خراسان رضوی|کانون‌های مساجد؛ پیشگام در غنی‌سازی اوقات فراغت؛ موازی‌کاری‌ها برداشته شود

خراسان رضوی|کانون‌های مساجد؛ پیشگام در غنی‌سازی اوقات فراغت؛ موازی‌کاری‌ها برداشته شود

اوقات فراغت مقوله‌ای است که دستگاه‌های متعددی در فصل تابستان به آن ورود دارند و باید موازی‌کاری در این حوزه با هدف هم‌افزایی بیشتر به حداقل برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، در تعریف اوقات فراغت مفهوم رضایت، انگیزه و عامل انتخاب نقش اساسی دارد، در حقیقت بارزترین ویژگی اوقات فراغت این است که انسان از روی رضایت باطنی و انگیزه شخصی از میان مجموعه متنوع و گسترده‌ای از فعالیت‌ها به اختیار خویش یکی را برمی‌گزیند.

ناگفته نماند که اوقات فراغت به معنی بیکاری، وقت آزاد یا وقت مرده نیست بلکه اوقات ‌فراغت را می‌توان فرصت‌هایی دانست که انسان رها از الزامات و وظایف شغلی، مدرسه‌ای و اجتماعی، آزادانه و از سر رضایت درونی عهده‌دار نحوه گذران عمر خویش می‌شود.

پس از یک سال تحصیل، زنگ آغاز اوقات فراغت زده می‌شود و دانش‌آموزان کوله بار کتاب و درس را رها کرده و به فکر تامین نیازهای جسمی و روحی خود می‌افتند. اوقات فراغتی که در کشور ما بیش از 90 روز از زندگی را دربرمی‌گیرد و همین گسترش دامنه آن سبب شده که خانواده‌ها و نهادهای متولی برای گذران مناسب این ایام به فکر برنامه‌ریزی مناسب برای نوجوانان و جوانان باشند.

هر اندازه که اوقات فراغت برنامه‌ریزی شده، می‌تواند به رشد و تعالی نوجوانان و جوانان کمک کند، به همان اندازه نداشتن برنامه در روزهای بلند تابستان و رها شدن فرزندان به حال خود آسیب‌زا و بحران‌ساز است.

حضور 750 دانش‌آموز گنابادی در پایگاه‌های اوقات فراغت

حجتالاسلام عباسعلی فاطمی مسئول امور فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی گناباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: بیش از 750 دانش‌آموز گنابادی در 18 پایگاه‌ اوقات فراغت تابستانی در سطح شهر و روستاهای گناباد شرکت کرده‌اند.

 وی افزود: بیش از 750 دانش‌آموز در 18 پایگاه سلامت و اوقات فراغت تابستانی که به همت روحانیون مستقر و همکاری اداره تبلیغات اسلامی برپا شده حضور دارند که این موضوع بیانگر میزان اهمیت فعالیت‌ها و عملکرد فرهنگی برای دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها است.

فاطمی با بیان اینکه کلاس‌های این طرح از اول تیرماه آغاز شده و تا 25 شهریورماه ادامه دارد افزود: در ایام تابستان مهارت‌های ارتباطی معرفتی، هویتی و بصیرتی، مهارت‌های فرهنگی، هنری و قرآنی، فعالیت‌های نشاط آور و شادی‌بخش، مهارت‌های حرفه‌ای و مهارت‌های ورزشی و سلامت پنج موضوع برگزاری کلاس‌های اوقات فراغت است.

وی با اشاره به آسیب‌های فضای مجازی، افزود: اوقات فراغت دانش‌آموزان در ایام تعطیلات تابستان فرصتی بسیار مناسب برای مهارت‌آموزی و شکوفایی استعدادهای جوانان و نوجوانان است اما در سال‌های اخیر فعالیت در فضای مجازی بخش عمده‌‌ای از اوقات فراغت این قشر را به خود اختصاص داده است.

فاطمی افزود: برای داشتن جامعه‌ای پویا، زنده و با نشاط با افرادی کار آمد باید از دوران کودکی بر روی افراد جامعه سرمایه‌گذاری کرد و ایام تعطیلات تابستان بهترین فرصت است تا دانش‌آموزان حرفه‌آموزی را با توجه به علایق و سلایق خود مورد توجه ویژه قرار دهند.

وی تصریح‌کرد: برگزاری کلاس‌های شاد، مفرح و هدفمند برای کودکان و نوجوانان و جوانان می‌تواند علاوه بر ارائه آموزش‌های مختلف، این گروه سنی را از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در امان نگه‌ دارد.

مسئول امور فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی گناباد، در ادامه اظهار داشت: غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان عامل مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح‌جامعه محسوب می‌شود بر این اساس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان برنامه‌ریزی مدون و مفیدی برای قشرآینده ساز جامعه انجام داده است.

فاطمی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته 480 دانش‌آموز در کلاس‌های تابستانی شرکت کردند و پیش‌بینی می‌شود امسال تا پایان تیرماه 900 نفر در پایگاه‌های تابستانی ثبت‌نام شوند.

95 کانون مساجد گناباد در تابستان فعال هستند 

حمیدرضا مهدوی مقدم رئیس اداره ارشاد گناباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به فرارسیدن فصل تابستان به منظور غنی‌سازی اوقات فراغت، اداره ارشاد شهرستان گناباد اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های فرهنگی و هنری کرده است.

وی افزود: ایجاد بستر مناسب برای نزدیک شدن و انس گرفتن جوانان و نوجوانان با رشته‌های فرهنگی و هنری یکی از مهمترین اهداف پیش‌بینی شده در برگزاری کلاس‌های اوقات فراغت محسوب می‌شود.

رئیس اداره ارشاد شهرستان گناباد با تاکید بر ضرورت استفاده از فصل تابستان برای شناسایی استعدادهای دانش‌آموزان گفت: نگرش خانواده‌ها به فصل تابستان از اوقات بطالت به اوقات فراغت باید تغییر یابد.

مهدوی مقدم اظهار کرد: همه ساله فصل تابستان دستگاه های مختلف با برپایی کلاس ها سعی دارند تا هم اوقات فراغت دانش‌آموزان را غنی کرده و هم زمینه را برای کشف استعدادهای آنان ایجاد کنند.

رئیس اداره ارشاد گناباد بیان کرد: فراغت دانش‌آموزان از درس و مشق مدرسه که دارای محتوایی یکسان در سراسر کشور برای تمام دانش‌آموزان یک رده آموزشی است، فرصتی مغتنم برای حضور در کلاس‌های فرهنگی، هنری است تا زمینه شکوفایی استعداد ذاتی آنها فراهم شود.

وی افزود: برخی از این دوره های آموزشی شامل شعر، داستان‌نویسی و تئاتر است که تاکنون با استقبال خوب خانواده‌های هنردوست روبه‌رو شده است.

رئیس اداره ارشاد گناباد خاطرنشان کرد: در روستاها نیز کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به منظور غنی‌سازی اوقات فراغت دوره‌های آموزشی را برگزار می‌کنند.

مهدوی مقدم تصریح کرد: انجمن سینمای جوان، موسسات قرآنی و موسسات فرهنگی وابسته به اداره ارشاد نیز در سطح شهر اقدام به برگزاری کلاس‌های اوقات فراغت می‌کنند و با ظرفیت ایجاد شده امسال میزان استقبال از کلاس‌ها رشد خوبی داشته است.

وی با اشاره به برنامه‌های صورت گرفته افزود: 95 کانون مساجد و 5 موسسه فرهنگی و هنری در سطح شهرستان گناباد فعالیت دارند که بیش از 1000نفر از کلاس‌های اوقات فراغت آنها استقاده می‌کنند.

محمدعلی امینی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان گناباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: برنامه‌های اوقات فراغت اداره ورزش و جوانان شهرستان گناباد با رویکرد بالا بردن سطح کیفی ورزش و همچنین استعدادیابی، در تابستان سال جاری برگزار می‌شود.

وی افزود: ورزش به عنوان یکی از روش‌های گذراندن اوقات فراغت در تمام دوران زندگی به ویژه دوران نوجوانی نقش مهمی دارد چرا که ورزش علاوه بر آن که سبب می‌شود فرد مکان مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت خود داشته باشد در تأمین سلامت روانی و جسمانی او نیز مؤثر بوده و بسیاری از آثار نامطلوب محیط اجتماعی، اقتصادی را می‌توان از طریق ورزش کاهش داد.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان گناباد تصریح کرد: در راستای غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان این اداره اقدام به برگزاری کلاس‌های ورزشی در رده‌های مختلف سنی و در دو بخش آقایان و بانوان کرده که می تواند به کلاس‌های فوتبال، فوتسال، کاراته، شنا، تکواندو، جودو، والیبال، سوارکاری، کشتی، ژیمناستیک،دفاع شخصی و ورزش زورخانه‌ای اشاره کرد.

امینی خاطرنشان کرد: سه مدرسه فوتبال گناباد در مقاطع مختلف سنی اقدام به آموزش 600 نفر در تابستان کرده‌اند و در رشته‌های رزمی نیز 10 کلاس در حال برگزاری است که به صورت مجموع در کل کلاس‌های اوقات فراغت اداره ورزش و جوانان بیش از 3 هزار نفر شرکت دارند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: بتوانیم با برگزاری این گونه برنامه‌ها زمینه برای شکوفایی فردی و تحقق استعدادها را فراهم کنیم زیرا در این گونه فعالیت‌ها فرد بدون تحمیل شرایط ناخواسته، استعداد و علاقه خود را می‌آزماید و دست به انتخاب می‌زند به طوری که با برنامه‌ریزی صحیح و حساب شده و مناسب برای اوقات فراغت افراد جامعه می‌توان در زمینه‌های مختلف به موفقیت‌های بزرگ دست یافت.

گزارش از یاسر سالاری گناباد

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon