‌عشایر خراسان جنوبی از مسئولان مطالبه " آب، برق و راه" دارند

‌عشایر خراسان جنوبی از مسئولان مطالبه " آب، برق و راه" دارند

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه آب، برق و راه از مطالبات مهم عشایر استان است، گفت: ‌مطالبه امروز روستائیان اینترنت و امکانات ورزشی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسین حسین‌پور صبح امروز در بازدید از مناطق عشایری استان با تأکید بر اینکه دستگاه‌های خدمت‌رسان باید به جامعه عشایری توجه بیشتری داشته باشند اظهار داشت: جامعه عشایری یکی از اقشار زحمتکش در جامعه‌اند که با وجود تولیدات مختلف دامی، لبنی، صنایع دستی اما درگیر مشکلات زیادی شامل آب، برق، و جاده هستند.

وی گفت: هر چه فاصله مناطق عشایری از مراکز شهرها و شهرستان‌ها دورتر می‌شود بار کمبودهایشان نیز بیشتر حس می‌شود اما آنها با همه وجود پای کار‌ند و هیچ وقت از دست از خودکفایی برنمی‌دارند بنابراین مسئولان نیز باید در جهت خدمات‌دهی به این قشر زحمتکش بیش از پیش همت و تلاش کند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است و با وجود اینکه نقش مهمی در رونق اقتصادی و توسعه اقتصادی دارند اما امروزه در بسیاری از مناطق با مشکل آب رو به رو بوده و آب شرب مورد نیاز خود را در برخی مناطق از حوض انبارها تأمین می‌کنند.

حسین‌پور یکی از اهداف اداره کل عشایری استان را تأمین نهاده‌های دامی و نیازهای اساسی جامعه عشایری دانست و گفت: خراسان جنوبی دارای 10 شرکت تعاونی و یک اتحادیه عشایری است و بیش از 10 هزار خانوار زیرپوشش این اتحادیه و شرکت‌های تعاونی است.

وی تصریح کرد: تهیه، تامین و توزیع نهاده‌های دامی، وسایل، تجهیزات و مواد مورد نیاز اعضا و طراحی و تدوین و اجرای طرح‌های تولیدی و عمرانی از وظایف شرکت‌های تعاونی عشایر است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی اظهار داشت: انتظار ما از دستگاه‌های فرهنگی این است نسبت به اعزام نیروهای روحانی در مناطق عشایری بیشتر تلاش شود تا بهبود نسبی حاصل شود و اگر مناطق عشایری دور است باعث نشود که مسئولان به عشایر دوتر شوند بلکه با خدمت‌رسانی‌هایی که می‌شود باید خود را به این قشر زحمتکش بیشتر نزدیک کنیم.

حسین‌پور افزود: متأسفانه گاه به علت عدم آشنایی با قوانین، اعتباری که باید در حوزه عشایر هزینه شود نگه داشته می‌شود در حالی که به همان نسبت که به شهر و روستا خدمات زیربنایی ارائه می‌دهیم باید به عشایر نیز خدمت ارائه کنیم.

وی با اشاره به مشکلات عشایر استان گفت: یکی دیگر از مشکلات استان راه‌های عشایری است که کمتر از آسفالت برخوردار بوده و اعتبارات این حوزه تنها این امکان را فراهم کرده که تیغ‌زنی راه‌های عشایری را دو بار در سال انجام دهیم که ضروری است اعتبارات بیشتری به این حوزه اختصاص داده شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: امروز مطالبه‌گری عشایر آب و برق و راه است که حدود 40 سال پیش در مناطق روستایی مطالبه می‌شد این در حالی است که امروز مطالبه‌گری روستائیان سالن ورزشی، امکانات ورزشی و اینترنت است.

حسین‌پور با بیان اینکه تاکنون 8 واحد گردشگری عشایری در سطح استان راه‌اندازی شده است افزود: یکی از مشکلات عشایر استان موضوع تامین آب و آبرسانی است که خوشبختانه در این زمینه در سال‌های اخیر اعتبارات خوبی به عشایر استان اختصاص یافته و به طور متوسط روزانه 400 مترمکعب آب از طریق 35 دستگاه کامیون تانکردار آبرسان تا مسافت 80 تا 100 کیلومتر آبگیری و آبرسانی می‌شود.

وی یادآور شد: پروژه ملی آبرسانی در منطقه بمرود شهرستان زیرکوه با 85 کیلومتر لوله‌گذاری در دست اجرا‌ست که فاز نخست آن با حدود 8 میلیارد تومان اعتبار اجرا شد و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری نیز 10 میلیارد تومان برای اجرای فاز دوم این پروژه تخصیص داده شود که با اجرای کامل آن 40 محله عشایری از آب آشامیدانی سالم و بهداشتی برخوردار می‌شوند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon