انستیتو ایفوی آلمان: مناقشات تجاری قدرت‌های بزرگ بر دوش اقتصاد جهانی سنگینی می‌کند


انستیتو ایفوی آلمان: مناقشات تجاری قدرت‌های بزرگ بر دوش اقتصاد جهانی سنگینی می‌کند

انستیتو اقتصادی ایفوی آلمان درباره عواقب تشدید مناقشات تجاری بین قدرت‌های بزرگ اقتصادی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پرچمدار آن است بر شرایط اقتصاد جهانی هشدار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "ویرتشافتز ووخه آلمان"، کارشناسان انستیتو اقتصادی ایفوی آلمان پیامد مناقشات تجاری شکل گرفته یک افزایش بسیار ضعیف‌تر تجارت جهانی را پیش بینی می کنند. به زعم آن ها این مناقشات تجاری می تواند منجر به یک جنگ ارزی شود.

بر این اساس، جو اقتصاد جهانی در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به دلیل مناقشات تجاری رو به وخامت گذاشته است. موسسه ایفوی آلمان این نتیجه را بر اساس بررسی سه ماهه خود از بین 1200 متخصص از 116 کشور دنیا انجام داده است.

کارشناسان این انستیتوی اقتصادی مهم در آلمان شرایط را از شروع سال 2017 تا این اندازه منفی ارزیابی نکرده و انتظارات برای 6 ماه آینده را کاهش داده اند.

"کلمنز فوئست"، رئیس انستیتو ایفوی آلمان در این باره گفته است که تقویت مناقشات تجاری بر اقتصاد جهانی سنگینی می کند. دو اقتصاد بزرگ دنیا یعنی آمریکا و چین ماه هاست که یکدیگر را به اعمال تعرفه های بالا بر کالاها تهدید می کنند. با توجه به کاهش ارزش پول چین انتظار وقوع یک جنگ ارزی هم می رود.

به گفته فوئست جو اقتصادی در همه مناطق بدتر می شود.  در اقتصاد های پیشرفته و نوظهور و کشورهای در حال توسعه آسیایی کارشناسان ارزیابی شرایط و انتظارات را کاهش می دهند. در کشورهای مشترک المنافع مستقل و در خاورمیانه و شمال آفریقا هم که وضعیت اقتصادی مطلوب نبوده است ارزیابی ها برای ماه های آینده بدون تغییر باقی مانده است.

کارشناسان انتظار یک رشد ضعیف تر تجارت جهانی را در این شرایط دارند.

به گفته رئیس انستیتو اقتصادی ایفوی آلمان انتظارات تجاری در پایین ترین وضعیت خود از زمان آغاز مناقشات تجاری در سال گذشته قرار دارد. همچنین در این شرایط فعالیت سرمایه گذاری و احتمالا مصرف خصوصی هم تضعیف می شود.

رئیس جمهور آمریکا مناقشات تجاری گسترده‌ای را با چین و اتحادیه اروپا ایجاد کرده است. آمریکا می خواهد با اتحادیه اروپا بخصوص درباره تولیدات کشاورزی مذاکره کند اما اتحادیه اروپا خواهان این نیست و این مسئله بخصوص با مخالفت آشکار فرانسه همراه است.

دونالد ترامپ چندین بار در اظهارات مختلفی اروپا را به اعمال تعرفه های گمرکی بالا بر تولیدات خودرو تهدید کرده است.

پس از آنکه دولت ترامپ  چندی پیش چین را متهم به نقض وعده های قبلی خود برای ایجاد اصلاحات ساختاری در فعالیت های اقتصادی و تجاری کرد، تنش ها بین واشنگتن و پکن نیز بار دیگر به شدت بالا گرفته است.

آمریکا بعدا تعرفه های 25 درصدی علیه 200 میلیارد دلار از واردات کالاهای چینی اعمال کرد و چین نیز تدابیر تلافی جویانه‌ای را علیه ایالات متحده اتخاذ کرده است.

صندوق بین‌المللی پول هم در مورد پیامدهای درگیری های تجاری هشدار داده و اعلام کرد رشد جهانی در 2019 در خطر است و قیمت برای مصرف کننده بالا می رود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت