید دانش در مقوله سالم‌سازی تجارت و مبارزه با قاچاق است.

مؤیدی‌ با گریز به اینکه دنیا اگر توانسته یک تجارت سالم را مدیریت کند بنا به برخورد صحیح با مقوله قاچاق بوده است، ادامه داد: ما  نتوانسته‌ایم تجارت و بازرگانی، یک تجارت روشن و شفاف و در دید مردم تعریف کنیم.

وی با اشاره به اینکه در پایانه‌های استان کردستان فضای استرس‌زا، سرشار از عصبانیت و ناراحتی، ترددهای بی‌جا، فقدان امکانات بهداشتی، جو درگیری و تنش همراه با آشفتگی و جنب و جوش بی‌خود حاکم است، اذعان کرد: با شرایطی در مرز روبرو هستیم که نظم و انظباط مرز را به‌هم زده است.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تأکید بر اینکه انضباط بخشی به مرز اولویت ماست، دلیل این امر را اینگونه بیان کرد: همگی باید در جایگاه قانونی خود قرار گیرند و علاوه بر اینکه مسئولیت خود را به‌خوبی در پیش گیرند، به حریم سایرین تعرض نکنند.

وی با اشاره به اینکه باید مسیر تجاری سوخت از مرحله تولید تا مصرف، توزیع و حمل و نقل روشن باشد، اذعان کرد: فعالیت ما بر این موضوع متمرکز است که سوخت، کالاهای اساسی و دیگر اقلام ما در فضایی شفاف کار کند.

به گفته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، استان کردستان می تواند فرصت غنی را برای کل کشور به لحاظ ژئوپولیکی، جغرافیایی، استعدادهای خدادادی و بالقوه در حوزه تولید و تجاری را برای کشور فراهم سازد.

وی عدم تحقق این مهم را ناشی از عدم وجود بستر، زیرساخت و امکانات لازم دانست و ادامه داد: این در حالیست که بسیاری از فرصت‌ها در کشور همسایه ایجاد شده است.

مؤیدی‌ با اعلام اینکه ترانزیت در یک گلوگاه تجاری می‌تواند صدها شغل را ایجاد کند، افزود: مرز باشماق ظرفیتی غنی در استان کردستان است که در این خصوص می‌توان به آن توجه ویژه داشت.

وی در ادامه با ذکر اینکه با نگاه استانی که قاچاق در آن صورت می‌پذیرد به کردستان نگریسته نمی‌شود، گفت: متأسفانه علی‌رغم دستورات لازم، هنوز هم شاهد آشفتگی در مرز باشماق هستیم، امری که باید آگاه‌تر با آن برخورد شود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان را یک معبر اساسی در امر تجارت و بازرگانی کشور توصیف کرد و افزود: انتظار می‌رود با فراهم ساختن زیرساخت‌ها و زیربناها به‌منظور عدم تمایل مردم به قاچاق و در مقابل ارتقاء سطح فرهنگ آنان به مصرف کالای تولید داخلی، در حوزه تبلیغات، اطلاع‌سازی و فرهنگ‌سازی اقدامات بیشتری لحاظ شود.

وی با یادآوری اینکه مردم بافرهنگ استان کردستان تجارت پنهان و غیرقانونی را نمی‌پذیرند، خواستار شد: در حوزه فرهنگی و تبلیغاتی اقدامات لازم صورت پذیرد تا با تبلیغات هوشمندانه و مشارکت‌های مردمی مانع قاچاق شد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اعلام اینکه کردستان در حوزه سازمان‌های مردم نهاد و کاهش آسیب‌های اجتماعی جزو استان‌های برتر است، خاطرنشان کرد: می‌توان این ظرفیت را به مقوله قاچاق هم تعمیم داد و مردم را آگاه و توجیه کرد.

وی با اشاره به اینکه مرز باشماق بیشترین فکر، توان و انرژی را برای تسریع کردن تجارت و مبادلات بکار گرفته، خواستار معطوف شدن ستاد استان به این مقوله شد.

مؤیدی‌ در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه در بحث مرز صرفاً نیروی انتظامی درگیر نشود، خواستار همکاری سایر دستگاه‌های ذیصلاح در این امر شد.

وی با درخواست اینکه ناحیه بی‌طرف مرزی کردستان و کرمانشاه باید مدیریت و تعیین تکلیف شود تا بی‌تفاوتی نسبت به این مقوله نیز از میان برداشته شود، ادامه داد: در حوزه مقابله نیز از اداره کل اطلاعات، تعزیرات، نیروی انتظامی و قوه قضائیه درخواست می‌شود تا پای کار باشند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ذکر اینکه شبکه‌های سازمان یافته قاچاق در استان رصد و برخورد جدی شود، گفت: انتظار می‌رود نیروی انتظامی از کمیت پرونده‌ها کاسته و به کیفیت و محتوای پرونده‌ها بپردازد.

وی با ذکر اینکه کارگروه مقابله‌ای در استان وجود دارد، بیان کرد: از وزارت سمت انتظار می‌رود بیشترین توانش را در طراحی، تشکیل و افزایش زیرساخت‌ها متمرکز کند و سامانه‌هایی که بخشی از بستر را فراهم می‌سازد تعریف سازد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تأکید بر اینکه نگاه باید اساسی باشد، تصریح کرد: در پرونده‌های تعزیرات استان کردستان 46 میلیارد جریمه صادر شده که تنها 16 میلیارد وصول شده و مابقی در زندان به سر می‌برند، درخواست می‌شود بررسی صورت پذیرفته و تمکن مالی این افراد مشخص شود.

مؤیدی‌ در پایان سخنان خود با اشاره به مشاهده پدیده‌ای نادر در مرز باشماق، گفت: این پدیده بدین شرح است که علی‌رغم حضور تمام نیروهای مبارزه با قاچاق در این ناحیه، قاچاقچی به راحتی لوله‌ای را جهت قاچاق سوخت رد کرده و جلوی چشم نیروها سوخت را قاچاق می‌کند که مایه شرمندگی است و به هیچ عنوان پذیرفتی نیست.

انتهای پیام/ ع

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon