نیاز مبرم استان فارس به انواع گروه‌های خونی؛ ۲۲ شهرستان پایگاه انتقال خون ندارند


نیاز مبرم استان فارس به انواع گروه‌های خونی؛ 22 شهرستان پایگاه انتقال خون ندارند

در شهرستان‌های فارس تنها ۷ پایگاه انتقال خون فعال است، درحالی که نیاز مبرم به پایگاه‌های انتقال خون در تمامی شهرستان‌ها احساس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نهم مردادماه روز ملی انتقال خون نامگذاری شده است اما نیاز به اهدا خون در تمامی زمان‌ها وجود دارد و از این جهت در نظر گرفتن پایگاه‌های انتقال خون برای دسترسی مردم امری ضروری است.

درحالی در شهر شیراز دو پایگاه سیار و سه پایگاه دائم میدان نمازی، آسیاب قوامی و پارک ولیعصر فعالیت دارد که به گفته مدیرکل انتقال خون استان فارس پایگاه انتقال خون استقلال به عنوان سومین پایگاه سیار درحال تکمیل است و برای شروع فعالیت به نیروی انسانی نیاز دارد.

در شهرستان‌های فارس تنها 7 پایگاه انتقال خون در شهرستان‌های فسا، جهرم، لارستان، داراب، آباده، مرودشت و کازرون فعال است و این درحالی است که نیاز مبرم به پایگاه‌های انتقال خون در تمامی شهرستان‌ها با توجه به نیازی که وجود دارد احساس می‌شود.

رضایی یکی از ساکنین شهرستان کوار که طی چند سال از اهداکنندگان مستمر خون است از سختی‌های مراحل اهدای خون می‌گوید: هر بار برای اهدا خون باید به شیراز مراجعه کنم و به دلیل اینکه پایگاه ثابتی در شهرستان وجود ندارد این موضوع زمان زیادی می‌گیرد.

وی از مسئولان انتظار در نظر گرفتن پایگاه ثابت در شهرستان‌ها برای اهدای خون دارد اما درباره پایگاه‌های سیار نیز می‌گوید: هر زمان که واحدهای سیار برای اهدا خون به شهرستان کوار مراجعه می‌کنند به دلیل اینکه اطلاع‌رسانی خوبی صورت نگرفته اکثر مردم مطلع نمی‌شوند و یا اینکه سرکار هستند و ممکن است در مدت زمانیکه واحدهای سیار در شهرستان هستند نتوانند برای اهدا خون مراجعه کنند.

رضایی می‌گوید: مردم شهرستان کوار اغلب راغب به اهدای خون هستند اما نبود پایگاه ثابت و مشخص نبودن زمان فعالیت پایگاه‌های سیار سبب شده که بسیاری از مردم نتوانند در این امر حسنه شرکت کنند. 

صحبت‌های این اهداکننده مستمر درحالی است که در سطح استان به دلیل حجم بالای جراحی‌ها روزانه به اهدا خون نیاز است و فراخوان‌هایی برای اهدا خون داده می‌شود.

مدیرکل سازمان انتقال خون فارس درباره فعالیت پایگاه‌های انتقال خون در شهرستان‌های استان به تسنیم می‌گوید: هیچ شهرستانی نیست که این خدمت را ارائه ندهیم و واحد سیار با تجهیزات کامل با چند خودرو و 10 تا 15 پرسنل در روزهای خاص با هماهنگی مسئولان شهرستان حاضر می‌شوند.

به گفته مسعود ترابی حضور تیم سیار در یک تقویم مشخص شده است و در شهرستان‌های مشخص ماهی یکبار حداقل حضور می‌یابند و اقدام به خونگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه فردی که خون داد تا سه ماه نمی‌تواند خون بدهد، خاطرنشان می‌کند: با این حال واحدهای سیار خونگیری هرماه یکبار حاضر می‌شوند و اقدام به خونگیری می‌کنند.

افتتاح پایگاه انتقال خون در سه شهرستان

مدیرکل سازمان انتقال خون فارس با اشاره به اینکه برخی پایگاه‌های ثابت در نیریز، استهبان و لامرد آماده افتتاح شده است بیان می‌کند: چالش اصلی برای افتتاح این پایگاه‌ها نیروی انسانی و پرسنل است که با توجه به سیاست کوچک‌سازی دولت محدودیت در استخدام نیرو داریم.

ترابی می‌گوید: درحال حاضر بخشی از نیروهای سازمان انتقال خون بازنشسته شده‌اند و چالش پرسنلی بزرگی داریم و به محض اینکه پرسنل این سه پایگاه تامین شود پابگاه ثابت را خواهیم داشت.

وی با اشاره به نیاز مبرم استان فارس به اهدا خون می‌گوید: رده سنی 18 تا60 سال دارای شرایط اهدای خون هستند و تلاش داریم که افراد 60 تا 65 سال هم به چرخه بازگردند.

ترابی با بیان اینکه برای تامین حجم ذخایر و جوابگویی مصرف زیاد نیاز به حضور و اهدا مستمر داریم، خاطرنشان می‌کند: افراد بالای50 کیلو که کم خونی نداشته باشند باحداقل سن 18 سال دارای شرایط پایه برای اهدای خون هستند.

مدیرکل سازمان انتقال خون فارس با اشاره به کاهش اهدای خون توسط بانوان می‌گوید: میانگین اهدای خون توسط بانوان در کشور 5 درصد است که تا 50 درصد فاصله زیادی دارد.

گزارش از علی شاهسون

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon