جمع‌آوری ۶۰۰ هزار لیتر پلاسما از اهداکنندگان خون در ایران تا ۲ سال آینده


جمع‌آوری 600 هزار لیتر پلاسما از اهداکنندگان خون در ایران تا 2 سال آینده

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: تا سال ۱۴۰۰ شمسی باید در سال ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به روش فرزیس و ۶۰۰ هزار لیتر از پلاسمای اهداکنندگان خون جمع‌آوری شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ با انعقاد تفاهمنامه همکاری میان سازمان انتقال خون ایران و ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر، امر انساندوستانه و خداپسندانه اهدای خون را در لیست معروفهای حوزه سلامت این ستاد قرار داد.

مقرر شد ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر با استفاده از محتوایی که سازمان انتقال خون در اختیار این ستاد قرار می‌دهد، جامعه را به اهدای خون دعوت کند.

روح اله میرزایی گودرزی؛ قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر در این برنامه ضمن با اهمیت خواندن امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: اگر این فریضه در جامعه احیا شود، باقی فرایض دینی نیز احیا خواهد شد.

وی به نقل از رهبر عظیم الشان انقلاب گفت: اگر امر به معروف و نهی از منکر را درست تشریح کنیم، مردم نوآوری و کارایی و کارسازی آن را درک می‌کنند.

میرزایی ادامه داد: مردم در چنین وضعی شیرینی امر به معروف را می‌چشند و آن را فضولی نمی‌دانند.

وی امر به معروف را تعامل اجتماعی و نظارت عمومی دانست  که نظام اسلام برای حل مسائل جامعه درنظر داشته است.

قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: سلامت، محیط زیست و گردشگری باید وارد این بحث شود؛ سازمانی با چند میلیون اهداکننده خون که برای نجات جان بیماران از یکدیگر پیشی می‌گیرند و لحظه شماری می‌کنند، در حوزه امر به معروف و نهی از منکر حرفهای مهمی برای گفتن دارد.

وی تاکید کرد: عرصه امر به معروف و نهی از منکر در بسیاری از حوزه‌های علمی و تخصصی دیگر نیز قابل تسری است و عمل به این ایده سبب می‌شود که لشکر عظیمی از مردم کشورمان عامر به معروف شوند.

وی ابراز امیدواری کرد ثمرات این تفاهمنامه به مردم برسد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون نیز در این جلسه گفت: سالها پیش محققان متوجه شدند اهدای خون سبب پیشگیری از مرگ و میر در اثر بیماریهای قلب و عروق می‌شود و برای ترویج اهدای خون از این واقعیت استفاده کردند اما سازمان جهانی بهداشت از این موضوع جلوگیری کرد و از مراکز انتقال خون کشورها خواست تا پاداش سلامتی را نیز به اهداکنندگان خون وعده ندهند، زیرا باعث به خطر انداختن سلامت خون می‌شود و شخص به خاطر منافع شخصی و سلامتی خود، ممکن است رفتارهای پر‌خطر خود را انکار کند.

پورفتح‌الله افزود: برای حفظ سلامت خون، آموزش اهدا‌کننده، تشویق به حس مشارکت و آگاهی‌بخشی در مورد رفتارهای پرخطر ضروری است.

وی خاطرنسان کرد: کشف تاثیرات IVIG در زوال عقل، اهمیت یافتن مشتقات پلاسما در درمان بیماریها، سالمندی جمعیت و افزایش تقاضای مشتقات و فرآورده‌های خون از یک سو مصرف را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر سالمندی جمعیت سبب کاهش اهدای خون می‌شود زیرا بعد از 60 سالگی با منع اهدای خون مواجه هستیم؛ هم اکنون در کشورهای پیشرفته 65 درصد خون اهدایی به مصرف افراد بالای 50 سال می‌رسد.

پورفتح‌الله یادآور شد: تا سال 1400 شمسی باید در سال 200 هزار لیتر پلاسما به روش فرزیس و 600 هزار لیتر از پلاسمای اهداکنندگان خون جمع‌آوری شود.

وی با تاکید بر نیاز جامعه به کار فرهنگی بزرگ گفت: اهدای اجزای بدن و خون به خاطر حفظ کرامت انسانی و جلوگیری از فروش اجزای بدن، باید رایگان باشد، اهدا‌کنندگان بعد از اهدای خون، باید بررسی شوند که چرا بازگشت نداشته‌اند، از ظرفیت کسانی که دیگر نمی توانند خون اهدا کنند باید برای ترویج و به عنوان سفیر اهدای خون باید استفاده کرد.

وی با اشاره به رسیدن آمار تجمعی اهدای خون از بدو تاسیس تا‌کنون به رقم 50 میلیون اهدای خون اضافه کرد: ایران کشوری است که سالانه 2 میلیون و 100 هزار واحد اهدای خون در آن صورت می‌گیرد و به ازای هر هزار نفر، 27 اهدا کننده خون وجود دارد؛ این شاخص دو برابر کشورهایی با شاخص رشد متوسط است و این توسعه اهدای خون و فرهنگ آن را مدیون جنگ و رزمندگان، خانواده‌های آنها و مردمی هستیم که در آن حال و هوای معنوی و سراسر ایثار، خون اهدا کردند و این فرهنگ را نهادینه ساختند اما اهداکنندگان آن دوران در حال بازنشستگی از اهدا هستند و باید نسل دیگری را بر مبنای باورهای ایثارگرانه‌ای که در تاریخ و فرهنگ ما ریشه دارد پرورش دهیم؛ سرمایه بزرگ سالهای دفاع مقدس باید با پلی از جنس فرهنگ به نسلهای بعدی انتقال یابد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد این تفاهمنامه جنبه عملی پیدا کند و اثر بخشی آن را شاهد باشیم و به برنامه ای نهادینه بدل شود.

در پایان این تفاهمنامه میان روح الله میرزایی گودرزی قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر و دکتر پور فتح اله مدیر عامل سازمان انتقال خون به امضا رسید و در پایان این مراسم از لوح یادبود تمبر 50 میلیون اهدای خون رونمایی شد و این لوح به امضای مسوولان حاضر در جلسه و اهداکنندگان خون رسید.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon