برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری اینترنتی بیشترین جرایم مجازی در استان همدان است


برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری اینترنتی بیشترین جرایم مجازی در استان همدان است

رئیس پلیس فتای استان همدان گفت: بیشترین جرم‌های واقع شده در حوزه فضای مجازی استان مربوط به برداشت‌ غیر‌مجاز از حساب‌ها، کلاهبرداری اینترنتی و مزاحمت‌های اینترنتی است.

 سرهنگ‌ فیروز سرخوش‌نهاد در گفت‌و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: برای پیشگیری از وقوع جرم‌های اینترنتی آموزش و اطلاع‌رسانی و نظارت در سرلوحه‌کار‌های پلیس فتا بوده و هست و سال قبل 305 هزار نفر آموزش‌چهره‌به چهره برای اقشار مختلف در استان داشتیم. روش‌های آموزشی به صورت حضوری کارشناسان پلیس فتا در امکان عمومی مانند مساجد، مدارس،دانشگاه، اداره‌ها، خانه سلامت، کسبه، صدا و سیما و رسانه‌های مجازی و غیره بوده است.

وی بدون اشاره به تعداد جرم‌های واقع شده در فضای اینترنتی و مجرمان در استان همدان افزود: اجازه نداریم آمار را اعلام کنیم اما بیشترین جرم‌های واقع شده در این حوزه در استان همدان هم از رتبه‌های اول تا سوم را می‌توان برداشت‌غیر‌مجاز از حساب‌ها، کلاهبرداری اینترنتی و مزاحمت‌های اینترنتی عنوان کرد.

 سرخوش‌نهاد تاکید کرد: برای آگاهی مردم از نحوه وقوع جرم‌ها و پیشگیری از وقوع آن آموزش‌های متنوعی را به پلیس فتا در استان در دستور کار دارد و در مجامع عمومی در ارتباط با اقشار مختلف این آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی را چهره‌به چهره به اجرا کرده  است.

رئیس پلیس فتای استان همدان در این‌باره که روش‌های کلاهبرداری شناسایی شده کدام بوده است، روش متداول کلاهبرداری اینترنتی  را فیشینگ و اسکیمرینگ نام برد و‌ اظهار داشت: توصیه اکید ما به همه شهروندان برای فعالیت مالی در فضای اینترنت آشنایی کامل با این فضا است و یا اگر خودشان توانایی استفاده از این فضا را ندارند نباید بدون داشتن اعتماد و اطمینان انجام کار‌های خود را به افراد نا‌ آشنا بسپارند.

وی افزود: سایر شهروندان هم باید از صحت سایت و فضایی که در آن خرید انجام می‌دهند با اطلاع‌رسانی‌های انجام شد مطئمن شوند سپس خرید را انجام دهند؛ غالب کلاهبرداری‌های اینترنتی رصد شده در استان همدان، به دلیل نا‌آگاهی یا کم‌توجهی مردم رخ داده است که تقاضا داریم مردم پلیس را حافظ مال و اموال خود بدانند و در صورت وقوع جرمی در این حوزه سریع به پلیس اطلاع دهند تا پلیس اقدام‌های قانونی خود را برای پیشگیری از ضرر‌های بعدی انجام دهد.

 سرخوش‌نهاد با یاد‌آوری اینکه پلیس از هر فرصتی برای آگاه‌سازی مردم از نحوه وقوع جرم‌ در اینترنت استفاده کرده است تا آگاهی مردم در این حوزه افزایش یابد افزود: نمونه آن هنگام اعزام مشمولان به خدمت نظام‌وظیفه یا تشکیل زندگی‌ زوج‌های جوان است که گردهمایی دارند و در این موقعیت آموزش‌های تخصصی به آنان ارایه شده است تا با آگاهی کامل از اینترنت استفاده کنند و به دام کلاهبرداران نیافتند.

رئیس پلیس فتای استان همدان بدون اشاره به تعداد کافی‌نت‌های فعال در استان ، گفت: تا سال 1394 که ساماندهی فعالیت کافی‌نت‌ها انجام نشده و این مکان‌ها به دوربین مدار‌بسته مجهز نبودند و از مراجعان برای دریافت خدمات کارت‌ملی تقاضا نمی‌شد برخی مجرمان از بستر امکانات این فضا‌ها جرم خود را انجام می‌دادند، اما از این سال به بعد با اجرای قانون ساماندهی کافی‌نت‌ها تاکنون‌ در استان همدان کمتر از یک درصد جرم‌های اینترنتی در کافی‌نت‌های استان همدان شکل گرفته است.

وی اظهار داشت: 75 درصد جرم‌های اینترنتی رصد شده استان همدان هم از بستر گوشی تلفن همراه ثبت شده است 65 درصد مجرمان فضای اینترنتی استان همدان هم رده سنی بین  25 تا 35 سال، 18 درصد 18 تا 25 سال و بقیه هم بیش از 35 سال سن داشتند.

 سرخوش نهاد با تاکید بر اینکه به همه شهروندان توصیه می‌کنیم برای در امان بودن از دام مجرمان اسکیمرینگ حتما خودشان کارت خرید را در دستگاه قرار داده و رمز آنرا وارد کنند، گفت: در جلسه‌های مکرر با اصناف هم از آنان خواسته‌ایم که دستگاه پوز خود را در مقابل دید و دسترس مشتری قرار دهند و اگر شهروندی مشاهده می‌کند که این حقوق شهروندی او توسط مغازه‌داری رعایت نمی‌شود بهتر است از او خرید نکند.

وی با اشاره بر اینکه به عنوان نمونه سال قبل یک مورد  جرم اسکیمرینگ در یک مغازه در همدان شناسایی شد که مغاز‌ه‌دار جوانی افزون بر کشیدن کارت خریدار بر دستگاه پوز پشت پیشخوان، یکبار هم کارت مشتری را برای دریافت اطلاعات آن به دستگاه اسکیمرینگ(دستگاه کپی اطلاعات کارت‌های پوز) می‌کشید اظهار داشت: این فرد دستگیر شد که البته جرم خود را نمی‌پذیرفت و معتقد بود برای کنجکاوی اینکار‌را انجام داده است در حالیکه مجازات قانون بر اساس دانستن یا  نداستن افراد نیست و مجرم باید مجازات شود.

سرخوش نهاد گفت: همیشه جرم‌های فضای اینترنتی بر اثر کم‌توجهی یا بی‌توجهی مردم و یا فرصت طلبی مجرم رخ می‌دهد و مردم باید هوشیار باشند.

رئیس پلیس فتای استان همدان با تاکید بر اینکه جرم اسکیمرینگ عابر‌بانکی هم در استان نداشتیم. اظهار داشت: فیشینگ یعنی ارجاع دادن مردم به صفحه خرید و فروش اینترنتی جعلی و ثبت اطلاعات مردم هم از دیگر جرم‌های حوزه اینترنت است.

 انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon