بیش از ۳۳۵۰ نفر در قالب گروه‌های جهادی سپاه از استان مرکزی به مناطق سیل‌زده اعزام شدند

بیش از 3350 نفر در قالب گروه‌های جهادی سپاه از استان مرکزی به مناطق سیل‌زده اعزام شدند

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی گفت: بیش از ۳ هزار و ۳۵۰ نفر در قالب گروه‌های جهادی سپاه روح‌الله استان مرکزی برای کمک به مناطق سیل‌زده به کارگیری شدند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، به نقل از روابط عمومی سپاه روح‌الله استان مرکزی، سردار محسن کریمی با اشاره به اقدامات انجام‌شده توسط سپاه روح‌الله در مناطق سیل‌زده اظهار داشت: امسال کشور با یک پدیده طبیعی تحت عنوان سیل مواجه شد که شاید با توجه به بار معنایی کلمه سیل در ذهن هر انسانی تنها خسارات و مسائل منفی این پدیده تداعی می‌شود ولی سیل به همت ملت عزیز ایران به یک فرصت تبدیل شد.

وی با اشاره به فرصت‌های ایجاد‌شده در سیل افزود: به واسطه نعمت بارش‌های الهی مشکل کم‌آبی در بسیاری از استان‌های کشور رفع شد و دست کم برای چند سالی این بحران جدی را در تعدادی از استان‌ها برطرف کرد.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی تصریح کرد: به غیر از چند استان گلستان، لرستان و خوزستان که آسیب‌هایی دیدند در استان‌های دیگر برکات بیش از خسارت بوده است؛ به طور مثال در استان مرکزی بیش از یک هزار و پنجاه بند خاکی، سیل‌بند، سد خاکی تأسیس شد و سدهای مهم استان مثل سد 15 خرداد، الغدیر ساوه، کمال صالح آبگیری شدند.

کریمی با بیان اینکه از دیگر فرصت‌هایی که به واسطه بروز سیل ایجاد شد، عمق‌بخشی روحیه دینی برای نشان دادن روحیه ایثار، گذشت و جهاد بود، بیان کرد: ما در طول انقلاب اسلامی صحنه‌های زیادی از ایثار و گذشت مردم دیدیم مخصوصا در دوران دفاع مقدس ولی سیل امسال در مقطعی اتفاق افتاد که دشمنان با تحریم‌های اقتصادی ظالمانه و عملیات روانی میدان به میدان آمده بود.

وی ادامه داد: دشمن در عملیات روانی خود از مدت‌ها قبل اعلام کرد که انقلاب اسلامی جشن چهل سالگی را نخواهد دید، بروز سیل در چنین حال و هوایی باعث شد تا دشمن تصور کند که جامعه حال و هوایی دیگر پیدا کرده است ولی بار دیگر مردم نشان دادند که علی‌رغم همه مشکلات موجود دست از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب برنخواهند داشت.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با تأکید بر اینکه اگر کمک‌های مردمی نبود دولت به تنهایی نمی‌توانست مشکلات را رفع کند، گفت: تنها تفاوتی که سیل اخیر با دوران دفاع مقدس داشت این بود که در دفاع مقدس آتش و حضور فیزیکی دشمن بود ولی در سیل حضور آب بود ولی ایثار و گذشت مردم همانند همان دوران بود.

کریمی با اشاره به اینکه در سیل اخیر بیش از دو سوم خوزستان و جمعیت 5 میلیونی درگیر سیل بود، افزود: یک بار دیگر مردم خوزستان به مانند دوران دفاع مقدس در کنار رزمندگان و پیشکسوتان به پا خاستند و همه جانبه وارد میدان شدند.

وی درخصوص حضور معنادار نیروهای مسلح و مسئولان در کنار مردم بیان کرد: سپاه روح‌الله استان مرکزی بیش از 25 روز در خوزستان حضور پیدا کرد و شب‌ها از ساعت 11 تا 3 شب با حضور فرماندهان ارشد 7 استان معینِ خوزستان در کنار هیئت رئیسه سپاه و سایر مسئولان نظامی و غیرنظامی جلسات مستمری برای رفع بحران موجود برگزار می‌کردند.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با بیان اینکه نیروهای جهادی ارتش، سپاه، بسیج، گروه‌های مردمی و هلال احمر درحالی که آب شهرها را محاصره کرده بود، با توکل برخدا، وحدت و روحیه جهادی در کنار یکدیگر برای رفع مشکل و کمک‌رسانی دست به دست هم دادند.

کریمی روحیه همبستگی، وحدت و در کنار هم بودن را دلیل مهم خلق حماسه‌ها دانست و گفت: به مانند دوران دفاع مقدس یک بار دیگر مردم خوزستان از امتحان الهی سربلند بیرون آمدند و نشان دادند همیشه پای انقلاب هستند.

وی در این خصوص تصریح کرد: ملت ایران مردم صبور و مجاهدی هستند و هیچ‌گاه در سختی میدان را خالی نمی‌کنند و پاسخ تمام  توطئه‌های دشمنان را داده‌اند و این موضوع ارزشمندی است.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی افزود: این حضور معنادار مردم و خلق حماسه پاسخی عملی به تمام تهدیدات روانی دشمن در فضای مجازی بود، سپاه و روحانیت نشان دادند که بدون هیچ چشم‌داشتی در کنار مردم و در تمامی صحنه‌های انقلاب حضور پیدا می‌کنند.

کریمی با تأکید بر اینکه در سیل اخیر شاهد نبوغ و خلاقیت‌ها بودیم گفت: علی‌رغم همه مشکلات مدیریت بحران منسجم‌تر از گذشته شده است و حتی شاهد یک نبوغ ویژه از سوی گروه‌های مردمی بودیم که نمونه آن جمع‌آوری البسه بود که البسه‌های نو و استفاده نشده جمع‌آوری و به شکل بسیار زیبایی در بین مردم سیل‌زده توزیع شد و همچنین از طریق بُن دراختیار فروشگاه‌ها قرار گرفت.

وی در این خصوص ادامه داد: کارخانجات استان مرکزی نظیر ماشین‌سازی، آذرآب و هپکو گروه‌های فنی خود را در مناطق سیل‌زده آنجا مستقر کردند و بیش از 4 هزار لوازم خانگی و مورد نیاز مردم را از گل و لای خارج کردند و بعد از شستشو و تعمیر آن را تحویل دادند؛ یک تعمیرگاه بسیار منسجم ایجاد شده بود.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی تصریح کرد: همچنین کارهای فرهنگی که در اردوگاه‌ها و کمپ‌ها برای بچه‌ها و نوجوانان انجام می‌شد کارهای بسیار موثری برای سرگرمی و آموزش بود.

کریمی با اشاره به اقدامات سپاه روح‌الله در استان مرکزی عنوان کرد: در استان مرکزی هم کار خوبی شکل گرفت؛ ستاد بحران استان با انسجام کارها را پیش برد و مسئولان در کنار یکدیگر با کمک‌های مردمی به راحتی پاسخگوی نیازهای استان بودند.

وی افزود: همچنین در معین بودن استان‌های دیگر کاملا نقش موثری ایفا کردیم و به طور هماهنگ وارد عمل شدیم و به رغم اینکه استان مرکزی از نظر تقسیم‌بندی وزارت کشوری تنها معین لرستان بود ولی توانست به 4 استان خدمات‌دهی کند و به شکل داوطلبانه پای کار بودیم.

 فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با اشاره به اینکه بیش از 85 جلسه ستاد بحران در استان مرکزی تشکیل شد گفت: 3 هزار و 700 رأس دام از سیل نجات داده شد که هر دامی بالغ بر 3 میلیون تومان ارزش آن بود که در چادرهای گردان‌ها جا داده شدند، بیش از 500 نفر با جابه جایی از سیل نجات پیدا کردند، بیش از 210 دستگاه خودروی سبک و سنگین به کارگیری شدند که 31 دستگاه به طور دائم دراختیار اداراتی چون برق، شهرداری بوده است.

کریمی در این خصوص ادامه داد: همچنین بیش از 10 دستگاه آمبولانس با اکیپ‌های کامل دراختیار داده شد، بیش از 3 هزار و 350 نفر در قالب گروه‌های جهادی به کارگیری شدند، 2 هزار و 500 مسافر رهگذری هم اسکان داده شد و هم به آنها تغذیه داده شد، یک‌هزار و 500 سرکشی از بندها و سدها انجام شد که مستمر شرایط را رصد می‌کردیم، 44 گشت اطلاعاتی برای گشت‌های امنیتی تشکیل شد، 2 هزار و 500 پاسدار و بسیجی در این ایام در کنار سایر دستگاه‌ها خدمات انجام دادند.

وی با اشاره به اقدامات سپاه روح‌الله در استان مرکزی تصریح کرد: در استان خوزستان شهر شوش و الهایی به سپاه روح‌الله استان مرکزی واگذار شد و اقدامات موثری در آنجا انجام دادیم.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با اشاره به اینکه 21 روز خدمت‌رسانی در خوزستان انجام شد گفت: بیش از 3 میلیارد و 400 میلیون تومان کمک‌های مردمی در قالب 52 قلم از اقلام اساسی به مناطق و در بین مردم توزیع شد که اینها جدای از سایر خدمات هلال احمر بوده

 کریمی با بیان اینکه 128 کامیون بار و 6 واگن قطار که ارزش حمل و نقل آن 33 میلیون تومان بوده که به شکل مردمی و بدون هزینه انجام شد افزود: همچنین 5 گروه از تیم های تخصصی همراه با آمبولانس در مناطق حضور پیدا کردند که 5 هزار و 352 نفر خدمات‌دهی شدند و با ویزیت رایگان خدمات پرستاری گرفتند،40 مورد نظافت کمپ‌ها، 6 هزار و 600 نفر روز گروه‌های جهادی در 300 روستا کمک انجام دادند.

وی ادامه داد: 3 فروند هلیکوپتر پشتیبان بوده و30 فروند قایق که از نیروی دریایی سپاه و بخش مردمی کمک‌ها را منتقل می کردند،110 عنوان برنامه فرهنگی در قالب فضاسازی فرهنگی، تئاتر، بسته‌های فرهنگی و مسابقات در خوزستان انجام شد که در کنار آن بیش از 50 میلیون تومان لوازم التحریر، کتاب و لوازم ورزشی بین بچه‌ها تقسیم شد، 115 دستگاه اعزام خوردو به خوزستان بود که شامل تانکر سوخت، بیل مکانیکی، اتوبوس، لجن‌کش، پمپ انجام شده که 2 هزار و 58 روز این 115 دستگاه فعالیت انجام داده‌اند.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با اشاره به اینکه بیش از 1 میلیون لیتر آب آشامیدنی از شوش به الهایی و روستاهایی که قطعی آب داشتند منتقل شد گفت: همچنین 3 موکب در خوزستان مستقر شد که مستقیم دراختیار سپاه بود و با سایر موکب‌هایی که از استان بودند مجموعا 8 موکب در آنجا مستقر شدند که این 8 موکب روزانه 17 هزار و 500 پرس غذا در هر وعده غذایی را تأمین می کردند.

کریمی با بیان اینکه 50 روستا در منطقه شوش از آب تخلیه شد که 29 کمپ و اردوگاه در آنجا مستقر بود افزود: همچنین 25 روستا در بخش الهایی از آب تخلیه شد که مجموعا 75 روستا از آب و جمعیت تخلیه شدند.

 وی در خصوص اقدامات مهندسی انجام‌شده عنوان کرد: در بحث ترمیم، احداث سیل‌بند 60 کیلومتر اقدام مهندسی شد، 2 کیلومتر بازگشایی و ترمیم جاده، 25 کیلومتر لایه‌روبی و 6 مورد ترمیم پل از جمله اقدامات مهندسی نیز بوده است.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با اشاره به اقدامات سپاه روح‌الله استان مرکزی در استان لرستان بیان داشت: 60 کامیون اقلام و امکانات حمل و نقل داشتیم که 80 میلیون هزینه کرایه این حمل و نقل بوده که 5 هزار و 300 نفر روز در 20 روز در پلدختر و لایه‌روبی بیش از 300 منزل، مدرسه و مسجد نیز انجام شده است.

کریمی با بیان اینکه 282 منزل و 35 معبر از گل و لای بازگشایی شد گفت: همچنین 2 مورد ترمیم پل، 2 کیلومتر احداث و در بخش سلامت و بهداشتی 3 هزار و 563 نفر توسط تیم‌های پزشکی تخصصی به افراد خدمات داده شده است.

وی با اشاره به اینکه 49 عنوان برنامه فرهنگی که در کنار آن اجرای تئاتر و اهدای هدایا نیز انجام شده و بیش از 10 میلیون تومان اسباب بازی و لوازم التحریر در آنجا توزیع شد افزود: همچنین 31 دستگاه از سپاه اعزام به لرستان ،64 دستگاه از دستگاه‌های ادارات دولتی و کمک‌های مردمی نیز در لرستان حضور پیدا کردند.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با بیان اینکه روزانه بیش از 10 هزار پرس غذا که در مجموع 80 هزار پرس غذا توسط موکب‌ها تهیه شده گفت: 7 میلیارد تومان اقلام اساسی توسط استان مرکزی جمع‌آوری شد و تحویل مردم داده شد و جدای از این مبلغ 1 میلیارد و 700 میلیون تومان در 51 قلم کالا و 490 میلیون تومان کمک‌های نقدی نیز منتقل شده است.

کریمی با اشاره به اینکه 15 گروه جهادی تخصصی که 2 هزار نفر روز در 8 واحد از جمله تعمیرات لوازم خانگی، برق‌کشی و کارواش را نیز انجام می‌دادند و مجموعا 285 میلیون تومان خدمات این 15 گروه بوده عنوان کرد: همچنین 4 دستگاه قایق اعزام 135 دانشجو از دانشگاه آزاد و 90 روحانی از حوزه‌های علمیه اعزام شدند.

وی در خصوص اقدامات انجام‌شده سپاه روح‌الله استان مرکزی در استان ایلام بیان کرد: 38 کامیون اقلام به ایلام ارسال شد که 100 میلیون تومان ارزش حمل و نقل آن بوده است و 558 میلیون تومان کمک‌های مردمی در قالب 33 مورد اقلام اساسی جمع‌آوری شد.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با اشاره به اینکه 3 دستگاه آمبولانس و آب‌رسان که در 13 روستا در بخش دره‌شهر خدمت‌رسانی کردند تصریح کرد: کمک‌های استان لرستان کاملا به موقع ارسال شد و ضروری ارسال شدن آن باعث شد مردم این استان تقدیر ویژه‌ای از استان مرکزی داشته باشند.

کریمی در خصوص اقدامات انجام‌شده سپاه روح‌الله استان مرکزی در استان گلستان عنوان کرد: 162 میلیون و 700 هزار تومان در قالب 9 قلم کالای اساسی از همان روز اول ارسال شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین 1 تیم دندان‌پزشکی از بسیج جامعه پزشکی ارسال شد و 17 میلیون تومان دارو همراه این تیم بود.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon