کلانتری: معادل امروزی ۸۷۰۰ میلیارد تومانی برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است

کلانتری: معادل امروزی 8700 میلیارد تومانی برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعتبارات هزینه شده از ۹۳ تا ۹۷ در ستاد احیای دریاچه ارومیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: اعتبارات پرداخت شده ۱۴۶۵ میلیارد تومان است که معادل امروزی آن، بیش از ۸۷۰۰ میلیارد تومان سال جاری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، عیسی کلانتری عصر امروز در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی که با حضور رئیس جمهور در نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شد، خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: از شما به خاطر نجات از طوفان و هیولای نمک تشکر می‌کنیم.

وی با اشاره به اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه، افزود: دریاچه با بارش‌ها هم عقب ماندگی ستاد احیا را جبران کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اولین مصوبه دولت تدبیر و امید در مورد احیای دریاچه ارومیه بود، گفت: روند کاهش تراز آب دریاچه از سال 74 تا 93 ادامه داشت اما بعد از آغاز به کار دولت، روند احیا از 93 آغاز شد و از ادامه افت تراز دریاچه جلوگیری شد و پس از تثبیت، فاز دوم یعنی مرحله احیا در مهر 96 آغاز شد.

وی که ادامه این گزارش را از ویدیو پخش شده پیگیری کرد، با تاکید بر اینکه فقط باران عامل احیای دریاچه نبوده است، ابراز داشت: در سال آبی جاری 490 میلیمتر بارش داشتیم که تراز دریاچه را 104 سانتیمتر افزایش داد ولی در سال 88 قبل از اقدامات ستاد احیا، با بارش 409 میلیمتری، 12 سانتی متر هم کاهش تراز آب دریاچه داشتیم.

کلانتری، مدیریت آب و سدهای حوضه آبریز دریاچه و صرفه جویی را ضروری دانست و گفت: جلوگیری از برداشت آب غیر مجاز، رهاسازی آب سدها، لایروبی و... در کنار عنایت خداوند و افزایش بارش باران باعث احیای دریاچه شده است.

وی افزود: در نتیجه اقدامات ستاد احیا، 1100 کیلومتر مربع وسعت دریاچه ارومیه نسبت به آغاز احیا افزایش یافته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انتقادات درباره تزریق بالای آب شیرین به دریاچه و کاهش نمکی آب را مورد اشاره قرار داد گفت: با مطالعات دریاچه ارومیه ثابت شد که بستر نمکی عمق یافته و با ورود آب شیرین، احیای آب شور در آن شدنی است.

وی با اشاره به اینکه سالانه 3 میلیون و 426 هزار متر مکعب آب، حق آبه دریاچه ارومیه است، ابراز داشت: 1 میلیون و 420 هزار متر مکعب آورده رودخانه، 988 هزار متر مکعب آورده صرفه جویی بخش کشاورزی و 400 هزار متر مکعب هم پساب تصفیه خانه‌های حاشیه دریاچه است که باید برای بقیه آن به دنبال تأمین منابع باشیم که آب زاب یکی از این منابع است.

کلانتری طول طرح انتقال آب «زاب» را 35.7 کیلومتر عنوان کرد و گفت: در سه سال 29 کیلومتر حفاری شده و پیشرفت فیزیکی 81 درصد دارد که یکی از افتخارات است.

وی با اشاره به مدیریت کانون‌های تولید گرد و غبار نمکی دریاچه ارومیه خاطر نشان کرد: در 5 سال گذشته با نهال کاری و بوته کاری و بادشکن غیر زنده از بلند شدن گرد و غبار نمکی در منطقه جلوگیری کردیم. مناطق فوق بحرانی با کاهش 61 درصدی از 59 هزار هکتار به 23 هزار هکتار کاهش یافته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعتبارات هزینه شده از 93 تا 97 در ستاد احیای دریاچه ارومیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: اعتبارات پرداخت شده 1465 میلیارد تومان است که معادل امروزی آن، بیش از 8700 میلیارد تومان سال جاری است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon