یک بازدید ساده از سایت زیردریایی یا هشدار به ترامپ برای حمله هسته‌ای؟

یک بازدید ساده از سایت زیردریایی یا هشدار به ترامپ برای حمله هسته‌ای؟

رهبر کره شمالی درحالی از یک سایت زیردریایی هسته‌ای بازدید کرده که رسانه‌ای شدن این خبر از دید کارشناسان پیام مهمی برای آمریکا به همراه دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری رسمی کره شمالی از بازدید رهبر این کشور از یک زیردریایی جدید خبر داد که قرار است در دریای ژاپن ماموریت خود را انجام دهد. این خبرگزاری بدون اشاره به زمان این مراسم گفت که رهبر کره شمالی بازدیدی از سایت زیردریایی کرد و از جزئیات اطلاعات فنی و عملیاتی و سیستم‌های تسلیحاتی جنگی مطلع شد.

کیم جونگ اون در این برنامه گفت: ظرفیت عملیاتی یک زیردریایی بخش مهمی در دفاع ملی کشور ما به شمار می‌رود که از شرق و غرب با دریا احاطه شده است.

وی همچنین بر "لزوم افزایش مستمر و قابل اعتماد توانمندی دفاع ملی از طریق هدایت تلاش‌های بزرگ به توسعه تجهیزات و تسلیحات دریایی تاکید کرد. تصاویر منتشر شده از رهبر کره شمالی در کنار این زیردریایی حاکی از مجهز بودن آن به موشک بالستیک است و نهادهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند این زیردریایی از کلاس سینپو-سی است.

نکته جالب حضور کیم جونگ سیک، دانشمند برجسته موشکی و جانگ چانگ ها، رئیس دپارتمان صنعت و مهمات کره شمالی (یک مرکز توسعه و خرید تسلیحاتی) است. هر دو نفر به مردان موشکی رهبر کره شمالی مشهور هستند و افرادی هستند که مسئول پیشبرد برنامه موشکی کره شمالی به قرن 21 به شمار می‌روند.

 

این خبر انعکاس جالبی در فضای مجازی نیز داشت. آنکیت پاندا، عضو ارشد فدراسیون دانشمندان آمریکایی در توییتر نوشت: این اولین بازرسی  کیم جونگ اون از یک تاسیسات نظامی کره شمالی بود که برای حمل و پرتاب تسلیحات هسته‌ای از سال 2017 به بعد طراحی شده است. او (رهبر کره شمالی) قصد خلع سلاح ندارد.

ویپین نارانگ، استاد روابط بین الملل دانشگاه ام آی تی نیز زیردریایی فوق را  "نمونه‌ای از یک هیولای کامل" خواند که "قادر به حمل موشکهایی است که تنها خداوند از آنها خبر دارد. یک سایت مانیتورینگ تحولات کره شمالی در آمریکا با نام 38North نیز با استناد به تصاویر ماهواره‌ای تجاری ارزیابی کرد که کره شمالی درحال ادامه ساخت یک زیردریایی جدید کلاس سینپو است.

باتوجه به عدم پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای کره شمالی و آمریکا در زمینه خلع سلاح، انتشار تصاویر درباره چنین خبری نگرانی برخی کارشناسان را به همراه داشته است. با اینحال آخرین نمایش عمومی از برنامه تسلیحاتی هسته‌ای کره شمالی به نوامبر 2017 بازمی‌گردد. پیونگ یانگ در این تاریخ اقدام به آزمایش موشک بالستیک قاره پیمای هواسونگ 15 کرد که به اعتقاد کارشناسان قابلیت رسیدن به اهداف مورد نظر کره شمالی در خاک آمریکا را داشت.

 

این احتمال نیز وجود دارد که کره شمالی با انتشار تصاویر مربوط به این زیردریایی قصد امتیازگیری بیشتری در مذاکرات آتی با آمریکا را داشته باشد. هرچند رئیس‌جمهوری آمریکا سعی در عدم بروز تمایلش برای مذاکره داشته اما دیدار اخیر به ظاهر سرزده وی با رهبر کره شمالی در روستای مرزی پانمونجون و برنامه ریزی برای آغاز مذاکرات در سطح کارشناسی حاکی از آن است که ترامپ به دنبال بسته شدن کامل درب مذاکره با کره شمالی نیست.

البته پیونگ یانگ نیز قصد ندارد تمایلش به مذاکره را چندان به وضوح نشان دهد و از هر فرصتی برای حفظ وجهه خود استفاده می‌کند. سه‌شنبه هفته گذشته بود که وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرد ترامپ در جلسه ماه گذشته با رهبر کره شمالی باردیگر تایید کرده که رزمایش‌های مشترک به تعویق خواهند افتاد و اینکه تصمیم آمریکا برای ازسرگیری آنها مشخصا نقض توافقات دو رهبر در نشست سال گذشته سنگاپور است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی این اقدام باعث به خطر افتادن ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای است و در نهایت پیونگ یانگ را در مسیری قرار خواهد داد تا تعهدات خود برای توقف آزمایش تسلیحات هسته‌ای و موشکهای بالستیک را مورد بازبینی قرار دهد. البته مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به اظهارات وزارت خارجه کره شمالی مبنی بر اینکه برنامه‌های آمریکا برای رزمایش نظامی با کره جنوبی برخلاف توافقات ترامپ و رهبر کره شمالی است واکنش نشان داد و آنها را رد کرد.

مسلما هدایت منابع به سمت تولید زیردریایی هسته‌ای به معنی تمرکز کره شمالی به سمت افزایش قدرت بازدارندگی هسته‌ای خود از طریق دریایی است. در اختیار داشتن چنین موشکهایی امکان حمله پیش دستانه آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کره شمالی را از بین خواهد برد و به طور قطع باعث تغییر در روند مذاکرات پیونگ یانگ با واشنگتن خواهد شد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت