نگرانی‌ خانواده‌های غربی و بی‌اخلاقی‌ سریال‌ها

نگرانی‌ خانواده‌های غربی و بی‌اخلاقی‌ سریال‌ها

بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌های شبکه‌های کابلی از قیود اخلاقی پیروی نمی‌کند جالب آنجا است که همین شبکه‌ها سریال‌های بسیاری قوی مانند «بازی تاج و تخت» را نیز تولید می‌کنند که بیننده‌های فراوانی دارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، هنجارهای اخلاقی موضوعی نیست که فقط در کشور ما و با فرهنگ دینی و ایرانی تعریف پذیر باشد بلکه در تمام دنیا این موضوع مورد توجه است. نشانه بارز آن درجه بندی سنی فیلم‌ها، بازی‌ها، موسیقی ویدئویی و سایت‌ها است.

شبکه‌های تلویزیونی غربی که به صورت سراسری از تلویزیون پخش می‌شوند عموما هنجارها را تا حدودی که فرهنگ عمومی لحاظ می‌کند دربردارد ولی شبکه های کابلی به دلیل خصوصی بودنشان و مافیای قوی که دارند اختیار کار را به صورت کاملی در دست دارند. برای همین بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌های آنان از قیود اخلاقی پیروی نمی‌کند جالب آنجا است که همین شبکه‌ها سریال‌ها و فیلم‌های بسیاری قوی مانند «بازی تاج و تخت» را نیز تولید می‌کنند.

اخیرا سایت هالیود ریپوتر نسبت به این موضوه باتوجه به کارهای اخیری که در برخی از شبکه‌های غربی ساخته می‌شود واکنش نشان داده است و با ادبیاتی متعجبانه از حضور مواردی می‌گوید که حتی یک نویسنده و روزنامه نگار غربی نیز باورش نمی‌شود.

اوج این فضاحت اخلاقی آنجاست که عمده عوامل سریال euphoria جوانان تازه کار و با سن پایین است. این روال که امروز به اوج خود رسیده است قبلا در عالم فیلم و سریال و به دور از خانه قابل مشاهده بود و جامعه سنتی آمریکایی خوشحال از این بود می‌تواند فساد را از خانه دور نگه دارد. اما از زمانی که شبکه‌های کابلی روی دور افتادند و در سال صدها سریال  و فیلم تولید می‌کنند اینبار دیگر والدین نمی‌تواننند شب‌ها با خیال راحت استراحت کنند.

اوج این فضاحت در جای دیگری در این یاداداشت اینگونه گزارش شده است که یکی از بازیگران جوان تازه کار در میانه سریال از ادامه همکاری خود استعفا داده است و بعد از آن بازیگر دیگری قرار شده است تا جای آن به بازی ادامه دهد.

تذکر نسبت به تغییر این رویکرد اخلاقی و عوض شدن روحیات نوجوانان و جوانان در آمریکا خود در آثار سینمایی و هنری دیده می‌شود. به عنوان مثال در فیلم gran torino  ‌با بازی و به کارگردانی «کلینت ایستوود» اختلاف و فاصله فرهنگی بین نسل قدیمی و جوان را به خوبی نشان می‌دهد و می‌گوید که در عین حال که باید جوانان امروز آمریکا را درک کرد آنان باید به نسل قدیمی تکیه کنند.

دیگر آنکه مساله بی‌اخلاقی و هنجارشکنی‌ها از دید منتقدین طنز در امان نمانده است وبارها طنزپردازان این کشور در آثار خود به آن اشاره کردند و به صورت ضمنی و تلویحی آن را به نقد کشیدند. یکی از معروف‌ترین نقادان این حوزه با زبان طنز «ست مک فارلین» کارگردان و طراح مجموعه انیمیشن family guy است. او که سال‌ها است طراحی این مجموعه را به دست دارد بارها مضامین غیر اخلاقی فیلم‌ها و حتی فرهنگ عمومی این کشور را به رخ مسئولین و سیاستگذاران این کشور کشانده و از عواقب آن برای نسل آینده خبر داده است.

تیکه پرانی‌های او در مراسم اختتامیه اسکار به بازیگران زن مراسم درباره بی‌عفتی‌ها و هنجارشکنی‌هایشان به صورت یک سرود دسته جمعی طنز یکی از معروفترین و جنجالی‌ترین برنامه‌های تمام ادوار اسکار بود. در یادداشت هالیوودربپورتر نکته مهمی ذکر شده است. یکی از کارشناسان و منتقدین حوزه سرگرمی دباره یکی از سریال‌های اخیر می‌گوید که این سریال با تمام مشکلاتی که از نظر اخلاقی دارد خود زندگی نویسنده و کارگردان جوان سریال است که در این اثر پیاده شده است.

با این حساب می‌توان گفت که فساد اخلاقی فقط در ذهن و خیال هنرمندان بی‌قید و بند مدرن نیست بلکه در حیات و زندگی تجربه شده آنان نیز وجود دارد و این نکته خو دبه مثابه یک اخطار بسیار بزرگتر درباره هنرمندانی است که فساد در زندگی آنان ریشه دارد و آنان با آن خود گرفته اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران