خلیلزاد: آمریکا برای دستیابی به نتیجه برد-برد بین دولت افغانستان و طالبان تلاش می‌کند

خلیلزاد: آمریکا برای دستیابی به نتیجه برد-برد بین دولت افغانستان و طالبان تلاش می‌کند

در حالیکه طالبان از هرگونه مذاکره با دولت افغانستان امتناع می‌کند، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا تصریح کرد که در مذاکره با طالبان به دنبال دستیابی به یک نتیجه برد-برد بین دولت افغانستان و طالبان تلاش می‌کند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در روند صلح افغانستان در گفت‌وگو با «رادیو آزادی» مدعی شد که آمریکا در مذاکرات صلح با طالبان برای دست یافتن به یک توافق برد-برد بین دولت و گروه طالبان تلاش می‌کند.

این در حالی است که مذاکرات آمریکا با طالبان پشت درهای بسته صورت می‌گیرد و طالبان نیز تا کنون حاضر به گفت‌وگو با دولت افغانستان نشده است همچنین دولت کنونی این کشور را به رسمیت نمی‌شناسد.

نگرانی‌هایی وجود دارد که دستاوردهای 18 ساله در افغانستان در توافق صلح با طالبان نادیده گرفته شود و این کشور به دلیل تدابیر سختگیرانه این گروه از مسیر توسعه بازمانده و دوباره به عقب برگردد.

خلیلزاد با اشاره به این موضوع اظهارداشت: ما می‌خواهیم موفقیت‌های به دست آمده و پیشرفت‌هایی که از نظر اقتصادی و ارزش‌های حقوق بشری صورت گرفته است به عنوان زیرساخت در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در مناطق تحت حاکمیت طالبان شرایط اقتصادی و اجتماعی بسیار بدی حاکم است و نیاز به بازسازی احساس می‌شود این یک راه حل است که نه دولت افغانستان و نه طالبان بازنده باشد، هر دوطرف باید برنده باشند.

نماینده ویژه آمریکا تصریح کرد که دولت افغانستان آمریکا و جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود بنابر این طالبان راهی بجز گفت‌وگو با دولت این کشور ندارند.

وی خاطرنشان کرد: طالبان دولت افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسند، اما ما دولت را به رسمت می‌شناسیم نه تنها آمریکا بلکه جهان دولت این کشور را به رسمیت می‌شناسد.

خلیلزاد تاکید کرد که این امکانپذیر است که طرف‌های مختلف از جمله دولت افغانستان و طالبان بر سر میز مذاکره نشسته و درباره آینده سیاسی این کشور به تفاهم برسند زیرا طالبان نیز یک حقیقت انکار ناپذیر در افغانستان هستند که مناطق وسیعی را در اختیار دارند و 19 سال جنگیده‌اند.

وی همچنین از پیشرفت درباره چهار محور اساسی مذاکرات صلح خبر داده است. موضوعاتی که می‌توانند در رابطه با تعیین معدلات جنگ و صلح افغانستان سرنوشت ساز واقع شوند.

عدم تهدید سایر کشورها از خاک افغانستان، خروج نیروهای خارجی، آتش‌بس فراگیر و مذاکرات بین الافغانی با حضور دولت افغانستان از چهار محور اساسی دور هفتم مذاکرات آمریکا با این گروه محسوب می‌شود.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت