مصاحبه| ژنرال سوری: ایجاد منطقه امن مقدمه دست‌اندازی به جغرافیای سوریه است

مصاحبه| ژنرال سوری: ایجاد منطقه امن مقدمه دست‌اندازی به جغرافیای سوریه است

کارشناس نظامی و سرتیپ  بازنشسته ارتش سوریه ایجاد منطقه امنِ مورد توافقِ ترکیه و آمریکا در شمال سوریه را مقدمه ای برای دست اندازی به جغرافیای این کشور دانست و بر مقابله با آن تاکید کرد.

محمد عباس کارشناس مسائل نظامی و سرتیپ بازنشسته ارتش سوریه در گفت وگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم درباره توافق آمریکا و ترکیه در شمال سوریه  تصریح کرد: توافق آمریکا و ترکیه درباره ایجاد منطقه امن در شمال سوریه، مقدمه‌ای برای دست اندازی به جغرافیای سوریه و حاکمیت ملی آن به بهانه حضور کردها و وجود تهدیدی خطرناک علیه امنیت ملی ترکیه است.

وی توافق ترکیه و آمریکا را همچنین مقدمه ای برای پروژه آمریکا در خاورمیانه جدید و بزرگ خواند و گفت:  ترکیه ابزارهایی در جغرافیای سوریه دارد. این ابزارها همان کردهای ترکیه هستند که از دهه پنجاه قرن گذشته در سوریه زندگی کرده و اقامت داشته‌اند.

وی تاکید کرد: آمریکا می‌خواهد برای ایجاد وضعیتی جدید روی اینها سرمایه گذاری کند تا این که به ترکیه اجازه دهد تا به مسافت 40 کیلومتر (در عمق خاک سوریه) پیشروی کند. این امر مقدمه‌ای است تا به سمت نیروهای مرزی سوریه و عراق همزمان با اقدامات نظامی داعش پیشروی کند.

سرتیپ عباس گفت: هم اکنون داعش درحال تجهیز و بازتولید در اردوگاه الرکبان است تا به نیروی جدیدی تحت نام‌های جدید تبدیل شود که جاده مواصلاتی از منطقه "التنف" به منطقه "البوکمال" را قطع خواهد کرد.

مشروح گفت وگوی با محمد عباس کارشناس مسائل نظامی و سرتیپ بازنشسته ارتش سوریه با خبرنگار گروه بین المللخبرگزاری تسنیمبه شرح زیر است:

 

توافق آمریکا و ترکیه مقدمه ای برای دست اندازی به جغرافیای سوریه و حاکمیت ملی این کشور به بهانه حضور کُردها و وجود یک تهدید خطرناک علیه امنیت ملی ترکیه است.

 

تسنیم: چرا دولت سوریه با توافق اخیر ترکیه و آمریکا درباره ایجاد منطقه‌ای امن مخالفت کرد؟ علل اعتراض سوریه به این موضوع چه بود؟

محمد عباس: این یک منطقه امنیتی است و نه منطقه امن. این اقدام نقض نظم جهانی و مرزهای  کشورها و حاکمیت آنها است. دولت سوریه تجاوزگری آمریکا و ترکیه را به شدت رد کرده است. هدف از این تجاوزگری، جدا کردن بخشی از جغرافیای سوریه به مساحت 600 کیلومتر در عمق 40 کیلومتر به منظور تضمین امنیت ترکیه است که آن را منطقه‌ای امن می‌نامند و مقدمه ای برای دست اندازی به جغرافیای سوریه و حاکمیت ملی این کشور به بهانه حضور کُردها و وجود یک تهدید خطرناک علیه امنیت ملی ترکیه است. خوب به یاد داریم که توافقنامه لوزان، ترکیه را روی ویرانه‌های کشور اشغالگر عثمانی ایجاد کرد که آن را "مرد بیمار" می خواندند. کشورهای غربی دولت عثمانی را تقسیم کرده و ساختار منطقه را براساس هویت‌های قومی در این منطقه تغییر دادند.  به نظر می رسد که اردوغان امروز در جستجوی بازگردادن دگرباره آن وضعیت و تشکیل ساختار امپراطوری اردوغانی اما در چارچوب پروژه آمریکا است.

توافق ترکیه و آمریکا مقدمه پروژه آمریکا در خاورمیانه جدید و بزرگ است. "نتانیاهو" در کتاب خود با نام "مکانی زیر خورشید" و "شیمون پرز" در کتابش با نام "خاورمیانه بزرگ" در این باره سخن گفته‌اند. "کاندولیزا رایس" (وزیر خارجه اسبق آمریکا) هم هنگام سفر به لبنان در جریان تجاوزگری صهیونیست ها به این کشور (در سال 2006) در این باره حرف زده بود. رایس در حال خوش و بش با "فؤاد سنیوره" نخست وزیر وقت لبنان در فرودگاه بیروت گفته بود که "آن چه امروز در جریان است، همان درد زایمان یک خاورمیانه جدید است". این بدان معنا است که صحنه جنگ اکنون گسترش می یابد و از جنوب لبنان تا سوریه و یمن را در بر می‌گیرد و هرگز متوقف نمی‌شود. اما مقدمه آن در سوریه بود. این مقدمه در سال 2004 میلادی و زمانی بود که جورج بوش پسر ماموریت را به اردوغان سپرد و به او گفت که تو رئیسِ منطقه ایِ پروژه خاورمیانه بزرگ هستی و باید به کشور سوریه نفوذ کنی. این نفوذ از طریق حذف نظام سکولار در سوریه و تبدیل کردن آن به یک نظامِ اخوانیِ براساس الگوی اسلامی محافظ کار جدید ترک انجام می شد تا این که الگویی از اسلامی باشد که همه مناطق تحت پروژه خاورمیانه بزرگ را  در بر بگیرد.هدایت این پروژه با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و حرکت آن با موساد است. این پروژه در تلاش برای ویران کردن منطقه و تقسیم آن براساس قومیت ها و مذاهب است.

بنابراین این منطقه را، منطقه ای امنیتی تحت سیطره نظام امنیتی ترکیه می نامیم. آنکارا سیاست تغییر دادن فرهنگ و بافت این منطقه و جایگزین کردن فرهنگ و بافت خود در آن جا و برافراشتن پرچم ترکیه و سلطه بر دارایی‌های شهروندان این منطقه را اجرا می کنند. یک مسئله بسیار خطرناک وجود دارد و آن هم تبدیل نام مناطق و روستاها و شهرک‌ها (در این منطقه) و گذاشتن نام‌های ترکیه ای روی خیابانها است. ترک‌ها این کار را در عفرین به بهانه وجود "پ.ک.ک" و خطر کردها انجام می‌دهند. ترک ها به این بهانه در تلاش برای ورود به اراضی سوریه هستند.

یادآوری می کنم که ترکیه امروز (پیش از اجرای طرح منطقه امن)، 200 هزار کیلومتر مربع از خاک سوریه را در اشغال دارد. مرزهای سوریه همان دامنه‌های جنوبی کوهستان طوروس است که توافقنامه "سور" و سپس توافقنامه "لوزان" آن را تقسیم کرد. اردوغان امروز فکر می‌کند که با الحاق منطقه حلب و موصل به کشور ترکیه، از توافقنامه لوزانِ سال 1923 خلاص می‌شود.

 

تسنیم :جزئیات طرح آمریکا و ترکیه درباره منطقه موسوم به منطقه امن، که حالا شما در صحبت هایتان آنرا منطقه امنیتی می نامید، چیست؟

محمد عباس: جزئیات زیادی درباره این منطقه امنیتی یا آن طور که آنها می گویند، منطقه امن درز نکرده است اما براساس نتیجه گیری هایِ مربوط به ماهیت حمایت مداوم و گسترده آمریکا از "قسد"، واقعیت این است که پشتیبانی لجستیکی بزرگی وجود دارد.  آیا این پشتیبانی برای مقابله با نیروهای ترکیه به هنگام ورود آنها به منطقه امنیتی است که بین واشنگتن و آنکارا درباره آن توافق شده است؟ آیا این پشتیبانی برای آن است که یک نبرد ساختگی بین کردها و ترک ها روی دهد؟ آیا این پشتیبانی برای مقابله با نیروهای سوریه به هنگام پیشروی آنها به سمت شمال شرق این کشور برای بازپس گیری منطقه اشغالی در این گسترده جغرافیایی سوریه است؟ آیا این پشتیبانی برای سیاسی کردن یک وضعیت ژئوپلتیک در منطقه و سیاسی کردن به اصطلاح جغرافیایی جدیدی در اراضی سوریه است که براساس آن، بخشی که براساس منظومه آمریکا و ترکیه  "ساختار ترکیه ای جدید" نامید می شود، جدا می‌شود؟

دولت ترکیه ابزارهایی در جغرافیای سوریه دارد. این ابزارها همان کردهایِ ترک هستند که از دهه پنجاه قرن گذشته در سوریه زندگی و سکونت کردند و آنها هستند که در مرحله بعدی در جریان آمارگیری نفوس و مسکن از برخورداری از هویت ملی و تابعیت سوریه سرباز زدند. بارها می‌گفتند که ما ترک و عراقی هستیم تا از خدمت سربازی و پرداخت مالیات فرار کنند. امروز بعد از استقرار وضعیت دولت سوریه و ریشه دواندن خودشان در منطقه، شروع کرده‌اند و از برخورداری از هویت و شهروند عادی بودنشان سخن می گویند. دولت سوریه در سال 2008 میلادی به شمار زیادی از آنها شناسنامه داد؛ با وجود این که این امر با ماهیت پیوند با هویت سوریه برای افرادی که در آغاز این هویت را نپذیرفتند، در تعارض است.

کار تجهیز و بازتولید (داعش) هم اکنون در اردوگاه الرکبان در حال انجام است تا اینکه به نیروی جدیدی تحت نام های جدیدی تبدیل شوند که مسیر مواصلاتی از منطقه التنف تا منطقه البوکمال را قطع خواهند کرد.

 

 

اینها همان کردهایِ ترک هستند که در گذشته پیوند با کشور سوریه را رد کردند و امروز ابزارهای ترکیه برای استقبال از ارتش جنگجو و اشغالگرش هستند، تا این که ابزار دیگری برای آنها در منطقه باشند و آمریکا روی آنها سرمایه‌گذاری کند؛ همانطور که آمریکا روی برخی از عشایر و قبایل (عرب) این منطقه سرمایه گذاری می‌کند تا ابزارش باشند.

امروز در برابر این آمیختگی پیچیده بافت جمعیتی و قومیتی، فکر می‌کنم که آمریکا می خواهد روی این ها برای ایجاد یک وضعیت جدید سرمایه گذاری کند که به ترکیه اجازه پیشروی در مسافتی به عمق 40 کیلومتری را می‌دهد. این مقدمه ای خواهد بود که آنها به سمت نیروهای مرزی سوریه و عراق همزمان با اقدامات نظامی داعش پیشروی کنند. اینها اطلاعات است. کار تجهیز و بازتولید (داعش) هم اکنون در اردوگاه الرکبان در حال انجام است تا این که به نیروی جدیدی تحت نام‌های جدیدی تبدیل شوند که مسیر مواصلاتی از منطقه التنف تا منطقه البوکمال را قطع خواهند کرد؛ به گونه ای که تماسی بین سوریه و عراق در کار نباشد و آنها هرگونه تماس محور مقاومت از تهران به بغداد و دمشق و بیروت را با مانع روبرو کنند.

این همان فاکتور اساسی است که آمریکا برای پیشروی خود به سمت جنوب و منطقه امن در دستور کار قرار داده و در نتیجه، به این کشور در مرحله بعدی اجازه خواهد تا به سمت مرز سوریه و عراق پیشروی کند. امروز ما با نقشه بزرگی با هدایت اسرائیل روبرو هستیم که هدف از آن بستن راه به روی هرگونه تماس مقاومت لبنان بین بیروت و تهران است.

 

تسنیم: واکنش سوریه به این طرح در صورت عملی شدن آن چه خواهد بود؟

محمد عباس:اشغالگری ترکیه و آمریکا وجود دارد اما این به هیچ وجه بدان معنا نیست که این اشغالگری تا ابد ادامه خواهد یافت و می تواند واقعیت جدیدی را تحمیل کند. کشور سوریه در مقاومت خود متکی به حمایت و پشتوانه مردمی و نقش ملی اقشار مختلف آنها است که سلاح برخواهند داشت و علیه اشغالگری ترکیه و آمریکا مبارزه خواهند کرد.

ما از حضور تروریسم مسلح در منطقه ادلب رهایی خواهیم یافت. دهها روستا در منطقه شمال استان "حماه" خواهان آشتی و زمین گذاشتن سلاح هستند. این نشانه مثبت بزرگی است زیرا مردم ما در استان "ادلب" در کنار نیروهای مسلح سوریه خواهند جنگید. این امر همچنین بدان معنا است که نیروهای سوریه بعد از پایان نبرد خود به سمت مناطق البوکمال، "دیرالزور"، "الحسکه" و القامشلی در شمال شرقی سوریه عزیمت خواهند کرد و این حضور آمریکا و ترکیه قادر به ادامه بقا نخواهد بود؛ بویژه در سایه وجود دوستان و هم پیمانان سوریه که در طول سالهای طولانی جنگ در کنار دولت سوریه ایستادند. منظورم ایران، روسیه و مقاومت لبنان است. ما متکی به ارتش و ملت و دوستان خود برای پاسداری از حاکمیت بر اراضی خود هستیم.

ماهیت جنگ امروز یک ماهیت فرهنگی، اخلاقی و ارزشی است.  ما امروز در معرض جنگ های ویران کنندهِ اخلاق و جوامع از درون هستیم. برخی از فرزندان ما به سربازان دشمنانمان تبدیل شده اند و برخی از آنها علیه دولت های ملی سلاح برمی‌دارند. ما شاهد تعدی به هویت و فرهنگ هستیم و فکر می‌کنم که برخی از فرزندان ما امروز با دشمنان منسجم هستند زیرا به فرهنگ و ذهنیت آنها نفوذ و رسوخ شده است.

همه ما لازم است که امروز از استحکام اخلاقی، ملی، دینی و اسلامی و وحدت اسلامی و انسانی بیشتری برای مقابله با استکبار آمریکا و مواجهه با این دشمن آمریکایی و صهیونیستی - آمریکایی - که نوک پیکان تعدی به اسلام محمدی است- برخوردار باشیم. 

گفتگو: سعید شاوردی

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان