هجوم ملخ کوهان‌دار به عرصه‌های منابع طبیعی خراسان جنوبی

هجوم ملخ کوهان‌دار به عرصه‌های منابع طبیعی خراسان جنوبی

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از آغاز اقدامات اجرایی و عملیات پیشگیرانه آفت ملخ کوهان دار  با هدف حفاظت از پوشش گیاهی در عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان سرایان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید باقرپور صبح امروز در بازدید از تاغزارها و عرصه‌های منابع طبیعی سرایان اظهار داشت: با توجه به هجوم ملخ کوهان‌دار به بخشی از عرصه‌ها و روستاهای این شهرستان کارشناسان منابع طبیعی راه‌کارهایی ارائه کردند.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: متاسفانه راهکارهای ارائه شده توسط کارشناسان مورد قبول کشاورزان و دهیار روستا واقع نشد و درخواست آنها سم پاشی فوری بود اما بر اساس دستورالعمل‌های حفاظت تا جایی که مقدور باشد برای حفاظت از محیط زیست و عوامل مربوط به آن استفاده از سم در آخرین مراحل باید انجام شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر پوره ملخ‌های کوهان‌دار تبدیل به حشرات بالغ شده که پرواز می‌کنند لذا سم پاشی برای دفع آن‌ها نه تنها سودی نداشته بلکه می‌تواند باعث آلودگی مرتع شود.

باقرپور تصریح کرد: مقرر شد پایش روزانه عرصه‌های منابع طبیعی این شهرستان در راستای مقابله با این ملخ و هجوم این آفت به  سایر نقاط استان انجام شود و در حال حاضر عملیات اجرایی مقابله با افزایش جمعیت ملخ‌ها به صورت روزانه در حال انجام است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: پس از تعیین محل دقیق تخم‌ریزی آفت محل مورد نظر به عنوان کانون آلوده  برای کنترل پوره‌های سن یک در سال آینده مدنظر خواهد گرفت.

وی جلوگیری از آسیب و خسارت به عرصه‌های مرتعی و پوشش گیاهی را از اهداف مهم اقدامات انجام گرفته در این راستا عنوان و بیان کرد: تمامی عرصه‌های طبیعی این شهرستان به 5 پهنه تقسیم‌بندی شده و 5 گروه ویژه سیار عملیات پایش منطقه‌ای آفت ملخ کوهان‌دار را به صورت تمام وقت انجام می‌دهند.

باقرپور ادامه داد: اقدامات لازم برای پیشگیری و مبارزه با این آفت در سطح شهرستان‌ها انجام و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. 

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: با انجام اقدامات فنی و به موقع تاکنون هیچ گونه طغیان و وضعیت بحرانی گزارش نشده و شرایط تحت کنترل است.

وی گفت: با توجه به سطح وسیع عرصه‌های منابع طبیعی نخستین قدم در مورد آفات، پایش و مونیتورینگ آنها بوده که در ادامه با مشاهده طغیان آفت از روش‌های کنترلی همچون مکانیکی، فیزیکی و بیولوژیکی استفاده می‌شود و مرحله نهایی کنترل استفاده از مواد شیمیایی برای کنترل است.

باقرپور تصریح کرد: در این راستا هزینه روش‌های کنترل مذکور برای سطح عرصه‌های منابع طبیعی به مراتب بسیار بالاتر از کنترل آفات در سطح مستثنیات است که این مسئله دلیلی بر تجدید نظر در مورد میزان اعتباراتی است که در مورد کنترل آفات در نظر گرفته می‌شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon