جشنواره تئاتر رضوی| نمایش "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع" روایتی از قدردانی ‌مردم در زلزله سرپل‌ذهاب‌

جشنواره تئاتر رضوی| نمایش "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع" روایتی از قدردانی ‌مردم در زلزله سرپل‌ذهاب‌

کارگردان نمایش "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع" گفت: این کار برای تقدیر از حمایت‌های مردم ایران از زلزله‌زدگان سرپل ذهاب و مردم استان کرمانشاه تولید شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سومین روز از چهاردهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی شب گذشته (سه‌شنبه) با اجرای 3 نمایش در پلاتو میرک، پلاتو مستقل و پلاتو استاد حمیدی تبریز به پایان رسید.

در آخرین روز از اجرای آثار پذیرفته‌شده در بخش صحنه‌ای این دوره از جشنواره، نمایش‌های "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع"، "ایستگاه آهو" و "دوئت تنهایی" به ترتیب توسط گروه‌هایی از کرمانشاه، آذربایجان شرقی و قزوین به روی صحنه رفتند.

مرتضی اسدی مرام، کارگردان نمایش "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع" در رابطه با حضور در این جشنواره اظهار داشت: من قبلاً در این جشنواره که به میزبانی خراسان شمالی برگزار می‌شد، شرکت کرده‌ام. در جشنواره‌هایی که تبریز میزبان آن‌ها بوده نیز حضور داشته‌ام. ضمن تشکر از زحماتی که مسئولان برگزاری این جشنواره کشیده‌اند، با توجه به تعمیراتی که درمجموع تاریخی تئاتر شهر تبریز در حال انجام است، فکر می‌کنم اگر این دوره با کمی تأخیر برگزار می‌شد تا ساختمان تئاتر شهر آماده شود، بهتر می‌شد.

وی افزود: این جشنواره به نام امام رضا (ع) نام‌گذاری شده و امیدوارم همه ما از شرکت‌کنندگان و مخاطبان گرفته تا کسانی که به هر نحوی در برگزاری جشنواره تلاش می‌کنند، از نگاه پربرکت امام رضا (ع) بهره‌مند شوند. درهرحال مهربانی همیشگی بچه‌های آذری تمام سختی‌ها را پوشش می‌دهد.

اسدی مرام در رابطه با داستان نمایش "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع" اظهار داشت: این نمایش در مورد زلزله سرپل ذهاب، وحدت و حضور همه اقشار ایران برای کمک به زلزله‌زدگان است. بخشی از این نمایش هم به موضوع رضوی برمی‌گردد. چرا که نخستین موکبی که برای کمک به مردم سرپل ذهاب به این شهر رسید، موکب آستان قدس رضوی بود که به صورت مستقیم و در بازگشت از خدمت‌رسانی به زائران امام حسین (ع) به جای برگشتن به شهرهایشان، به سرپل ذهاب آمده و ماه‌ها به مردم کمک کردند.

وی ادامه داد: این کار برای تقدیر از حمایت‌های مردم ایران از زلزله‌زدگان سرپل ذهاب و مردم استان کرمانشاه است. امروز به نمایندگی از مردم کرمانشاه خدمت مردم سر تعظیم فرود می‌آوریم. زلزله سرپل ذهاب فاجعه خیلی بزرگی بود و احساس تعهدی که نسبت به مردم داشتیم، باعث شد که این متن نوشته و اجرا را کار کنیم.

کارگردان "سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع" در ادامه خاطرنشان کرد: این فاجعه همه ایران را درگیر کرد اما حضور مردم کشور نیز خارق‌العاده بود و در قبال امیدی که در آن موقعیت به ما دادند، کمترین کاری که می‌توانستیم انجام دهیم این بود که نمایشی با همین موضوع تولید کنیم. این فاجعه عظیم به واسطه حمایت و حضور مردم تبدیل به نمادی از امید و همدلی و وحدت شد.

اسدی مرام در رابطه با فکر اولیه برای تولید این نمایش گفت: فکر کردیم چه بهتر که این نمایش در مورد یک قهرمان کُرد به نام "هانیه" کار شد که نماد ایثار و امید در زلزله سرپل ذهاب بود. چون او فلج شده و خانه‌شان خراب شده بود. پدر و مادرش هم هر کدام در یک بیمارستان بودند. با توجه به شرایط می‌خواستند این بچه 12-13 ساله را به خانه سالمندان بفرستند اما به واسطه حضور مردم، نه تنها این دختر بلکه خیلی از دختران دیگر حامی پیدا کردند و او پس از عمل جراحی، امروز راه می‌رود.

اسدی مرام ادامه داد: "هانیه" در هنگام زلزله از خانه بیرون می‌آید اما به خاطر اینکه خواهرش در خانه بوده، برمی‌گردد و بعد از نجات خواهرش تیرآهن روی کمرش می‌افتد. از این جهت او نماد ایثار بود و الان هم بعد از اینکه توانسته پس از فلج شدن راه برود، نماد امید هم هست. سعی کردیم جنبه‌های مختلف حضور مردم و این واقعه را ببینیم و مستندگونه از شخصیت‌های حقیقی استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: ما در این نمایش از تکنیک میکرو تئاتر استفاده کردیم تا صحنه‌های مختلف را همراه با ذهنیت‌ها و عینیت شخصیت‌ها را نشان دهیم. تجربه این تکنیک در ایران خیلی کم است و ما نیز به همین دلیل به سختی توانستیم کار را پیش ببریم اما خوشبختانه کارمان در جشنواره بین‌المللی عروسکی تهران، جشنواره فجر (استان‌ها)، خرم‌آباد و... مقبول بود.

بنیه تئاتر تبریز شناخته‌شده است/ یکی از بهترین اجراها را 2 سال اخیر را تجربه کردیم

میثم ملازینل، کارگردان نمایش "دوئت تنهایی" پس از اجرای این نمایش در روز سوم جشنواره چهاردهم اظهار داشت: برای سومین دوره است که در جشنواره سراسری تئاتر رضوی شرکت می‌کنیم. دو دوره قبلی این جشنواره به میزبانی خراسان شمالی و بجنورد برگزار شد.

وی افزود: در دوره چهاردهم این جشنواره ما به دلایل خاص خودمان حس و حال خوبی داشتیم چرا که دبیرخانه این جشنواره به تبریز منتقل شد و این موضوع هم از نظر بُعد مسافتی به نفع ما بود و هم بنیه تئاتر، تبریز شناخته‌شده و زبانزد است. در کنار این موضوع بحث سخت‌افزاری نیز در اجرای تئاتر و برگزاری جشنواره اهمیت دارد که این موضوع در تبریز فراهم است.

ملازینل در رابطه با میزبانی تبریز از برگزاری این دوره از جشنواره سراسری تئاتر رضوی گفت: فکر نمی‌کنم که هیچ‌وقت بتوانیم جشنواره را طبق دغدغه‌های ذهنی‌مان اجرا کنیم. اما در کل جشنواره تئاتر رضوی به میزبانی تبریز با نظم و ترتیب مثل زدنی برگزار شد. نقدهایی هم وجود دارد اما تأثیر آن‌چنانی در کیفیت جشنواره ندارد. در شرایط اقتصادی امروز برگزاری جشنواره‌ای ملی با این گستردگی، خواستار همت جمعی است.

وی افزود: یکی از نقدهایی که به این دوره از جشنواره وارد است به وزارت فرهنگ و ارشاد و سیاست‌گذاری‌های جشنواره مربوط می‌شود. چون فکر می‌کنم تا حدودی دست دبیرخانه و تیم برگزارکننده از نظر مالی بسته بود اما آن‌ها تمام توان و تلاششان را به کار گرفتند.

کارگردان نمایش "دوئت تنهایی" در رابطه با تجربیات جدیدش در جشنواره چهاردهم گفت: امسال در جمع جدیدی قرار گرفتیم و دوستان جدیدی پیدا کردیم. یکی از نکات مثبت جشنواره‌ها ارتباط و آشنایی بیشتر بچه‌های دغدغه‌مند با یکدیگر است تا بتوانیم از تجربه همدیگر استفاده کنیم.

وی در رابطه با ایده اولیه این نمایش گفت: دو سال است که نمایش "دوئت تنهایی" را اجرا می‌کنیم. ایده اولیه این نمایش در سال 96 به ذهن من و میثم گودرزی که بازیگر این نمایش است رسید. شروع کردیم طرحی 2-3 صفحه‌ای از آن را نوشتیم و سپس با نویسنده خوش‌فکر و خوش‌ذوقمان خانم سارا الهیان حدود 5-6 ماه تبادل‌نظر داشتیم تا در نهایت "دوئت تنهایی" با شکل و شمایلی که امروز اجرا کردیم، متولد شد.

ملازینل ادامه داد: ما اجراهای عمومی بسیار خوبی را پشت سر گذاشته‌ایم. این نمایش در چند جشنواره معتبر ملی نیز حضور داشته، درخشیده و مخاطبان خاص خود را پیدا کرده است. امسال نیز این افتخار را داشتیم تا در خدمت دوستان خوب تبریزی باشیم.

وی در رابطه با میزان رضایت خود از اجرای این نمایش در چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی گفت: می‌توانم بگویم که یکی از بهترین اجراهای ما در طول این 2 سال بود که روی صحنه بردیم. بالاخره 2 سال است که بچه‌های این گروه کنار همدیگر هستند و دغدغه‌های مشترک خود را دنبال می‌کنند.

به گزارش تسنیم، چهاردهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر رضوی از 6 تا 9 مردادماه به میزبانی تبریز برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon