مطالبات کمتر گفته شده مدیران اردبیلی به خبرنگاران؛ احساس جمعی حلقه گمشده است


مطالبات کمتر گفته شده مدیران اردبیلی به خبرنگاران؛ احساس جمعی حلقه گمشده است

با وجود توان رسانه در اثرگذاری گسترده و رفع معضلات جامعه، مدیران اجرایی اردبیل معتقدند این توان بالقوه در برخی مواقع مغفول مانده و مورد توجه نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، روز خبرنگار در اردبیل فرصتی برای مواجه شفاف دو طیف مدیر و خبرنگار فراهم ساخت و هر چند این روز در ظاهر فرصتی برای طرح مسائل صنفی و مطالبات شغلی خبرنگاران از مسئولان بود اما در عین حال موجب بازنگری احوال آن‌ها و روند پیاده‌سازی رسالتی که از آن با صفت خطیر یاد می‌شود، نیز شده است.

تا جایی که در رویدادهای مختلف روز خبرنگار، مسئولان استان اردبیل با تاکید به اهمیت و قدرت رسانه برخی مطالبات کمتر گفته شده را طرح کرده و خواستار توجه اهالی رسانه به ضرورت آن شدند. مواردی که به نظر می‌رسد توجه به آن‌ها می‌تواند جایگاه مطلوبی برای رسانه تدارک دیده و خبرنگاران را تاثیرگذارترین قشر در عمران و توسعه در تمامی ابعاد سازد.

از بسیاری از حواشی فعالیت این قشر کاسته و حتی با اجماع احساس و توان فرصتی برای پیگیری مطالبات صنفی و شغلی را نیز فراهم سازد.موضوعی که خود خبرنگاران نیز همواره از خلا آن ابراز گله‌مندی می‌کنند.

در شرایط جنگ فرهنگی به سر می‌بریم

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل  در دیدار با اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات استان مسئولیت خبرنگاران و رسانه‌ها را تقویت احساسات و عواطف جمعی و وثوق ملی و ایجاد واهمه قدسی در بین شهروندان و مسئولان در شرایط جنگ فرهنگی عنوان کرد.

آیت الله سید حسن عاملی گفت: هیچ تردیدی نیست که اطلاع‌رسانی اقدامی مقدس و خارج کردن انسان از جهالت اقدامی با برکت است و اطلاع‌رسانی در صیانت جامعه و اصلاحات اجتماعی نقش خطیری ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه در عرصه‌های بزرگ به مطبوعات نیازمندیم و در جنگ روانی قرار گرفته‌ایم، افزود: از زمین و زمان دولت و نظام و تاریخ ما را مورد هجمه قرار داده‌اند.

امام جمعه اردبیل با بیان اینکه احساس جمعی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی حلقه گمشده‌ای است که می‌تواند به همت رسانه‌ها در سطح جامعه تقویت شود، اظهار کرد: اینکه هر فردی در هر مقامی و شرایطی خود را مسئول اجتماع و اصلاح آن بداند.

 

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به هجمه های متعدد به نظام مقدس جمهوری اسلامی که از کانال های بیگانه انتشار می یابد، تصریح کرد: مظاهر متعددی از عزت ملت ایران و نظام مقدس پنهان مانده است

هر چند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد رشد و شکوفایی گسترده کشور در ابعاد مختلف بودیم اما همچنان در انعکاس اقدامات و عملکرد نظام با ضعف مواجه هستیم و بسیاری از دستاوردها به شکل مطلوبی مطرح نشده است.

امام جمعه اردبیل با بیان اینکه دشمن جنگ روانی و فرهنگی را در مقابل ما آغاز کرده است، گفت: در چنین شرایطی لازم است دستاوردهای نظام اطلاع‌رسانی شده و امید در بین اقشارمختلف مردم تزریق شود.

وی افزود: انقلاب اسلامی اوج عزت ما است و مظاهر متعددی از عزت ایران اسلامی از توسعه امکانات وخدمات عمومی تا درخشش در مجامع جهانی وجود دارد که هر رسانه باید خود را در طرح و انعکاس آن موظف بداند.

نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: متاسفانه شاهد برخی بداخلاقی‌ها در رسانه به ویژه فضای مجازی نیز هستیم که مطالب غلط و غیرواقع انعکاس می‌دهند و مقابله با آن نیز نیازمند قلم‌های متدین و قدر است که قادر به تقویت وثوق و انسجام ملی و ایجاد واهمه قدسی باشند.

وی با بیان اینکه باورها و احساسات در فضای مجازی تحت الشعاع قرار می گیرد و وثوق ملی تهدید می شود، افزود: این در حالی است که خبرنویسی و پرداخت دقیق به موضوعات و معضلات به ویژه آسیب های اجتماعی می تواند اثرات قابل توجهی به دنبال داشته باشد.

امام جمعه اردبیل به ضرورت تغییر مسیر رسانه و برنامه ریزی مجدد با توجه به نیازهای روز تاکید کرد و گفت: با توجه به برکات نظام جمهوری اسلامی لازم است اصحاب رسانه در حوزه‌های مختلف با تحقیق و پژوهش نسبت به انعکاس مسائل و رویدادها بپردازند و مردم را در جریان امور قرار دهند.

وی با بیان اینکه فعالیت اهالی رسانه قدسی است و بی‌شک برکات کم‌نظیری خواهد داشت، اظهار کرد: خانه مطبوعات و اداره کل ارشاد اسلامی خدمات ارزنده ای برای خبرنگاران داشته‌اند اما ضروری است احساس جمعی در بین اهالی رسانه تقویت شده و خدمات تاثیرگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی انعکاس یابد.

مطالبه‌گری رسانه باید بر مبنای قانون باشد

رئیس کل دادگستری استان اردبیل  نیز در جسن بزرگ روز خبرنگار گفت: رسانه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان دموکراسی در جوامع بشری کنونی محسوب شده و نقش مهمی را ایفا می‌کند.

ناصر عتباتی اظهار داشت: مطالبه‌گری‌ها باید براساس قوانین باشد چرا که فقط در این صورت است که انتقادها بدون ابایی مطرح می‌شوند و خروجی مورد انتظار را به دست می‌آورند و هیچ مانعی بر سر راه مطالبه‌گران باقی نخواهد ماند.

وی با اشاره به این که مسیر پیشرفت در جامعه اولویت اساسی است بیان کرد: اهل قلم و رسانه باید این مهم را مورد توجه قرار دهند و بر مدار قانون حرکت کنند و دستگاه قضائی اردبیل نیز در این زمینه حمایت‌های همه‌جانبه از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را انجام می‌دهد.

رئیس کل دادگستری استان اردبیل تصریح کرد: فعالیت خبرنگاران در مدار قانون با توجه به اهمیت موضوع با محوریت این که خبرنگاران چشم بینای جامعه هستند باید در انعکاس مطالبات عمومی مردم نقش شایانی ایفا کرده و بدون تهدید و افترا و نشر اکاذیب نسبت به نشر اخبار هوشیار باشند.

عتباتی بیان کرد: اصحاب رسانه نقش اساسی در دانش‌افزایی حقوقی در بین مردم دارد و نقش و رسالت خطیر خبرنگاران در جامعه باید بر مدار حق‌جویی باشد و در انعکاس مشکلات مردم نقش شایانی ایفا کند که این موضوع برای ما یک اولویت اساسی و مهم بوده و باید مورد توجه واقع شود.

جلب اعتماد عمومی مهمترین رسالت رسانه است

همچنین نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم بزرگترین تهدید در ساختار سیاسی و نظامی را بی‌اعتمادی عمومی دانست و گفت: شاه‌ کلید استمرار و قوام و دوام حاکمیت رضایمتندی مردم از حاکمیت است.

رضا کریمی اظهار داشت: یکی از رسانه‌های فعال در عرصه اطلاع‌رسانی شفاف، دقیق، صریح و سریع در استان اردبیل خبرگزاری تسنیم بوده که توانسته به شایستگی به رسالت خود در این حوزه عمل کند.

وی افزود: این رسانه با وجود اینکه مراحل جوانی و حتی با توجه به آغاز فعالیت آن در چند سال گذشته، می‌توان گفت نوجوانی خود را سپری می‌کند اما در تمامی عرصه‌ها و ارکان‌ توانسته جایگاه خوب و ویژه‌ای در بین مردم به دست آورده و اعتماد عمومی را جلب کند.

نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: می‌توان با قاطعیت گفت که عملکرد خبرگزاری تسنیم و فعالان این رسانه به حدی مطلوب بوده که در تمامی ارکان و حوزه‌ها در صورت نظرسنجی مردمی در دموکراسی و مردم‌سالاری دینی بالاترین اعتماد مردم به مجموعه تسنیم است.

کریمی با اشاره به رسالت خطیر خبرنگاران و اصحاب رسانه بیان کرد:‌ قاطبه اصحاب قلم و رسانه توانسته‌اند اعتماد عمومی را جلب کنند و فعالیت تسنیم در این حوزه سبب شده تا اعتماد مردم به این مجموعه به عنوان یکی از مراجع دریافت خبر از سوی مردم قابل توجه باشد.

خبرنگاران یاری‌گر اهداف بلند مدت دستگاه‌های اجرایی باشند

فرماندار اردبیل نیز با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم به اهمیت کار رسانه تاکید کرد و گفت: رسانه‌ها می‌توانند در انعکاس عملکرد دستگاه‌های اجرایی یاری‌گر آن‌ها باشند.

جواد زنجانی با بیان اینکه انعکاس اقدامات منجر به امیدآفرینی در بین مردم شده و ادارات را نیز در پیشبرد اهداف و برنامه‌ها کمک می‌کند، افزود: انتظار ما از رسانه‌ها انعکاس صحیح اخبار و اطلاعات بدون حب و بغض است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم از برنامه‌ریزی جهت معرفی جاذبه‌های گردشگری این استان در سرویس‌های بین‌المللی خبرگزاری‌ها خبر داد.

نادر فلاحی با بیان اینکه موفقیت دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف مرهون حمایت رسانه‌ها است، تصریح کرد: انتظار می‌رود خبرنگاران یاری‌گر اهداف بلند مدت دستگاه‌های اجرایی باشند.

وی با تاکید به رشد سفر گردشگران به اردبیل در پی معرفی و تبلیغ جاذبه‌ها تصریح کرد: این مهم به دلیل تعامل مطلوب رسانه‌ها با میراث فرهنگی استان حاصل شده و توانستیم از ظرفیت رسانه‌ها جهت معرفی جاذبه‌ها و ایجاد حساسیت در سایر دستگاه‌های اجرایی بهره گیریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با تاکید به اینکه در این مرحله نیازمند معرفی جاذبه‌ها در سطح بین المللی هستیم، افزود: لازم است خبرگزاری‌ها تهمیداتی برای معرفی جاذبه‌ها در سرویس‌های بین‌المللی فراهم سازند.

فلاحی اظهار کرد: علاوه بر این لازم است استان‌هایی به عنوان استان‌های هدف جذب گردشگر در نظر گرفته شده و جاذبه‌های استان با کمک رسانه‌ها در این استان‌ها معرفی شود.

وی خواستار مشارکت رسانه‌ها در آموزش و فرهنگ سازی عمومی به ویژه حوزه گردشگری، نظارت عمومی و نحوه برخورد با گردشگران، تشویق سرمایه‌گذاران و معرفی سرمایه‌گذاری‌های موفق شد.

فلاحی با تاکید به اینکه بیش از دو هزار جاذبه طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی در این استان وجود دارد، تصریح کرد: گستره جاذبه‌ها با اقدامات صورت گرفته رو به رشد بوده و امروز اردبیل توانسته پاسخگوی تمامی سلایق گردشگری باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بخشی از عملکرد رسانه‌ها را انعکاس مطالبات مردمی دانست و گفت: این اقدام نیک موجب شد تا ما در جریان مهمترین مطالبات مردمی قرار گرفته و اولویت پروژه‌ها و برنامه‌ها را نیز بر همین اساس تعریف کنیم.

رسانه قادر به کاهش بسیاری از معضلات اجتماعی است

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل نیز طی دیدار با خبرنگاران تسنیم گفت: به منظور کیفیت‌بخشی به خدمات بهداشت و درمان، بیمه سلامت استان مددجویان کمیته امداد را تحت پوشش قرار می‌دهد و این یکی از خدمات برای اقشار کم برخوردار است که انتظار می‌رود رسانه‌ها در انعکاس آن مشارکت کنند.

وحید خلیل اللهی اظهار داشت: پیش از این کمیته امداد خود نسبت به پوشش بیمه‌ای افراد تحت پوشش اقدام می‌کرد اما از ابتدای سال جاری پوشش مددجویان به بیمه سلامت واگذار شده است.

وی افزود: از 23 هزار و 500 نفر تاکنون 14 هزار نفر دفترچه دریافت کردند و لازم است مددجویان با مراجعه به ادارات بیمه سلامت و یا دفاتر پیشخوان دفترچه درمانی را تهیه کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان با بیان اینکه در بیمه سلامت همگانی مراجعان می‌توانند از مراکز دولتی خدمات رایگان دریافت کنند، اظهار کرد: این اقدام با هدف کمک به اقشار کم درآمد و بی بضاعت انجام می‌شود.

خلیل اللهی تعداد تحت پوشش این مجموعه را 750 هزار نفر برشمرد و افزود: 650 موسسه دولتی، خصوصی، سرپایی و بستری با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند.

وی افزود: بیمه سلامت در بخش‌های کارمندی، روستایی، ایرانیان، سلامت همگانی و سایر اقشار خدمات ارائه می‌کند و توانسته رضایت جامعه تحت پوشش خود را جلب کند.

مدیر کل بیمه سلامت استان رسالت خبرنگاران را شناسایی و حل مشکلات و معضلات اجتماعی دانست و گفت: بخشی از این رسالت در واقع انعکاس به موقع خدمات و امکانات دستگاه‌های اجرایی است.

رسانه‌ها رفتارهای صحیح ترافیکی را فرهنگ سازی کنند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل نیز در دیدار با خبرنگاران خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در 4 ماهه نخست امسال، بیش از 39 میلیون تردد در محورهای مواصلاتی ثبت شده است و در مقابل بیش از 6 میلیون تخلف که بیشترین میزان آن عدم رعایت فاصله طولی است، به ثبت رسیده است.

علی رحمتی به فعالیت 64 سامانه تردد شمار در محورهای مواصلاتی اشاره کرد و گفت: بیشترین تلفات جاده‌ای در سربند و مشگین شهر که بیشترین تخلفات سرعت غیرمجاز را به خود اختصاص داده،  مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در 4 ماه نخست سال، تعداد تلفات جاده ای 75 نفر است، اظهار کرد: با اطلاع رسانی رسانه‌ها و فرهنگ‌سازی در راستای رانندگی ایمن به دنبال کاهش آمار تلفات هستیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تصریح کرد: به تجربه ثابت شده که فرهنگ سازی می‌تواند تصادفات رانندگی را کاهش دهد و لازم است رسانه‌ها در این خصوص یاری گر ما باشند.

ضرورت توجه رسانه‌ها به آموزش مستمر

همچنین رئیس سازمان بسیج رسانه استان اردبیل با تاکید به ضرورت آموزش اهالی رسانه تصریح کرد: در بسیج رسانه مقوله آموزش و تربیت نیروی انسانی با جدیت دنبال می‌شود و دوره‌های آموزشی متعددی نیز تعریف کردیم.

علی لطفی با تاکید به اینکه در بحث تقویت محتوای تولیدی نیز برنامه‌هایی در دست اجرا است، افزود: به ویژه در نظر داریم تولیدات محتوا برای استان‌های آذری زبان در کمترین زمان صور گرفته و همزمان منتشر شود.

وی با بیان اینکه در جنگ نرم نمی‌توان بدون فکر و اندیشه وارد شد، گفت: با اندیشه و تدبر می‌توان در مقابل دشمنان ایستادگی کرد.

رئیس سازمان بسیج رسانه استان تصریح کرد: قوانین حوزه رسانه کافی نیست و لازم است نسبت به تهیه و تدوین و ابلاغ قوانین ضروری اقدام کرد تا این قشر به صورت مطلوب به وظایف خود عمل کند.

لطفی با بیان اینکه دشمن با حمله رسانه‌ای به دنبال مخدوش کردن افکار ما است، گفت: حتی در تحریم اقتصادی نیز ابتدا تحرکات رسانه‌ای را دامن می‌زند.

وی تصریح کرد: تثبیت در باور و ساختار و تثبیت رفتار و افکار از جمله ضروریاتی است که بسیج رسانه به آن توجه داشته و لازم است تمامی رسانه‌ها نیز به آن توجه داشته باشند.

به گفته رئیس سازمان بسیج رسانه استان در عین حال در حوزه رسانه لازم است افراد فنی و متخصص مشغول به کار شوند و صدور مجوز نشریه در چند هفته بدون توجه به اهلیت فنی افراد اقدام مطلوبی نیست.

لطفی با بیان اینکه فعالیت مطلوب و فنی رسانه می‌تواند سد محکمی در مقابل دشمنان باشد، افزود: محافظه کاری ایجاد شده از سوی احزاب آفت دیگری است که بی‌توجهی به آن منجر به تشدید مشکلات این قشر خواهد شد.

خبرنگاران فرهنگ ایثار و شهادت را ترویج دهند

همچنین آزاده هشت سال دفاع مقدس، غنضفر محبی با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم تصریح کرد: در شرایط کنونی رسالت خبرنگاران به دلیل هجمه‌های متعدد دشمنان سنگین‌تر از گذشته است.

وی افزود: هرچند جنگ نظامی در هشت سال دفاع مقدس خاتمه یافت اما جنگ فرهنگی همچنان ادامه دارد و خبرنگاران در چنین شرایط خطیری باید فرهنگ ایثار و شهادت را ترویج دهند.

محبی گفت: انعکاس خاطرات و تجربیات ایثارگران، آزادگان و شهدا کمترین ادای دین در مقابل از جان گذشتگی آن‌ها است و به منظور الگوسازی به جوانان لازم است انعکاس خاطرات با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

مدیر روابط عمومی شهرداری اردبیل با اشاره به نقش سازنده رسانه در انعکاس عملکرد دستگاه‌های اجرایی تصریح کرد: موفقیت هر نهادی مرهون حمایت رسانه‌ها است و بدون توجه به این مهم قادر به تداوم فعالیت نیستیم.

مجتبی لاله با بیان اینکه شهرداری اردبیل در تعامل سازنده با رسانه ها است،  افزود: این موضوع موجب انعکاس بهینه فعالیت‌های این دستگاه اجرایی شده است.

در استان اردبیل 208 رسانه شامل43 پایگاه خبری، 10 خبرگزاری و 155 نشریه فعالیت دارند که در سال‌های اخیر با رشد کمی به این تعداد افزایش یافته است. مدیران اجرایی معتقدند خبرنگاران می‌توانند با تحقق مطالبات ذکر شده تاثیرات ماندگار و متناسب با نیاز استان را به ثبت برسانند.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon