رشوه و زدو‌بند برخی مالکان کالا برای دورزدن دستگاه‌های ایکس‌ری


رشوه و زدو‌بند برخی مالکان کالا برای دور زدن دستگاه‌های ایکس‌ری

جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: اکنون حدود دو یا سه هزار کانتینر وارد کشور می‌شود، مگر می‌شود به‌صورت دستی آنها را کنترل کرد؟ برخی صاحبان کالا نیز با رشوه و زدوبند کاری می‌کنند که کانتینر از داخل دستگاه ایکس‌ری عبور نکند.

به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سردار ایوب سلیمانی پیش از ظهر امروز در حاشیه بازدید از ساختمان پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه امروز پلیس در خط مقدم مقابله با دشمن میدان‌داری می‌کند، گفت: امروز انقلابی داریم که هدف آن صرفاً تشکیل یک دولت مانند سایر دولتهای جهان نبود.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی افزود: اگر ما باعث صدمه خوردن به نظام و انقلاب شویم، باید جواب از اول تاریخ تا آخر تاریخ را بدهیم، باید بدانیم در چه موقیعت و جایگاه مهمی قرار داریم.

این مقام انتظامی تصریح کرد: اگر مردم گرسنه اما همه، مانند هم باشند، هیچ اعتراضی ندارند اما مردم معترض به تبعیض، ویژه‌خواری، فساد، رانت، ارتشا، اختلاس، ندادن عوارض کشور و قاچاق کردن جنس داخل کشور و صدمه زدن به تولید ملی هستند.

سلیمانی ادامه داد: مردم ما به این معترضند که عده‌ای در کشور با استفاده از خلأهای قانونی، سست‌عنصری، بی‌ارادگی‌ها توانستند به‌صورت نجومی و بدون تقبل کمترین زحمت، ثروت نجومی به دست بیاورند، می‌پرسند؛ "چرا دفاع از مقرراتی می‌کنید که نتیجه طبیعی آن شکاف ایجاد کردن بین ظرفیتهای اقتصادی جامعه است؟".

وی خاطرنشان کرد: بنده در جلسه‌ای که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفتم بخش قابل توجهی از موضوع مواد مخدر به یکی از وزارتخانه‌های کشور برمی‌گردد، با معاونان وزارتخانه جلسه برگزار کردم و به آنها گفتم "شما می‌توانید جلوی مواد مخدر را بگیرید"، اما آنها گفتند "به ما کسی ابلاغ نکرده"، مگر این کار باید صرفاً ابلاغ شود؟

این مقام انتظامی به موضوع بار همراه مسافر یا همان بار ته‌لنجی نیز اشاره کرد و گفت: از پیش از انقلاب، لنجها کالا و سوغات از سفر خارج کشور با خود می‌آوردند که به بار ته‌لنجی معروف شد اما امروز کل بار یک لنج تبدیل به ته‌لنجی شده، اکنون مسئولان سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای کشور یا به‌خاطر ملاحظات سیاسی یا به‌دلیل ترس از مواجهه مشکلات با عده خاص با این پدیده مقابله نمی‌کنند.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: امروز داخل گمرکات ابزار لازم برای کنترل وجود ندارد، اکنون حدود دو یا سه هزار کانتینر وارد کشور می‌شود، مگر می‌شود به‌صورت دستی آنها را کنترل کرد؟ برخی صاحبان کالا نیز با رشوه و زدوبند، کاری می‌کنند که کانتینر از داخل دستگاه ایکس‌ری عبور نکند.

سلیمانی یادآور شد: برخی نگرانند و می‌گویند عمده قاچاق از مرزهای رسمی کشور وارد می‌شود، این بدان معنا نیست که بخواهیم به افراد زحمت‌کش فعال در گمرک جسارت کنیم اما برخی قوانین و بی‌ابزاری باعث بروز این نگرانی شده است.

وی با اعلام اینکه در سال حداقل 13 میلیارد دلار قاچاق وارد کشور می‌شود، گفت: مگر دستگاه‌های ایکس‌ری چقدر قیمت دارد؟ وجود 220 ایستگاه ایست و بازرسی مصوب قانون است، این ایستگاه‌ها قرار است کامیون‌ها را کنترل کنند، نمی‌توانیم تمام آنها را به‌صورت موردی خالی کرده و بررسی کنیم، چرا این ایست و بازرسی‌ها باید فاقد تجهیزات باشند؟

این مقام انتظامی اضافه کرد: امروز پلیس در گمرکات مستقر است، اگر به‌تدریج و در دوره چندساله تخصیص تجهیز مجموعه‌ها را بدهند می‌توان مقابل 90 درصد قاچاق را گرفت.

جانشین فرمانده ناجا گفت: تعیین پلیس امنیت اقتصادی می‌تواند در گستره کشور نقش‌آفرینی کند، کار ما مطالبه‌گری است و هر روز این کار را انجام می‌دهیم، باید مسئله‌شناسی و گلوگا‌ه‌ها را شناسایی کنیم.

وی افزود: امروز باید با تمام وجود در میدان باشیم البته در بحث مقابله‌ای معطل تجهیز شدن نمی‌مانیم و خود را گرفتار خرده‌پاها نمی‌کنیم، می‌خواهیم کاری کنیم که اثر آن نمایان باشد، 10 استان کشور برای ایجاد پلیس امنیت اقتصادی اولویت دارند و برخی از گمرکات نیز دارای اولویت هستند.

سلیمانی راجع به مسئله کوله‌بری، گفت: کوله‌بری یعنی افراد مرزنشین که در بازارچه‌های مرزی با هم مبادله دارند و ماهیت آن مشخص است اما اکنون در روز روشن برخی کالای قاچاق را با کامیون در آن طرف مرز نگه می‌دارند و کالای قاچاق را با استفاده از عده‌ای کارگر به این طرف مرز و داخل کامیونها منتقل می‌کنند و برخی اسم این پدیده را نیز کوله‌بری می‌گذارند.

جانشین رئیس پلیس کشور یادآور شد: با تمام توان آماده کمک به سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی هستیم، افرادی به هزار حیله متوسل می‌شوند تا مالیات ندهند، کشور ما با اخذ صحیح مالیات نیاز به فروش نفت برای اداره کشور ندارد.

وی ادامه داد: تمرکز پلیس اقتصادی باید بر مسائل اصلی باشد، امروز به‌راحتی هر روز میلیونها لیتر سوخت قاچاق می‌شود، می‌گوییم روزی 15 میلیون لیتر سوخت با گالن جابه‌جا نمی‌شود و با کامیون و نفت‌کش جابه‌جا می‌شود، خواستیم سامانه سپهتن به‌روی کامیون و نفت‌کشها مانند اتوبوسها نصب شود تا بتوانیم سیستم نظارتی روی آنها داشته باشیم.

سلیمانی با تأکید به اینکه نگاه پلیس امنیت اقتصادی باید فراملی باشد، بدترین نوع قاچاق را قاچاق کالای اقتصادی مورد نیاز مردم دانست و گفت: قوت مردم را جمع می‌کنند که آن را یا به دولت بفروشند یا به خارج ببرند، امسال به‌طور مثال عده‌ای سودجو با خرید تناژ گندم و انبار آن، قصد دارند آن را به دولت بفروشند یا قاچاق کنند.

این مقام انتظامی با ابراز اینکه باید جریان گردش کالا و تجارت در کشور توسط پلیس رصد شود، خاطرنشان کرد: پلیس به این اطلاعات باید دسترسی داشته باشد.

جانشین رئیس پلیس کشور با یادآوری کمک ارتش و سپاه به پلیس امنیت اقتصادی، اظهار کرد: اطلاعات و تجهیزات لازم، از ابراز قدرت است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon