مصاحبه| تحلیل دانایی‌فر از دستور عادل عبدالمهدی درباره حشد‌ الشعبی

مصاحبه| تحلیل دانایی فر از دستور عادل عبدالمهدی درباره حشد الشعبی

سفیر سابق جمهور اسلامی ایران در بغداد معتقد است، دستور نخست‌وزیر عراق درباره سازماندهی حشد‌الشعبی در مسیر تکاملی این نیرو قرار دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق شامگاه دیروز دستور سازماندهی حشد‌الشعبی را صادر کرد که با استقبال گروه‌های عراقی روبرو شد. به منظور واکاوی جنبه‌های مختلف این دستور گفت‌وگویی  با " حسن دانایی‌فر" سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در عراق انجام دادیم.

" حسن دانایی ‌فر" با اشاره به دستور نخست‌وزیر عراق درباره حشد‌الشعبی گفت: بحث نیروهای مسلح عراق یک موضوع کاملاً داخلی است؛ البته دستور عادل عبدالمهدی درباره حشد‌الشعبی برای رسانه‌ها به‌عنوان نهادهایی که جریان‌ها و تحولات منطقه را پیگیری می‌کنند، بسیار مهم است. به هرحال،  بنده معتقدم،  دستور نخست‌وزیر عراق در مسیر تکاملی است که حشد‌الشعبی درحال طی کردن آن است.

 

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در بغداد درباره استقبال گروه‌های عراقی از دستور عبدالمهدی و ابراز تردید برخی جریان‌ها درخصوص اجرای کامل این دستور اظهار داشت: سازماندهی حشدالشعبی نیازمند زمان است. این احتمال وجود دارد که ابراز تردید مقتدی صدر براساس اطلاعاتی باشد که بنده و شما فاقد آن هستیم. ممکن است او واقعیت‌هایی را در عراق مشاهده کند که من و شما آن را نبینیم. به هرحال، این نوع تصمیمات نیازمند زمان است تا بتواند به‌طور کامل اجرایی شود.

وی در پاسخ به این سؤال که "دستور عادل عبدالمهدی درخصوص حشد‌الشعبی چه پیامدهای مثبتی به‌دنبال دارد و با چه چالش هایی روبروست؟" گفت: عبدالمهدی به‌عنوان نخست‌وزیر در تصمیمی که اتخاذ کرده به نقطه مثبتی در جمع‌بندی‌هایش رسیده و براساس آن دستور خود را صادر کرده است. به‌نظر می‌رسد این اقدام نخست‌وزیر عراق، هماهنگی‌ها را بیشتر خواهد کرد و اگر ناهماهنگی وجود داشته باشد، آن را برطرف خواهد ساخت و یک نظارت بیشتری را فراهم می‌کند. شاید عادل عبدالمهدی با چنین جمع‌بندی دستور خود را درباره حشد‌الشعبی صادر کرده است.

دانایی‌فر در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا دستور عبدالمهدی بدین معناست که این شاخه باید از برخی گروه‌های سیاسی عراق که شاخه نظامی دارند، منفک شود تا آنها بتوانند به فعالیت سیاسی خود ادامه دهند، اظهار داشت: حشد‌الشعبی از تمام مردم و گروه‌های سیاسی عراقی تشکیل شده است. شما می‌دانید که برخی احزاب می‌توانند تجلی اراده مردم باشند. طبیعی است که حشد‌الشعبی به‌منزله شاخه نظامی احزاب نیست. حال، ممکن است حزبی یک مجموعه مسلحی داشته باشد. خُب، آیا قانون اجازه چنین کاری را به آن می‌دهد یا خیر؟ تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، ظاهراً این موضوع خیلی روشن نیست که آیا احزاب حق دارند، شاخه نظامی داشته باشند یا خیر؛ این مسئله یکی از موضوعات چالش‌برانگیز در بخش عربی و کردی است. مثلاً آیا پیشمرگان کُرد شاخه نظامی احزاب هستند یا نیروهای نظامی و امنیتی اقلیم کردستان عراق محسوب می شوند؟ به هرحال، آنچه مسلم است حشد‌الشعبی تابع احزاب عراق نیست.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت