مرکزی| اجازه سوءاستفاده از کارگران را به جریانات نفوذی نمیدهیم + فیلم
فرمانده انتظامی استان مرکزی با بیان اینکه پلیس همواره مدافع و همراه قشرکارگری است گفت: جریانات نفوذی به دنبال تبدیل اعتراضات کارگری به مسائل امنیتی هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیزدهم مرداد سال 1394 طی حکمی از سوی "سردار اشتری" فرمانده ناجا "کیومرث عزیزی" به عنوان فرمانده انتظامی استان مرکزی منصوب شد.
عزیزی دارای مدرک دکتری از دانشگاه عالی دفاع بوده و در این مدت چهار سال حضور در استان مرکزی به اذعان کارشناسان و اقشار مختلف مردم استان مدیریتی علمی، مردمی در عین حال بااقتدار در مجموعه نیروی انتظامی استان مرکزی داشته است.
یکی از نقاط قوت مدیریت عزیزی در مجموعه انتظامی استان مرکزی، در موضوعات کارگری در این استان کارگری و صنعتی همراهی نیروی انتظامی با این قشر مهم جامعه استانی بوده است.
هم زمان با انتصاب فرمانده انتظامی استان مرکزی خبرگزاری تسنیم نخستین مصاحبه وی را تحت عنوان "مشارکت مردم در ارتقاء امنیت استان مرکزی افزایش مییابد" منتشر ساخت که عزیزی در آن مصاحبه به تشریح برنامههای پیشروی این نهاد گرداخت.
در چند هفته پیش سردار عزیزی در حکمی از سوی فرمانده ناجا پس از 4 سال حضور در استان مرکزی به عنوان فرمانده جدید انتظامی شرق تهران منصوب شد که براساس برنامهریزی انجام شده معارفه و تکریم فرمانده سابق و جدید انتظامی استان در روزهای آتی برگزار میشود.
در همین هفته های اخیر "سردار کیومرث عزیزی" میهمان دفتر خبرگزاری تسنیم استان مرکزی بود که در آستانه معارفه فرمانده جدید استان مرکزی و عزیمت فرمانده سابق به استان تهران همانطور که این خبرگزاری نخستین خبر مربوط به مصاحبه برنامههای فرمانده انتظامی استان مرکزی را منتشر کرد آخرین خبر مربوط به اقدامات و عملکرد انجام گرفته وی را نیز منتشر میکند که در زیر میآید:
صداقت خبری از اولویتهای فعالیت خبرگزاری تسنیم است
سردار کیومرث عزیزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک با اشاره به رسالت رسانهها اظهار داشت: امروزبیشتر رسانهها بهجای برطرف کردن مشکلات مردم که رسالت اصلی آنها است بیشتر به دنبال تیتر هستند، هر کس در هر جایگاهی باید به رسالتی که در حوزه شغلی، فردی و اجتماعی دارد بپردازد و در راستای هدف آن گام بردارد.
وی با اشاره به برجسته شدن برخی کانال های معاند خارجی مثل امدنیوز افزود: این کانالها کارهای چون دروغ، شانتاژ و غیره را انجام میدهند و ضمن زیرپا گذاشتن اخلاقیات، دارای اتاق فکرهای در حوزه عملیات روانی هستند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: آنها به عنوان یک رسانه معاند فعالیت میکنند، خواه ناخواه تقریبا تمام شیوه و روشهای اطلاع رسانی آنها مزموم است، اما نکته مثبتی که در همه کارهای منفی آنها وجود دارد، استفاده حداکثری از شهروند خبرنگار است.
عزیزی بیان کرد: تعدادی از شهروندان به هر دلیلی، با تشویق، تهدید، تطمیع مطالبی را در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، بهویژه در قسمتهایی به عنوان نشر نقاط ضعف و سیاه نمایی، عملکرد مسئولین کشور و نظام را زیر سوال میبرد، را با آنها به اشتراک میگذارند.
وی ادامه داد: برهمین اساس رسانههای برخط داخلی نمیتوانند خود را با آنها مقایسه کنند و به سمت کارهایی که آنها انجام میدهند حرکت کنند، راههایی برای انجام سلامت کارها و برجسته شدن در داخل وجود دارد و در تسنیم در مقایسه با دیگر رسانههای این پتانسیل بهتر است.
فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره ویژگیهای مثبت خبرگزاری تسنیم استان مرکزی گفت: پرداختن تحلیلی به موضوعات، حساسیت بر روی موضوعات مختلف چون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، همچنین تکذیبیه نخوردن نشان دهنده این است که خبرگزاری تسنیم مرکزی به دنبال صداقت خبر بوده و میخواهد خبر را از منبع اصلی بگیرید، از همه بهتر این که اعضای تحریریه و گردانده تسنیم همه جوان هستند یک پتانسیل بسیار خوبی است.
عزیزی با اشاره به رسالت رسانهها در ایام انتخابات عنوان کرد: امسال سال انتخابات بوده و چند کار باید به صورت همزمان انجام شود.
وی عنوان کرد: اطلاعرسانی، آگاهی بخشی از رسالتهای رسانه است، یکی از راههایی که میتوان تنش سیاسی را در انتخابات کاهش داد، دادن فرصت به کاندیداها برای عرضه خود در رسانهها است.
فرمانده انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: رسانهها در کنار عرضه کاندیدها، اطلاعات لازم را نیز به مردم دهند تا مردم بدانند امروز کشور به چه کسانی و چه چیزی احتیاج دارد، شاید کاندیدی دارای ویژگیهای بسیار خوبی هم باشد اما به درد شرایط امروز جامعه ما نخورد.
عزیزی افزود: امروز تحریمهایی در حوزه اقتصاد حکمفرما بوده و بیکاری و نگرانیها به دنبال دارد، بحث اشتغال یکی از دغدغههای خانوادهها است، برهمین اساس هماکنون به نمایندگانی نیاز داریم که به صورت انقلابی از 24 ساعت شبانه روز، حداقل 16 یا 17 ساعت کار کنند و با تصویب طرحهای خوب و کارشناسی شده به صورت فعال و پویا آن را به دولت دیکته کند، ، تا دولت برای ملت قدم بردارد.
وی بیان کرد: رسانهها میتوانند در راستای شناساندن و رویکار آمدن که کاندیدهای با این ویژگیها و شرایط مورد نیاز جامعه کنونی، مورد تعهد و تخصص، انقلابی و با روحیه جهادی کارهای جهادی را در دستور کار خود قرار دهند و نترسند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: پیام اصلی امام(ره) و شهدا به ما این است که نترسیم، خوف از آینده و دشمن نداشته باشیم، باید برنامهریزی و تمهیدات لازم را برای مقاومت در برابر دشمنان داشته باشیم، باید از این سنخ و رسالت بزرگ از اشخاص را داشته باشیم و به مردم معرفی کنیم تا خود مردم گزینه مناسب را انتخاب کنند.
عزیزی خاطرنشان کرد: مردم دغدغه و نگرانی و گلهمندی دارند اما هرکجا که نظام احتیاج داشت، حتی شاید آنهایی که ظاهرشان به کار جهادی و انقلابی نخورد باز هم در میدان عمل بودند، زیرا آنها تشخیص دادن امروز نیاز است که در صحنه عمل حضور داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم مشارکت مردم در انتخابات گفت: نتیجه انتخابات یک قضیه جدا است اما میزان مشارکت مردم در این انتخابات، بحث دیگر است، برای مشارکت مردم در انتخابات باید مقدمات نشاط سیاسی را در جامعه فراهم کنیم.
فرمانده انتظامی استان مرکزی ادامه داد: برای فراهم شدن زمینه نشاط اجتماعی و سیاسی، رسانهها میتوانند به عنوان مطالبهگر وارد میدان عمل شوند و این نشاط زمینه ارائه نظرات مختلف به مردم میشود، اما لازمه آن این است که شرایط قانونی پیشبینی شده را داشته باشد، رسانهها باید به دستاندکاران که شامل همه مسئولان در بخشهای مختلف است کمک کنند تا با خدمت صادقانه و درست، سبب رضایت مندی در جامعه شوند.
عزیزی افزود: این مهم سبب میشود تا هرکسی که به مدیر و یا همکاران وی مراجعه میکند از داشتن چنین پرسنلی دلگرم شود.
وی تصریح کرد: نشاط سیاسی و انتخابات در دانشگاهها بیشتر نمود پیدا میکند، سخنرانیها، مناظرهها و همایشها در دانشگاهها و در حوزه قشر جوان برگزار میشود، رسانهها نیز باید در این زمینه و در این بحث ورود پیدا کنند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: پس از احراز شرایط کاندیداها، باید به آنها فرصت برابر داده شود، تا ایدههای خود را نسبت به موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی امنیتی برای کشور و مردم ارائه دهند و مردم براساس برنامهها و دیدگاها نظر دهند، زیرا امکان دارد نمایندهای با سابقه درخشان وجود داشته باشد اما به درد شرایط کنونی جامعه نخورد.
عزیزی با اشاره به لزوم گفتمان سازی ذیل انقلاب اسلامی گفت: به دنبال ترویج هر نوع گفتمانی در جامعه نیستیم، زیرا باید گفتمانی ترویج پیدا کند که در ذیل آرمانهای نظام باشد و به استقلال جمهوری اسلامی، آبادانی کشور کمک کند، رسانهها میتوانند بانی این گونه گفتمانها باشند، آنها میتوانند احزاب، گروههای مختلف و کاندیداها را دعوت کنند تا بتوانند از تصاوب آرایی که به وجود میآید، استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: نقد کردن یکدیگر سبب میشود مردم تصمیمگیری راحتتری داشته باشند، وقتی کاندیدها یکدیگر را نقد میکنند نقاط ضعف یکدیگر را مطرح میکنند و سبب میشوند با آگاهی نسبت به نقاط قوت و ضعف آنها، افرادی انتخاب شود که میتواند کمک بیشتری انجام دهد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره به لزوم داشتن همافزایی در بین اصحاب رسانه عنوان کرد: نیروهای مسلح در بخشهای مختلف یکدیگر را پوشش میدهند، این مهم سبب شده تا کمترین مشکل در حوزه امنیت وجود داشته باشد، همچنین این همافزایی سبب شده تا زودتر و بهتر به اهداف مدنظر برسیم و در قالب نظرسنجیها میزان رضایت و اعتماد مردم در این بخش بیشتر است.
عزیزی افزود: اگر در حوزه رسانه هم علیرغم تمام سلیقهها، همپوشانی و همافزایی وجود داشته باشد میتواند بسیار کمک کننده باشد.
وی بیان کرد: شاید اگر در حوزه اقتصادی نیز همافزایی و همپوشانی وجود داشت واقعا در حوزه اقتصادی نیز حرف برای گرفتن وجود داشت، جزیرهای نگاه کردن و جزیرهای دیدن سبب میشود که ایجاد مشکلاتی شود.
ضرورت بسترسازی مناسب برای ایجاد نشاط اجتماعی و سیاسی
فرمانده انتظامی استان مرکزی در پاسخ به سوالی درباره برنامه پلیس در انتخابات پیشرو گفت: پلیس از زمان مشخص شدن کاندیداهای انتخابات، رصد خود را تا اعلام نتیجه انتخابات ادامه میدهد، و با تامین امنیت انتخابات در خدمت مردم هستیم تا با مشارکت حداکثری، افرادی به عنوان نماینده انتخاب شوند که تحول ایجاد کنند و ایران اسلامی را در برابر تهدیدات مقاوم کنند و با طرحها و بررسیهای خاص بر روی لوایح دولت، آنچه که به نفع مردم است رغم زنند.
جریان نفوذی به دنبال تبدیل اعتراضات کارگری از اعتراض صنفی به اعتراض امنیتی است
عزیزی، با اشاره به نگاه نیروی انتظامی استان به اعتراضات کارگری و اقدامات آنها برای جلوگیری از تبدیل شدن این اعتراضات صنفی به اعتراضات امنیتی اظهار داشت: باتوجه به شرایط کنونی کشور، افرادی که در حوزه اقتصاد و تولید کار میکنند در اصل افسران جمهوری اسلامی در جبهه اقتصادی در برابر دشمنان هستند. انتظار میرود کارگران تنها به فکر کار کردن خود باشد هرچند که باید حقوق و مزایای کارگران نیز به موقع پرداخت شود.
وی افزود: مدیران باید با برنامهریزی مناسب تلاش کنند اشتغال و کار برای کارگر، کارخانه و حوزه صنعتی خود فراهم کنند، تا در بحث رونق تولید که شعار سال هم است، گامهای موثری برداشته شود.
فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: پلیس نیز موظف به تامین امنیت برای فعالان عرصه تولید و کار است، برهمین اساس بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز از برنامههای اولویتدار ناجا بوده و در دو ماه نخست امسال برای حمایت از تولید ورونق تولید بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان نسبت به سال گذشته 157 درصد رشد مقابلهای(کشف و ضبط) با قاچاق کالا و ارز داشته است.
عزیزی بیان کرد: جریاناتی وجود داردند که به دنبال خارج کردن حوزه کارگری، از حوزه صرف کارگری هستند.
وی ادامه داد: معتقدیم اعتراضات کارگری، اعتراضات صنفی بوده و باید در بین صنف خود آنها حل و فصل شود، پلیس به عنوان نیروی خدمتگذار مردم و قشر کارگری بوده و نباید در برابر یکدیگر قرار گیرند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: به عنوان پلیس هیچگاه خود را در برابر قشر کارگر ندانسته و نمیدانیم، در مقطعی از زمان کارگران، پلیس را در برابر خود احاساس کردند، اما میتوانیم با مستندات ثابت کنیم که در همان مقطع نیز پلیس با اقدامات خود و تصمیم سازیهایی که برای تصمیمگیران کرده بیشترین کمک را به کارگران داشته است.
عزیزی خاطرنشان کرد: تعداد مکابتات پلیس برای رسیدن کارگران به حق و حقوق خود، نه تنها کمتر از کسانی که مسئولیت حوزه کارگری دارند نبوده بلکه بیشتر هم بوده است.
وی افزود: هر روز وضعیت حوزه کارگری و صنعت را رصد کرده و مشکلات آنها را بخشهای مختلف، فرمانداران، استانداران، وزارت کشور و به مرکز توسط ناجا ارسال میکنیم تا پیگیری شود.
فرمانده انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: متاسفانه افراد نفوذی در کارخانجات و شرکتها وجود دارند که با تصمیمسازیهای که برای مدیران عامل و حوزه کارگری انجام میدهند، اگر آنها را عامل دشمن ندانیم، میتوانیم بگوییم که آب در آسیاب دشمن میریزند، آنها بدشان نمی آید که کارگر را در برابر مدیر و پلیس قرار دهند و در اجتماع تنش ایجاد کنند.
عزیزی عنوان کرد: آنها به گونهای میخواهند بگوییند که ناکارآمدی در نظام وجود دارد، پلیس در این حوزه هوشیاری بوده و از کارگران هم درخواست داریم تا آنها هم مواظب باشند و همه حوزه کارخانه، کار و تولید را یک ماه حقوق نبینند زیرا آنها به مدت 30 سال در یک کارخانه کار میکنند برهمین اساس باید به سر پا بودن کارخانه کمک کنند.
وی تصریح کرد: هرچند نگرفتن حقوق مشکل معیشتی برای همه ایجاد میکند این حق کارگر است که به موقع حقوق و مزایای خود را دریافت کنند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: مشکلاتی که کارخانههای بزرگ ما (به ویژه مثل آذرآب) دارد کمبود سفارش و دیر تحویل دادن سفارشات است که شاید خود کارگران نیز در آن دخیل هستند.
عزیزی ادامه داد: کارخانههای ما متاسفانه برنامه دراز مدت و چشمانداز چندساله ندارند، هپکویی که 50 سال است تولید میکند هنوز نتوانسته طراحی داخلی داشته باشد، تنها با شرکتهای خارجی قرارداد داشتند و قطعات وارد کردند و سپس در داخل آنها را سرهم کردند و فروختنهاند.
وی افزود: این شرکت در این 50 سال هیچ گاه احساس نمیکرده که امکان دارد شاید فلان شرکت در آینده به آنها قطعات مورد نیاز را ندهد، این روند برای یک واحد تولیدی سم است که 50 سال کارکند اما برنامهای برای خود کفایی نداشته باشد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: چگونه است که توانایی تولید موتور موشک را داریم اما واقعا نمیتوانیم یک ماشین بهتر یا موتور گریدر تولید کنیم؟
عزیزی بیان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب ابتدا به توسعه و پژوهش و سپس بر اخلاق و اقتصاد تاکید کردند.
وی عنوان کرد: قرار گرفتن این سه موضوع در کنار یکدیگر، نشان از کد دادن مقام معظم رهبری در زمینه کم بودن کار پژوهشی در حوزه اقتصادی و رعایت نکردن اخلاق در این حوزه است.
رصد روزانه مشکلات و مسائل کارگری از سوی پلیس؛ پیگیر مطالبات کارگری هستیم
فرمانده انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: واحدهایی وجود دارند که علیرغم تمام مسائل و مشکلات، با کار پژوهشی حرکت رو به جلو داشته و کمتر دچار مشکل میشوند.
عزیزی با اشاره به احتمال وقوع فتنههای اقتصادی در حوزه کارگری گفت: باتوجه به هشدار مقام معظم رهبری در زمینه احتمال وقوع فتنههای اقتصادی در امسال، نمود پیدا کردن فتنههای اقتصادی در حوزه کارگری هیچ بعید نیست.
وی ادامه داد: برهمین اساس پلیس و دستگاههای امنیتی مسائل را رصد کرده و هیچ دوست ندارند که محیط کارخانهجات را امنیتی کنند، بلکه میخواهیم کمک کنیم که آنها مشکلات خود را در محیط صنفی خود برطرف کنند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: خواهش بزرگتر را از دولت و سازمان خصوصیسازی داریم که چارهاندیشی در زمینه خصوصیسازی انجام دهند.
عزیزی تصریح کرد: در روند کنونی واگذاریها، آثاری غیر زیان برای استان مرکزی نداشته است، زیرا هرکجا که خصوصیسازی انجام شده مشکلاتی بهوجود آمد، این مهم یعنی یا فرآیند خصوصیسازی یا نتایج آن، دچار مشکل است که حتما باید توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.
400 هزار همیار پلیس در استان مرکزی آموزش لازم را دیدند
وی در پاسخ به سوال مبنیبر این که اقدامات پلیس در برخورد با موتورسواران متخلف و دور دور کردنهای بیمورد در شهر گفت: پلیس راهور به سبب تعامل بسیار بالا با مردم به عنوان ویترین پلیس است، وظیفه اصلی راهور، در حوزه راهنمایی و رانندگی است، باید به گونهای مردم راهنمایی شوند که بهترین رانندگی را داشته باشند.
فرمانده انتظامی بیان کرد: تعداد قلیلی هستند که التزامی به حوزه مقررات اجتماعی ندارند و رعایت حقوق سایر شهروندان را مدنظر قرار نمیدهند در این جا پلیس موظف است برابرمقررات قانون، اعمال قانون کند.
عزیزی عنوان کرد: در کنار همه این موارد نکته مهم، فرهنگ رانندگی است، نیروی انتظامی، رسالتهایی را برای خود تعریف کرده و براساس آن در حوزه فرهنگسازی اقداماتی انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: همان گونه که از سنوات گذشته مشاهده میکنیم پلیس با همکاری رسانهها، کارهای در راستای اصلاح فرهنگ رانندگی انجام داده و هنوز هم این کارها را انجام میدهند، هرچند که این اقدامات کافی نیست.
فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: برای رانندگی صحیح و مطمئن ابتدا باید فرهنگ مورد نیاز آن ایجاد شود، برهمین اساس یکی از دلایلی تربیت همیار پلیس، فرهنگسازی در کودکان در زمانی که بیشترین تاثیرپذیری دارند است.
عزیزی عنوان کرد: در این راستا در استان 400 هزار همیار پلیس آموزش دیدند و به 250 هزار نفر کارت داده شده است، تقریبا در هر خانواده یک همیار پلیس وجود دارد، بیشتر هدف ما از آموزش همیار پلیس، نهادینه شدن آنها با قوانین و مقررات است، تا در آینده عادات غلط را انجام ندهد.
وی بیان کرد: در حوزه فرهنگسازی، همه بخشها و بهویژه خانوادهها باید کمک کنند، پلیس با اعمال قانون و جریمه نمیتواند فرهنگ رانندگی را درست کند هرچند که پلیس وظیفه دارد افراد متخلف را جریمه کند.
سالیانه بین 20 تا 25 هزار دستگاه موتورسیکلت در سطح استان مرکزی توقیف میشود
فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره به برخورد پلیس با موتورسواران متخلف گفت: سالیانه بین 20 تا 25 هزار دستگاه موتورسیکلت در سطح استان توقیف میشود، زیرا وقتی مسئلهای به عنوان یک ناهنجاری، بروز اجتماعی دارد پلیس باید در آن ورود کند و اعمال قانون کند.
عزیزی خاطرنشان کرد: در حوزه موتورسواری نیز به فرهنگسازی احتیاج داریم، در این حوزه به فرهنگسازی در خانوادهها بیشتر نیاز است.
وی ادامه داد: برهمین دست نیاز به سمت رسانهها و خانوادهها وجود دارد تا با اشرافیت، فرهنگسازی و کنترل در این زمینه کمک کنند.
درصد رعایت حجاب در استان مرکزی از وضعیت خوبی برخوردار است
فرمانده انتظامی استان مرکزی در پاسخ به سوالی در زمینه برخود پلیس با بدحجابی و شل حجابی در خودرو گفت: براساس آمارها، درصد رعایت حجاب در استان مرکزی از وضعیت خوبی برخوردار است.
عزیزی افزود: اما متاسفانه ناهنجاری شل حجابی و یا بدحجابی در عده خیلی قلیلی وجود دارد، ناظران پلیس از بین کارکنان دارای صلاحیت خود برای برخورد با این حوزه تعیین میکنند، این افراد هرجا که ناهنجاری از این سنخ ببینند یادداشت کرده و موارد را ثبت و ضبط میکنند، برای اطلاع صاحب خودرو، پیامکی ارسال میشود.
وی عنوان کرد: نیروی انتظامی به عنوان ضابط قضایی وقتی جرمی مشهود مشاهده میکند با آن برخورد میکند و باید هم برخورد کند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: اولویت پلیس استان برخورد با افرادی است که در داخل خودرو ناهنجاری رفتاری از نوع شل حجابی یا بد حجابی دارند، است، پلیس ابتدا به آنها تذکر میدهد، اگر به تذکر پلیس توجه نشود خودروی آنها به مدت مشخص توقیف میشود.
عزیزی ادامه داد: اما اگر سماجت به انجام این ناهنجاری وجود داشته باشد و با پلیس به عنوان ضابط قانونی درگیری ایجاد شود، برای آنها پرونده قضایی تشکیل و برای برخورد قضایی به مراجع قضایی ارسال میشود.
کسب رتبه نخست کشور در کشف جرائم سایبری توسط پلیس فتای استان مرکزی
وی با اشاره به عملکرد پلیس فتا استان گفت: پلیس فتای استان از موفقترین پلیسهای فتا در سطح کشور بوده و 3 سال متوالی در حوزه کشف رتبه نخست کشور را در اختیار داشت.
فرمانده انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: شاخص کشوری در زمینه کشف جرم 85 درصد میزان وقوع است این درحالی است که این عدد در استان مرکزی 102 درصد بوده و نسبت به شاخص کشوری 17 درصد بیشتر است.
عزیزی افزود: پلیس فتای کشور و استان برابر شرح وظایف خود فضای سایبر را رصد میکنند و اگر مورد مشکوکی مشاهده کنند آن را احصا و مستندات لازم را جمعآوری میکنند و برابر دستور قضایی برخورد قانونی انجام میشود.
فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: در سایت پلیس فتا شماره تلفنهایی پیشبینی شده و افراد میتوانند ایمیل بزنند و یادداشت و اخبار خود را در این زمینه به پلیس فتا اطلاع دهند.
هویت افراد فعال در فضای مجازی باید مشخص باشد
عزیزی با اشاره به اقدامات پلیس در راستای با کانالهای متخلفی چون کانال ک.م گفت: پلیس فتا در سطح استان و کشور محدودیتهایی دارد، زیرا باتوجه به این که سرور شبکههای اجتماعی در داخل کشور نیست، زمانی که اشخاصی مورد بزه در این شبکه قرار میگیرند، رسیدگی به پرونده آنها زمانبر است.
وی بیان کرد: زیرا پلیس باید از دیگر شیوهها و شگردها برای کشف جرم استفاده کند، برخی از این شگردها طولانی است، شاید مردم سوال کنند اگر سرور این شبکههای اجتماعی داخل باشد چه اتفاقی رخ میدهد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: اعتقاد داریم سرور این شبکهها باید در داخل باشد، زیرا اطلاعاتی که از مردم ما در داخل این شبکهها است، برای کشور بوده و نباید در اختیار آنها قرار گیرد، تا آنها بتوانند از جمعیت ما تحلیل مهندسی و اجتماعی برای جوانان کشور ما انجام دهند و برای مردم ما برنامه بنویسند و افکار آنها را تحت تاثیر قرار دهند.
عزیزی تصریح کرد: باید هرکسی که در فضای مجازی قرار میگیرد هویت داشته باشد، تا در صورت ایجاد مشکل، رسیدگی به امور راحتتر و روانتر انجام شود.
وی ادامه داد: وقتی برای شهروندی در حوزه فضای اجتماعی غیرمجاز که متاسفانه در بستر مجاز فعالیت میکنند، اتفاقی میافتد، کشف برای پلیس و دستگاههای امنیتی مشکل و زمانبر میشود.
فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: زمانی که هویت افراد در فضای مجازی مشخص باشد به محض رخ دادن اتفاقی، پلیس به راحتی به امور رسیدگی میکند، پلیس با کار و تلاش جهادی موارد در حوزه سایبر را انجام داده و به نتیجه رسانده است.
جزئیاتی از پرونده کانال متخلف تلگرامی در استان مرکزی
عزیزی با اشاره به روند رسیدگی به پرونده کانال ک.م در استان گفت: 17 ماه از فعالیت کانال ک.م در استان میگذرد و در این مدت به سبب وارد کردن تهمت، افترا و هتک حیثیت و تشویش اذهان عمومی، دارای تعدادی شاکی خصوصی است.
وی افزود: آدمینهای کانال ک.م براساس روند پلیس شناسایی شدند، از نظر پلیس تمام مستندات لازم برای مشخص شدن هویت ادمین این کانال جمعآوری شده و به مراجع قضایی اعلام شده است.
فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: مراجع قضایی هم بر اساس روال قانونی و اختیارات قانونی در موعد خاص خود به این پرونده رسیدگی میکند.
عزیزی با اشاره به ادامه فعالیت کانال ک.م در استان گفت: به سبب تمام نشدن روند رسیدگی به این پرونده، هنوز قاضی دستوری برای تعطیل کردن این کانال به ادمین آن نداده است.
نیروی انتظامی از سازمانهای با نظارت بالای کشور است
وی در پاسخ به سوالی در زمینه نظارت پلیس پرسنل انتظامی و سامانه 197 گفت: نیروی انتظامی یکی از سازمانهایی است که به سبب حجم و تنوع ماموریتها، بیشترین نظارت را بر روی کارکنان خود دارد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: سامانه نظارتی 197 یکی از بهترین اهرمهای نظارتی نیروی انتظامی است، زیرا بهترین ناظر در هر حوزهی نظارت، خود مردم هستند، معمولا وقتی مردم نظارت میکنند مقداری حب و بغض در این زمینه کمتر است.
عزیزی خاطرنشان کرد: سامانه 197 یکی از بهترین سامانهها در زمینه رسیدگی به درخواستهای مردم است، درخواستهای مردم دراین سامانه به اطلاع عالیترین مقام در استان و ناجا در استان ارسال میشود.
وی بیان کرد: اگر رسیدگی به درخواست شهروندان بیشتر از 48 ساعت طول بکشد، پیام در در کارتابل هیئت رئیسه ناجا قرار میگیرد و آنها رسیدگی میکنند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره به حفظ هویت افراد تماس گیرنده با سامانه 197 عنوان کرد: از 7 صبح تا 11 شب اپراتور در این سامانه فعال بوده و مردم با آن صحبت میکنند و از 11 شب تا 7 صبح نیز پیغامگیر سامانه درخواستها را ضبط کرده و صبح حتما رسیدگی میشود.
عزیزی تصریح کرد: رسیدگی به درخواستهای ثبت شده در این سامانه فرآیند و سیکل مشخصی دارد که برای اصلاح رفتار کارکنان پلیس با مردم بسیار تاثیرگذار است.
وی بیان کرد: بازرسی، حفاظت اطلاعات در بخشی از حوزه امنیتی، قسمت عقیدتی و سیاسی در حوزههای اعتقادی، خود فرماندهان و مدیران انتظامی از دیگر اهرمهای نظارتی در حوزه پلیس هستند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: موارد بهصورت روزانه، هفتگی و ماهانه انتقادات و پیشنهادات را رصد میشود، وقتی شکایات از یک واحد، بالاتر از حد نرم باشد، آن واحد مورد موآخذه و ارشاد قرار میگیرد، در حوزه تشویقها هم همین گونه است وقتی شهروندان از عملکرد رضایت دارند مورد تشویق قرار میگیرند.
عزیزی ادامه داد: هرسازمانی نیاز دارد نظارتی بر مجموعه و کارکنان خود داشته باشد اما به سبب حساسیت، حجم و تنوع ماموریتها نیروی انتظامی بیشتر نیاز دارد، سلامت و صداقت در تماس شهروندان سبب کمک به پلیس میشود.
انتهای پیام/ ع