رحمانی‌فضلی: نظام اداری کشور متمرکز و غلط است

رحمانی‌فضلی: نظام اداری کشور متمرکز و غلط است

وزیر کشور گفت: نظام اداری ما متمرکز است و حاضر نیست اختیاری را واگذار کند و غلط است و هیچ کشوری نیست که با این نظام اداره شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، همایش نکوداشت روز دهیاری‌ها صبح امروز با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در سالن غدیر وزارت کشور برگزار شد.

وی در این مراسم طی سخنانی گفت: در شوراهای روستاها و دهیاری‌ها حدود 210هزار نفر مدیر  داریم و این از نعمت ها و برکات انقلاب است.

وی افزود: تفاوتی بین انسانی که در روستا و شهر زندگی می‌کند وجود ندارد و توجه ما به روستا باید از منظر انسانی باشد. اینکه گفته شود روستایی در یک سطح از فرهنگ است و شهری هم در سطح دیگر فرهنگی است و باید با دید متفاوت به آنها نگریست اشتباه است.

وزیر کشور تصریح کرد: حق روستاییان است که بمانند سایر مردم برخوردار باشند و نباید بر روستایی‌ها منت گذاشت بلکه باید از آنها بخاطر عقب افتادگی‌ها پوزش طلبید. حجم زیادی از تولید ناخالص داخلی ما به روستاها برمی‌گردد. اگر روستاییان در آن مناطق زندگی نکنند ظرفیت‌ها بلا استفاده می‌ماند و باید از لحاظ اقتصادی هم به روستا توجه داشت.

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد:  از لحاظ امنیتی نیز باید به روستاها توجه داشت چرا که آنها با حضور خود پدافند غیرعامل برای کشور هستند.

وی اظهار کرد: در بررسی مشکلات شهری از مهمترین مشکلات شهرها با موضوع حاشیه‌نشینی مواجه می‌شویم و اعداد و ارقام بالایی در این زمینه وجود دارد. علت ایجاد حاشیه نشینی عدم توجه به روستاهاست و دلایل دیگر نیز در این زمینه وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هر کشوری مجموعه ای از نظام های سیاسی، امنیتی، اداری و آموزشی است، اظهار کرد: نظام بودجه‌ریزی ما از قبل از انقلاب بوده و بعد از انقلاب بهبود یافته ولی هنوز نتوانسته در اشتغال و درآمد تعادل ایجاد کند. شهر تهران با میزان بالای انباشت ثروت، به همین اندازه انباشت آسیب های اجتماعی هم دارد؛ پس نظام برنامه‌ریزی کلان نمی‌تواند راه‌گشا باشد.

وی اضافه کرد: نظام اداری ما متمرکز است و حاضر نیست اختیاری را واگذار کند و غلط است و هیچ کشوری نیست که با این نظام اداره شود. این نظام از هفتاد سال پیش بوده و بعد از انقلاب بهبود یافته ولی هنوز با نقطه مدنظر فاصله داریم. نظام پولی بانکی ما نیز دنبال ایجاد تعادل نبوده و دنبال سودآوری است.

وزیر کشور ادامه داد: نظام مالیاتی ما علیرغم اینکه در مقدمه و بطن آن آمده که رابطه مالیات با توسعه و تعادل وجود داشته باشد ولی عملا این نظام مبتنی بر تعادل نیست.

وی تصریح کرد: باید با نگاه جهادی و انقلابی در شرایط تحریم که از سال اخیر مقام معظم رهبری دستور دادند که نظام بودجه ریزی اصلاح شود، پیش رفت. برای حل و عبور از وضع موجود در این زمینه نمی‌توان فقط از منابع دولت و ظرفیت دولت و به صورت متمرکز استفاده کرد و بلکه باید مبتنی بر ظرفیت‌های موجود مناطق روستایی و منطقه‌ای از منابع  استفاده کنیم.

رحمانی فضلی افزود: اگر شوراها در روستاها تشکیل می‌شود و دهیاری‌ها به عنوان مدیر روستایی هستند؛ البته مدیریت روستایی توسط دهیاری ناقص است و باید یکپارچه باشد و دهیاری نقشی در نحوه هزینه منبع دستگاه های اجرایی در روستا ندارند در صورتی که شورا باید بگوید منابع در محلهای صرف شود؛ هدف از تشکیل شوراهای و دهیاری ها این است که ظرفیت های خود را در نظام کارآمد برنامه ریزی فعال کنند.

وی خاطر نشان کرد: کار آفرینان باید به میدان بیایند؛ تجربه من این است که ظرفیت ها در روستاها بالاست و قابل گسترش است. در بسیاری از مناطق مهاجرت معکوس داریم و باید برای بازگشت مردم به روستاهای خود برنامه ریزی کرد و آماده بود. وزارت کشور و سازمان های مربوطه باید در این زمینه وارد شوند و از ظرفیت های دولت و مجلس استفاده شود و در کشور کمبود قانون نداریم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon