گزارش| هفتمین دوره بازی‌های پان ارمنی و احساسات قوم گرایانه ارامنه

گزارش| هفتمین دوره بازی‌های پان ارمنی و احساسات قوم گرایانه ارامنه

برای نخستین بار، بازی‌های پان ارمنی در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی برگزار شد؛ امری که واکنش تند مقامات جمهوری آذربایجان را به دنبال داشته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان روز دوشنبه 5 آگوست برای شرکت در مراسم افتتاحیه هفتمین دوره بازی های پان ارمنی به جمهوری خودخوانده قره باغ سفر کرد. باکو ساهاکیان رئیس جمهوری خودخوانده قره باغ که در از سوی ارمنی ها آرتساخ نامیده می شود با حضور در فرودگاه از نیکول پاشینیان استقبال کرد.

بازی‌های پان ‌ارمنی یک رویداد ورزشی انفرادی و تیمی مختص ارامنه دنیا می‌باشد که میان ارمنیان کشور ارمنستان و سایر ارامنه ساکن در کشورهای دیگر دنیا برگزار می‌شود. شرایط حضور در مسابقات پان‌ارمنی به کشور شرکت کنندگان بستگی ندارد بلکه می‌بایست شرکت کنندگان در مسابقه از تبار ارمنی برخوردار باشند.

در نشست مؤسسین در تاریخ 30 آوریل 1997 در ایروان، کمیته جهانی از بازی‌های پان‌ارمنی (WCPAG)، با کمک اتحادیه‌های سنتی ارمنی خارج از کشور و سازمان فرهنگی ورزشی ایرانی ارمنی «آرارات» تأسیس شده‌است.

نمایندگان سازمان‌های دولتی و عمومی ارمنستان، قره باغ و همچنین جوامع ارامنه از ایران، آرژانتین، ترکیه، استرالیا، آلمان، کانادا، قبرس، فرانسه و... کشورهای عضو این مسابقات شدند. هفتمین دوره این بازی ها از تاریخ 6 الی 7 آگوست سال جاری به طور همزمان در ارمنستان و مناطق اشغالی قره باغ برگزار می شود.

نخست وزیر ارمنستان روز سه شنبه 6 آکوست با اعضای کمیته جهانی بازی های پان ارمنی دیدار کرد.

پاشینیان در این دیدار بر اهمیت برگزاری این دوره از بازی ها در قره باغ تاکید کرد و گفت که برگزاری این مسابقات در شهر خانکندی مرکز جمهوری خوانده قره باغ که از سوی ارمنی ها استپاناکرت خوانده می شود بسیار جالب توجه است.

وی گفت: "تصمیم بر برگزاری بازی های پان ارمن در استپاناکرت  منجر به این ایده شده که این بازی ها می تواند بستر اصلی گفت‌وگوهای ملی را فراهم کند. به نظر من تدوین و تقویت مفهوم پان ارمنی برای ما مهم است. از این منظر، بازی های پان ارمنی از اهمیت استثنایی برخوردار هستند. سال گذشته وقتی که ما در مورد موضوعات سازمانی مربوط به هفتمین بازی های تابستانی پان ارمنی بحث می کردیم، ایده این بود که باید بازی های پان ارمنی را تا حد ممکن توسعه دهیم تا بتواند در ورزش، زندگی فرهنگی و سایر دستاوردها پیشرفت ایجاد کند.

نخست وزیر ارمنستان ادامه داد: اگر دوره اول این بازی ها را با دوره های دوم و سوم مقایسه کنیم، می بینیم که پیشرفت مداومی وجود دارد و باید هر کاری کنیم تا این پیشرفت قابل مشاهده و موثرتر شود. ما در حوزه ورزش با چالش هایی روبرو هستیم و فکر می کنم دخالت منابع پان ارمنی در پرداختن به آن موضوعات به همان اندازه مهم است. بازی های پان ارمنی باید بستر مناسبی را برای کشف ورزشکاران با استعداد و در نظر گرفتن امکان حضور آنها در تیم های ملی ارمنستان به منظور تقویت پیروزی های ورزشکاری فراهم کند ، زیرا من اطمینان دارم که چنین ظرفیت هایی در سراسر دنیا داریم."

در این دوره از مسابقات 5300 ورزشکار از 161 شهر از 35 کشور دنیا حضور دارند. بزرگ ترین هیئت شامل 368 ورزشکار از 14 شهر روسیه است. امسال ورزشکاران کشورهای امارات، عراق و جمهوری چک برای اولین بار در این مسابقات شرکت می کنند.

نمایندگی ایالات متحده از 318 ورزشکار تشکیل شده است که بزرگترین هیئت امریکایی در تاریخ این بازی ها است. بزرگترین هیئت اروپایی با 178 ورزشکار از 6 شهر از فرانسه می باشد. استرالیا در مقایسه با بازی های قبلی با 86 شرکت کننده بیشتر دراین مسابقات شرکت کرده است. در این دوره از بازی ها در مجموع 17 رویداد ورزشی برگزار خواهد شد؛ 5 تورنمنت در قره باغ و 12 تورنمت نیز در ایروان. امسال بیستمین سالگرد برگزاری این بازی ها است.

مراسم افتتاحیه و 3 روز اول این مسابقات در قره باغ و باقی مسابقات طی روزهای 9 الی 17 آگوست در ایروان برگزار خواهد شد. مراسم اختتامیه در تاریخ 17 آگوست در میدان آزادی ایروان برگزار می شود. این بازی ها از سوی کمیته بین المللی المپیک به عنوان یک رویداد بین المللی به رسمیت شناخته می شود. برگزارکنندگان این مسابقات، اعلام کرده اند که در حال بررسی برگزاری بازی های زمستانی و پارالمپیکی برای این رویداد هستند.

در مراسم افتتاحیه نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، باکو ساهاکیان رئیس جمهوری خودخوانده قره باغ و ایشخان زاکاریان رئیس کمیته برگزاری این بازی ها حضور داشتند.

پاشینیان گفت: "امروز در سرزمین ما عید است چرا که به عنوان هزاران ارمنی از اروپا، آسیا، استرالیا، آمریکای شمالی و جنوبی در آرتساخ جمع شده ایم. آرتساخ قلعه عزت ارمنی است و ما از بودن در کنار هم لذت می بریم. چرا با هم بودن ما باعث خوشحالی مان می شود؟ چون که ما خون مشترکی داریم که در رگهایمان جاری است؛ خون هایک ناهاپت، خون شاه آرتاشس، خون مسروب ماشتوتس و خون گریگور نارکاتسی در رگ های ما جاری است. ما برای لذت بردن از استحکام وحدتمان در آرتساخ جمع شدیم و فهمیدیم که در هنگام اتحاد شکست ناپذیریم. ما دور هم جمع شده ایم تا ببینیم که یک تاریخ مشترک را به خود اختصاص می دهیم، ما دارای هویت هستیم، یک کشور داریم و این اراده را داریم که راهپیمایی پیروزمندانه مردم خود را برای هزاره ها ادامه دهیم."

 باکو ساهاکیان رئیس جمهوری خودخوانده قره باغ نیز گفت که هیچ مهمانی در این جا نداریم چرا که همه در خانه خود هستیم. به گفته وی بازی های پان ارمنی، از نظر ماهیتی پیوند دهنده مهمی میان پیروزهای ورزشی گذشته ارامنه، زمان حاضر و آینده آن ها است.

ساهاکیان تصمیم به برگزاری این دوره از مسابقات در قره باغ اشغالی را پاسخی به درگیری‌های 2016 جمهوری آذربایجان و ارمنستان دانست. درگیری‌های 2016 جمهوری آذربایجان و ارمنستان اشاره به ادامه درگیری میان نیروهای مسلح دو کشور در منطقه قره باغ دارد. این درگیری‌ها بین نیروهای دو کشور در 1 آوریل 2016 آغاز شد. در نتیجه این درگیری ها که چهار روز به طول انجامید، جمهوری آذربایجان توانست حدود 2 هزار هکتار از مناطق اشغالی قره باغ را از نیروهای ارمنستانی باز پس‌ بگیرد. در این درگیری ها گلوله توپ شلیک شده از سوی ارمنستان موجب آسیب دیدن خانه‌ای در روستایی از اطراف خداآفرین دراستان آذربایجان شرقی شد که با واکنش مسئولین ایرانی مواجه شد.

تورال گنجعلی اف رئیس جامعه آذربایجانی های منطقه قره باغ در واکنش به برگزاری این بازی ها در مناطق اشغالی گفت که شهروندان یا روزنامه نگاران کشورهای خارجی که به مناسبت این مسابقات به این مناطق سفر می کنند ممکن است در لیست افراد نامطلوب وزارت امور خارجه ارمنستان قرار بگیرند.

وی تاکید کرد که پاشینیان بار دیگر نشان داد که ارمنستان به دنبال سیاست های تهاجمی علیه جمهوری آذربایجان است و حتی آشکارا اعلام کرد که قره باغ که از سوی سازمان های بین المللی به عنوان بخش جدایی ناپذیر جمهوری آذربایجان شناخته می شود متعلق به ارمنستان است.

به گفته گنجعلی اف، پاشینیان در ابتدای تصاحب قدرت با اظهارات متناقض خود موانعی در مقابل روند مذاکرات صلح ایجاد کرد و اکنون صورت واقعی خود را نشان داده و به طور واضح اعلام کرد که ارمنستان یک متجاوز است.

مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 میلادی آغاز و در سال 1992 به درگیری نظامی تبدیل شد در نتیجه این مناقشه منطقه قره باغ کوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان همجوار آن تحت اشغال نیروهای ارمنستان درآمد. در این جنگ بیش از 30 هزار مسلمان آذری کشته و بالای یک‌میلیون آواره شدند.

در ماه می سال 1994 میلادی میان طرفین مناقشه رژیم آتش بس برقرار شده ولی میانجیگری بین المللی گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به ریاست مشترک روسیه ، فرانسه و آمریکا برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه ای نداشته است. کارگروه موسوم به گروه مینسک در سال 1992 توسط سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) برای حل مشکل قره باغ تاسیس شده است. ارمنستان هنوز چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را در مورد عقب نشینی نیروهای مسلح خود از قره باغ کوهستانی و مناطق اطراف آن اجرا نکرده است.

انتهای پیام /

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان