چرا شهرداد روحانی همچنان رهبر ارکستر سمفونیک تهران است؟/ ماجرای کارنامه تقلبی

چرا شهرداد روحانی همچنان رهبر ارکستر سمفونیک تهران است؟/ ماجرای کارنامه تقلبی

شهرداد روحانی سه سال است که رهبری ارکستر سمفونیک تهران را به‌عهده دارد اما نگاهی به کارنامه او ثابت می‌کند که روحانی تخصص لازم برای داشتنِ چنین سِمتی را ندارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، چند سالی است که شهرداد روحانی رهبر ارکستر سمفونیک تهران است، ارکستری که با بودجه دولتی اداره می‌شود و وظیفه اصلی‌اش پرداختن به موسیقی کلاسیک جهان است. اما بسیاری از اهل فن معتقدند که شهرداد روحانی صلاحیت لازم برای در دست داشتن چوب رهبری ارکستر را ندارد.

روحانی کارش رهبری ارکستر نیست

نادر مشایخی رهبر ارکستر و آهنگساز، درباره شهرداد روحانی گفته است: «آقای شهرداد روحانی کارش رهبری ارکستر نیست و هیچ وقت در این حوزه فعالیت نکرده است، از یانی قطعاتی را اجرا می‌کند در حالی‌که خیلی وقت است او دورانش تمام شده است، ایشان کارهای پاپ تنظیم و چند اثر را کپی کرده است، همین. باید سابقه افراد را جلویمان بگذاریم و ببینیم. کسی با چنین سابقه‌ای نمی‌تواند بتهوون رهبری کند، نمی‌شود، مثلاً شما می‌توانید یک‌هفته‌ای زبان چینی یاد بگیرید؟ یک‌سری کارها امکان‌پذیر نیست».

آقای شهرداد روحانی کارش رهبری ارکستر نیست و هیچ‌وقت در این حوزه فعالیت نکرده است، از یانی قطعاتی را اجرا می‌کند در حالی‌که خیلی وقت است او دورانش تمام شده است، ایشان کارهای پاپ تنظیم و چند اثر را کپی کرده است، همین. باید سابقه افراد را جلویمان بگذاریم و ببینیم. کسی با چنین سابقه‌ای نمی‌تواند بتهوون رهبری کند، نمی‌شود، مثلاً شما می‌توانید یک‌هفته‌ای زبان چینی یاد بگیرید؟ یک‌سری کارها امکان‌پذیر نیست.

 

 

گواهِ حرف‌های نادر مشایخی در رپرتواری نهفته است که ارکستر سمفونیک تهران در طول سال اجرا می‌کند. شهرداد روحانی به‌عنوان مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران و رهبر دائم این ارکستر بیشترین علاقه را برای اجرای موسیقی‌های فیلم و آثار پاپیولار دارد. او می‌خواهد آثاری اجرا کند که به فضای موسیقی پاپ بیشترین نزدیکی را داشته باشد.

شهرداد روحانی و کارنامه‌ای تقلبی

چندی پیش در گزارشی به بررسی رزومه چند هنرمندِ خارج‌رفته پرداختیم و شُبهه‌هایی را که در رزومه‌های این هنرمندان بود مطرح کردیم، اما به‌جز نصیر حیدریان هیچ کدام از این هنرمندان نتوانست در زمینه روشن‌سازیِ رزومه‌اش اقدامی کند. این تحقیقات درباره رزومه هنری چند هنرمند توسط دو تن از دانشجویان رشته موسیقی که در اروپا مشغول فعالیتند انجام شده و نتیجه تحقیقاتشان برای انتشار، در اختیار خبرنگار موسیقی تسنیم قرار گرفت.
یکی از این افراد شهرداد روحانی بود.

 

شهرداد روحانی در رزومه‌اش نوشته که مدیر هنری ارکستر سمفونیک "کوتا" در آمریکا بوده است. در مکاتبه‌ای کتبی با کالج موسیقی در لس‌آنجلس دریافت و رسماً اعلام شد که ارکسترسمفونیک "کوتا" اصلاً وجود خارجی ندارد و آنها یک ارکستر مدرسه موسیقی دارند و آقای شهرداد روحانی را نمی‌شناسند.

سایر ارکسترهای آمریکایی هم که روحانی در رزومه‌شان از آن‌ها نام برده به‌طور کتبی مطالبی را برای ما فرستادند. ارکستر "ایندیانا پولیس" نوشته است که در برنامه کنسرتی که آقای "یانی" داشته است، نام آقای روحانی به‌عنوان آهنگساز و پیانیست نوشته شده است. ارکستر‌های "سن‌دیه‌گو" و "نیوجرسی" هم از همکاری آقای روحانی با ارکسترهایشان اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

در تحقیق درباره شهرداد روحانی متأسفانه نتوانستیم پیدا کنیم که وی از چه دانشگاهی در رشته رهبری ارکستر فارغ التحصیل شده است.

پس از انتشار گزارشِ بررسی رزومه هنرمندان، با مسئولان روابط عمومی بنیاد رودکی تماس گرفتیم و از آنها خواستیم تا مدارک شهرداد روحانی را برای اثبات آنچه در رزومه‌اش بیان کرده است ارائه کنند. اما تا کنون هیچ پاسخی از آنها دریافت نکرده‌ایم.

دعوت از مُدل ایتالیایی برای رهبری ارکستر سمفونیک تهران

علاوه بر عدم‌تخصص لازم، در کارنامه شهرداد روحانی مواردی هست که هر کدامشان برای ممنوع‌الفعالیتیِ یک هنرمند کافی است. اما روحانی نه‌تنها مشکلی برای فعالیت در عرصه موسیقی ایران ندارد، بلکه مهمترین پُست هنری در عرصه موسیقیِ کشور هم دودستی به او تقدیم شده است.

روحانی فعالیت‌های هنجارشکنانه‌اش در خارج از ایران را هرگز ترک نکرد و حتی می‌خواست این فعالیت‌ها را به ارکستر سمفونیک تهران هم بکشاند. او چندی پیش از بئاتریچه ونیزی مدل و رهبر ارکستر ایتالیایی دعوت کرده بود تا برای رهبری ارکستر سمفونیک تهران به ایران بیاید.

خوشبختانه با هوشیاری رسانه‌ها و واکنش‌های به‌موقع این دعوت لغو شد و مسئولان ارکستر سمفونیک تهران از مواضعشان عقب‌نشینی کردند.

بئاتریچه ونیزی رهبری درجه یک در عرصه موسیقی کلاسیک نیست و بیشتر به‌خاطر مُدل بودنش شهرت دارد. شهرداد روحانی طی سال‌های گذشته ثابت کرده که حاضر نیست رهبران درجه یک موسیقی کلاسیک جهان را به‌عنوان رهبر مهمان به ارکستر سمفونیک تهران بیاورد. او حتی رهبرانی را که سطح متوسطی در موسیقی کلاسیک دارند به ارکستر سمفونیک دعوت نمی‌کند، علت این امر هم ضعف‌های روحانی در رهبری ارکستر است.

در واقع شهرداد روحانی هرگز نمی‌خواهد رهبران مطرح در عرصه موسیقی کلاسیک به ایران بیایند، چرا که آمدن این اشخاص به ایران و کار کردنشان با ارکستر سمفونیک تهران، موجب آشکار شدنِ کارنابلدیِ شهرداد روحانی می‌شود.

گویا مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌جای اجرای آثار موسیقی کلاسیک جهان علاقه زیادی برای اجرای آثار پاپ توسط ارکستر سمفونیک تهران دارند.

 

با همه این اوصاف اما باز هم شاهدیم که مسئولان وزارت ارشاد اصرار دارند که شهرداد روحانی در سِمت رهبری ارکستر سمفونیک تهران باقی بماند، گویا این مسئولان به‌جای اجرای آثار موسیقی کلاسیک جهان علاقه زیادی برای اجرای آثار پاپ توسط ارکستر سمفونیک تهران دارند.

در سال‌های گذشته جوانان بسیاری در عرصه موسیقی کلاسیک فعالیت کرده‌اند و حتی عنوان‌های جهانی هم به دست آورده‌‌اند، اما این جوانان به هیچ وجه در معادلات مسئولان فرهنگی کشور جایی ندارند.

در طول سال شاهدیم که گاهی برخی از جوانان عرصه هنر خطاهایی را مرتکب می‌شوند. این جوانان بلافاصله با بیشترین هجمه‌ها مواجه و ممنوع‌الفعالیت می‌شوند. اما شهرداد روحانی با وجود داشتن موارد شُبهه‌برانگیز بسیار در کارنامه‌اش به فعالیتش ادامه می‌دهد. به‌راستی چه‌جریانی از شهرداد روحانی حمایت می‌کند که او با وجود داشتن موارد هنجارشکنانه در کارنامه‌اش و عدم‌تخصص لازم، همچنان به فعالیتش در ارکستر سمفونیک تهران ادامه می‌دهد؟

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران