انتقاد لاوروف از نتیجه‌گیری سطحی و تحریک‌آمیز کشورهای غربی درباره حادثه دریای عمان


انتقاد لاوروف از نتیجه‌گیری سطحی و تحریک‌آمیز کشورهای غربی درباره حادثه دریای عمان

وزیر خارجه روسیه با انتقاد از نتیجه‌گیری سطحی و اقدامات تحریک‌آمیز کشورهای غربی درباره حادثه رخ‌داده در دریای عمان، خواستار خویشتنداری، انجام تحقیقات دقیق و گفت‌وگو بین کشورهای منطقه برای افزایش اعتماد و تنش‌زدایی در خلیج فارس شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «تاس» درباره عواقب احتمالی حادثه حمله به تانکرهای نفت‌کش در دریای عمان، امکان تشدید اوضاع و اقدامات احتمالی روسیه توضیحاتی داده است.

لاوروف در این رابطه گفت: «ما اطلاعاتی درباره اینکه چه‌کسی چنین اقدام تحریک‌آمیزی (حمله به نفت‌کش‌ها) را مرتکب شده، در اختیار نداریم. اطلاعات و به‌اصطلاح دلایل ارائه‌شده از سوی آمریکا نیز که نوعی فیلم ویدیویی و تصاویر گرفته‌شده است، بسیار مبهم و غیرقابل اطمینان هستند که حتی متحدین نزدیک واشنگتن نیز تردیدهای جدی درباره آن دارند. ما خواستار آن هستیم که تحقیقات بسیار دقیقی درباره این حادثه صورت بگیرد، ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای امر خواستار چنین اقدامی شده است».

وزیر خارجه روسیه افزود: «درباره روند آتی توسعه اوضاع در منطقه نیز باید بگویم، وضعیت بسیار نگران‌کننده است. من نمی‌خواهم پیش‌بینی منفی و فاجعه‌آمیزی از اوضاع داشته باشم، ولی باید از همه طرفین بخواهیم تا خویشتنداری بیشتری از خود نشان داده و اجازه ندهند تا اقدامات شدیداللحنی در منطقه صورت بگیرد. باید مانع از وخامت اوضاع در منطقه شد».

لاوروف تأکید کرد: «در اینجا باید یادآور شوم، کشورهای غربی در بسیاری از موارد از عبارت «تقریباً به‌احتمال قوی» یا «به‌احتمال زیاد» استفاده می‌کنند، در صورتی که حل‌وفصل مسائل جدی بین‌المللی نباید محدود به این حدس و گمان‌ها شود. تنها بررسی دقیق اوضاع و دستیابی به توافق برای عادی‌سازی اوضاع لازم است. کلید حل وضعیت کنونی در منطقه آرامش و تقویت گفت‌وگوها بین همه کشورهای منطقه خلیج فارس است. منظور من گفت‌وگو بین پادشاهی‌های عربی و جمهوری اسلامی ایران، با حمایت همسایگان، کشورهای عضو اتحادیه عرب، سازمان همکاری‌های اسلامی، پنج عضو دائم شورای امنیت و اتحادیه اروپا است».

وزیر خارجه روسیه یادآور شد: «ما از مدت‌ها قبل پیشنهاد آغاز چنین روندی برای تقویت اعتماد و شکل‌گیری یک سیستم امنیتی مشترک را داده‌ایم. کسانی که سعی در تشدید اوضاع و افزایش تیرگی روابط بین اعراب و ایران، بین اعراب و کردها و همچنین بین جهان عرب، ازجمله بین سنیها و شیعیان، را دارند، اصلاً در جهت تأمین منافع ملت‌های منطقه اقدام نکرده و تنها برای رسیدن به اهداف ژئوپولیتیکی خود در منطقه است که سعی دارند هدایت امور را در اختیار بگیرند».

انتهای پیام/*

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت