ظریف: امریکا و کشورهای غربی مسئول اصلی اختلال در مبارزه با موادمخدر هستند


ظریف: امریکا و کشورهای غربی مسئول اصلی اختلال در مبارزه با موادمخدر هستند

وزیر امور خارجه گفت: امریکا و برخی از کشورهای غربی مسئول اصلی عواقب ناگوار و ایجاد اختلال در مبارزه با موادمخدر هستند.

به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمدجواد ظریف صبح امروز در همایش سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر در ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری اظهار کرد: تاریخ ملل متحد روزهایی را در تقویم خود برای دستیابی به ایده‌آلهای نوع بشر مانند جهان عاری از سلاح هسته‌ای، فقر، گرسنگی، بیسوادی، رفاه و توسعه برای همه دارد. 

وزیر امور خارجه افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران به تایید سازمان ملل متحد، پرچم‌دار مبارزه جهانی با موادمخدر نامیده می‌شود، اقدامات چشمگیر جمهوری اسلامی در عرصه مبارزه با موادمخدر و تحمل هزینه‌های بی‌شمار مادی و معنوی، پیشگام رسیدن به جهان عاری از موادمخدر است.

ظریف با اشاره به شهادت 3 هزار و 800 نفر و تقدیم 12 هزار جانباز در عرصه مبارزه با موادمخدر، گفت: هیچ کس نمی‌تواند در جهان این هزینه‌ها را جبران کند و سالانه 300 میلیون دلار برای مبارزه با کاهش تقاضا و عرضه در جمهوری اسلامی ایران هزینه می‌شود.

وی با بیان اینکه اقدامات ایران در مبارزه با موادمخدر، تنها در ابعاد ملی نیست، خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته یک میلیارد دلار هزینه صرف انسداد مرزهای شرقی کرده‌ایم و ایران به تنهایی نزدیک به 80 درصد کشفیات جهانی تریاک را به خود اختصاص داده است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: این پدیده را در هیچ مرز و حدودی نمی‌توان محدود کرد، این پدیده در مقابل مداخلات تعییر چهره داده و هیچ طرفی نمی‌تواند خود را از این پدیده مصون بداند، ویژگی جهانی‌ شدن چالشها و فرصتها به پدیده موادمخدر نیز تسری یافته، مقابله با این پدیده اگر به صورت یکپارچه باشد به برد همگان می‌انجامد و اگر گروهی تصور کند این مشکل مربوط به منطقه خاصی است، همان گروه از تبعات این پدیده در امان نمی‌ماند و منجر به باخت همگانی می‌شود.

ظریف متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است رویکرد توسعه‌محور می‌تواند در پدیده‌های اجتماعی و از جمله مبارزه با موادمخدر مفید باشد، در این رابطه ضمن تاکید بر نقش حق توسعه، تاکید می‌کنیم حل مسئله موادمخدر بدون توجه به زیرساختها،  نیازهای جوامع هدف و در راس تمام آنها توسعه پایدار تقریباً غیرقابل ممکن است.

وی یادآور شد: اقدامات دفتر سازمان ملل متحد مبتنی بر اجرای کنوانسیونهای سه‌گانه بین‌المللی مبارزه با قاچاق، کاهش سوءمصرف و جلوگیری از انحراف موادمخدر است اما بروز  برخی رویکردها در تقابل با اهداف ترسیم شده برای نیل به جهانی عاری از سوء مصرف موادمخدر تبدیل شده است.

وزیر امورخارجه گفت: منادیان این رویکرد مذکور بدون توجه به اقدامات و تلاشها برای تامین رژیم بین‌المللی کنترل موادمخدر و در راس آنها کنوانسیونهای سه‌گانه، با طرح مواردی از جمله حقوق بشر، ارتفا بهداشت عمومی و افزایش دسترسی به داروهای تحت کنترل، درصدد قانونی‌سازی و جرم‌زدایی  از موادمخدر هستند.

ظریف تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچم‌دار مبارزه جهانی با موادمخدر و کشوری با جایگاه ویژه در راهبرد دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل، ضمن حمایت از ماموریت این دفتر سازمان ملل متحد، نگرانی خود را نسبت به هرگونه رویکردی که در  تقابل با ماموریت آن بوده یا منجر به مداخله این ماموریت شود، ابراز می‌کند .

وی افزود: معتقدیم، لزوماً نسخه هیچ کشور یا منطقه‌ای برای کشور یا منطقه دیگر  قابل استفاده نیست.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه معضل موادمخدر در کشورهای غربی مشکل داد و ستد در سطح خرده‌فروشی خیابانی است، خاطرنشان کرد: در منطقه ما مسئله موادمخدر، همراه با ناامنی، شرارت، عبور کاروانهای مسلح و حضور شبکه‌های بزرگ موادمخدر در سطوح مختلف است، ضمن حمایت از حقوق بشر  بر اساس مبادی اسلامی خود، توجه کشورهای منادی حقوق بشر را به حقوق خانواده‌های قربانیانی جلب می‌کنیم که قربانی متامع شبکه‌های سودجو در  عرصه موادمخدر شده‌ و آسیب دیدند.

ظریف ادامه داد: متاسفانه علی‌رغم اقدامات چشم‌گیر در راستای تعهدات بین‌المللی، این برنامه به دلیل عدم مشارکت جدی کمک کنندگان اصلی از بخشی از اهداف اصلی خود بازماند است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: شرکای unodc و در رأس آنها کشورهای اروپایی که از کمک‌کنندگان به پروژه‌های این دفتر در ایران به شمار می‌روند اما با طرح گفت‌وگوهای انتقادی با ایران یا عناوین مختلفی از جمله مجازات قاچاقچیان به تدریج از تامین پروژه‌های این دفتر خودداری کردند، در این رابطه ضرورت دارد تا اعضای جامعه بین المللی به اصل مشروع مصونیت مشترک، نسبت به تجدید و تقویت اراده کمکهای فنی و تجهیزاتی اقدام کند این امر می‌تواند آغازگر فصل جدیدی در عرصه همکاری‌های چندجانبه و بین المللی در حوزه مواد مخدر باشد.

وی تصریح کرد: اعمال تحریمها و اقدامات یکجانبه ایالات متحده آمریکا و ورود آمریکا به عرصه جنگ و تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران مانع اجرای همکاری‌های بین ‌المللی به ویژه در عرصه مبارزه با مواد مخدر شده و امریکا و برخی از کشورهای غربی مسئول اصلی عواقب ناگوار و ایجاد اختلال در مبارزه با موادمخدر هستند.

ظریف یادآور شد: اراده جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با مواد مخدر بر لزوم پرهیز از سیاسی‌سازی و یکجانبه‌گرایی و توجه به همکاری‌های بین‌المللی به عنوان ضرورتی برای دستیابی به اهداف تصویر شده برای ساختن فردایی بهتر برای تمامی انسانها است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon