تردید درباره ژست حقوق بشری ترامپ برای پس گرفتن ادعای حمله به ایران

تردید درباره ژست حقوق بشری ترامپ برای پس گرفتن ادعای حمله به ایران

در ادعاهای ترامپ در خصوص پس گرفتن ادعای حمله به نقاطی در داخل ایران به دلیل تلفات احتمالی آن سوالاتی مطرح شده‌اند که در این گزارش به آنها اشاره می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در دو نوبت روز گذشته (جمعه) ادعا کرده حمله به سه نقطه در ایران را از بیم کشته شدن 150 نفر دقایقی قبل از انجام آن متوقف کرده است، زیرا چنین حمله‌ای از نظر او «پاسخی متناسب» به ساقط شدن یک پهپاد بدون سرنشین نبوده است. 

او دیروز در یک توئیت نوشت: «روز دوشنبه آنها یک هواپیمای بدون سرنشین را حین پرواز بر فراز آب‌های بین‌المللی ساقط کردند. دیشب به تلافی آن آماده شلیک به سه سایت مختلف بودیم که پرسیدم چند نفر می‌میرند. یکی از ژنرال‌ها گفت "150 نفر قربان.» من 10 دقیقه قبل از حمله آن را متوقف کردم، چون پاسخی متناسب به ساقط کردن یک پهپاد بدون سرنشین نبود.»

  او در مصاحبه‌‌ای که چند ساعت بعد با «چاک تاد»، مجری شبکه «ان‌بی‌سی‌نیوز» انجام داد هم توضیحاتی درباره این ادعای خود مطرح کرده است که در زیر متن آن آورده شده است. (نسخه کامل این مصاحبه قرار است یکشنبه پخش شود.)

چاک تاد: پس شما اصلاً دستور نهایی حمله را صادر نکردید؟ 

ترامپ: نه، نه، نه، نه. ولی ما یه چیزهایی آماده کرده بودیم که برویم و مشروط به تأیید من بود. بعد آنها آمدند--- نیم ساعت قبلش آمدند و گفتند، "تقریباً آماده‌ایم که برویم. من گفتم "توضیحات بیشتری می‌خواهم"

چاک تاد: هواپیماها داخل آسمان بودند؟

ترامپ: نه، نه. تقریباٌ آماده بودیم که برویم. نه، ولی کمی بعد پرواز می‌کردند. بعد کارها به جایی می‌رسید که دیگر به عقب برنمی‌گشت و دیگر نمی‌شد به عقب برگشت. سمت من آمدند و گفتند، "قربان آماده‌ایم که برویم. دنبال تصمیم هستیم." من گفتم، " قبل از اینکه شما بخواهید بروید یک چیزی هست که می‌خواهم بدانم. چند نفر آدم-یعنی ایرانی- کشته می‌شوند؟" گفتند "قربان، اجازه می‌خواهیم درباره این بررسی انجام بدهیم، خدمتتان می‌رسیم." این ژنرال‌ها خیلی آدم‌های فوق‌العاده‌ای هستند. برگشتند و گفتند: "قربان تقریباً 150 نفر." کمی درباره این فکر کردم و گفتم، " می‌دانید چیست؟" آنها یک پهپاد، یک هواپیمای بدون سرنشین-هر چی که اسمش هست- را زدند. بعد ما اینجا نشسته‌ایم و 150 نفر ظرف احتمالاً نیم ساعت بعد از اینکه من بگویم "بروید" کشته می‌شوند. گفتم این را نمی‌خواهم. به نظرم متناسب نبود.»

در سخنان ترامپ چندین نکته شک‌برانگیز وجود دارد که سوالاتی را درباره ادعاهای مطرح‌شده درباره او پیش می‌کشند. اولین نکته اینجا است که این ژست حقوق بشری و اعتقاد به اصل «متناسب بودن» قبایی است که کاملاً به تن او زار می‌زند.

  چطور می‌توان نگرانی کسی برای کشته شدن 150 نفر را باور کرد که دولتش ملت ایران را به قحطی تهدید می‌کند، در زمان وقوع زلزله کرمانشاه هشدار صادر می‌کند که کمک به مردم ایران، مجازات به همراه خواهد داشت، از گفتن تسلیت به ملت ایران بابت حمله داعش به مجلس شورای اسلامی ایران طفره می‌رود، متکبرانه از تأثیر تحریم‌ها بر معیشت مردم عادی ایران سخن می‌گوید و دستور سخت‌گیری برای واردات دارو و غذا به ایران را داده است؟ 

از این مسائل که بگذریم در سخنان خود ترامپ هم تناقض‌گویی‌هایی وجود دارد که شک درباره صحت اظهارات او را تقویت می‌کند. «آرون بلیک»، خبرنگار روزنامه واشنگتن‌پست به برخی از این نکات مبهم و تناقضات در سخنان او اشاره کرده که در زیر آورده شده است. 

تحلیلگر واشنگتن‌پست درباره توئیت ترامپ مبنی بر اینکه بعد از شنیدن اینکه 150 نفر کشته می‌شوند حمله را 10 دقیقه قبل از آن متوقف کرده می‌نویسد: «نکته مهم در اینجا، توضیحات گیج‌کننده او است. یعنی رئیس‌جمهور درباره شمار تلفات یک حمله فقط 10 دقیقه قبل از انجام حمله پرسیده است؟ آیا از قبل درباره این توضیح نخواسته یا در مراحل قبل‌تر چیزی به او در این باره نگفته شده است؟ این یک سوال بسیار پایه‌ای و مهم است که یک رئیس‌جمهور قبل از بسیج نیروها برای انجام یک حمله پیشرفته نظامی می‌پرسد.»

بلیک در ادامه به بخش دیگری از اظهارات ترامپ در مصاحبه با ان‌بی‌سی نیوز اشاره کرده و آن را به چالش کشیده است. در زیر متن این بخش از سخنان ترامپ و توضیحات بلیک درباره آن آمده است. 

سمت من آمدند و گفتند، "قربان آماده‌ایم که برویم. دنبال تصمیم هستیم." من گفتم، " قبل از اینکه شما بخواهید بروید یک چیزی هست که می‌خواهم بدانم. چند نفر آدم-یعنی ایرانی- کشته می‌شوند؟" گفتند "قربان، اجازه می‌خواهیم درباره این بررسی انجام بدهیم، خدمتتان می‌رسیم.

بلیک در توضیح نوشته است: ترامپ اینجا توضیحات بیشتری در خصوص مکالمه‌اش درباره تلفات می‌دهد. اما حتی در اینجا هم سوالاتی مطرح می‌شوند از جمله اینکه 1- چرا این حرف‌ها را زودتر نزده است؟ 2- چطور ژنرال‌ها از قبل اطلاعاتی به این مهمی را تهیه نکرده بودند؟ 3- ترامپ در توئیتش گفته حملات را 10 دقیقه قبل از آنکه انجام شوند لغو کرده در این مصاحبه می‌گوید 30 دقیقه قبل از حمله سوالات را پرسیده است. یعنی 20 دقیقه طول کشیده تا آنها اطلاعات را به دست بیاورند؟ یا آیا ترامپ اطلاعات را گرفته و بعد تردید کرده است؟ یا ترکیبی از این دو بوده است؟ امیدوارم مجری ان‌بی‌سی این سوالات را پرسیده باشد.)

تحلیلگر واشنگتن‌پست در پایان درباره ادعای ترامپ مبنی بر اینکه از کشته شدن 150 نفر ابراز نگرانی کرده و به این دلیل حمله را پس گرفته نوشته است: «این برای رئیس‌جمهوری که دو سال پیش تهدید کرده کره شمالی را کاملاً نابود خواهد کرد ادعای عجیبی است.»

«تاکر کارلسون»، مجری شبکه خبری فاکس‌نیوز که گفته می‌شود یکی از مشاوران ترامپ در زمینه ایران هم به شمار می‌رود گفته در صورتی که ترامپ به هر دلیلی به نقاطی در داخل ایران حمله می‌کرد باید با شانس برای انتخاب مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 خداحافظی می‌کرد. 

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان