رونق تولید از شعار تا عمل؛ معرفی واحدهای موفق یزد در حوزه اقتصاد مقاومتی


رونق تولید از شعار تا عمل؛ معرفی واحدهای موفق یزد در حوزه اقتصاد مقاومتی

تحقق رونق تولید نیازمند عبور از شعارزدگی و تلاش در راستای رفع مشکلات واحدهای تولیدی در نقاط مختلف کشور است اما این حمایت‌ها نباید به ناکارآمدی برخی مدیران صنایع دامن بزند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، مقام معظم رهبری در طول سالهای گذشته تاکیدات بسیار زیادی بر روی مسائل اقتصادی به ویژه در حوزه حمایت از تولید داخل و حمایت از تولید کنندگان داشته اند.

این تاکیدات با نام‌گذاری سال‌های مختلف با عناوین اقتصادی به اوج خود رسید و در هر سال به ویژه از سال 1387 تا به الان، پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب به صورت مستقیم با تاکید ویژه بر اقتصاد، تولید ملی، حمایت از تولید کنندگان، ضرورت قطع وابستگی به بیگانگان، نوآوری و موارد مختلف دیگر مرتبط بوده است.

تاکیدات معظم‌له و نام‌گذاری سال‌ها به عناوین اقتصادی هر ساله سبب می‌شد که در کشور هم اقدامات گسترده‌ای در این حوزه رخ دهد که البته برخی شعاری و آماری و برخی دیگر واقعی و در راستای پیشرفت کشور انجام می‌شد.

در این راستا یکی از مهمترین مسائلی که از سوی رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصادی مورد تاکید ویژه قرار داشت، بحث تولید ملی و حمایت از آن بود و اهمیت این مسئله به حدی بود که نامگذاری سال 98 از سوی ایشان به صورت مستقیم با عنوان  «رونق تولید» بود.

با وجودی که بحث حمایت از تولید ملی در تمامی سخنرانی‌های اقتصادی مقام معظم رهبری در ارتباط با شعار سال خودنمایی می‌کند، اما این موضوع به صورت مستقیم در عناوین سال‌های قبل هم به چشم می‌خورد از جمله در سال گذشته با شعار «حمایت از کالای ایرانی» 96 با شعار «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال»، سال 91 با شعار «تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه ایرانى» مقام معظم رهبری عناوین سال را مستقیما به تولید مرتبط فرموده‌اند.

ایشان در نخستین روز از فروردین سال 1396 در ارتباط با اهمیت توجه به تولید ملی و ضرورت قطع واردات فرمودند «من قبلاً هم این را گفته‌ام، تذکّر داده‌ام، الان هم مجدّداً عرض می‌کنم. واردات کالاهایی که در داخل به‌قدر کافی تولید می‌شود، بایستی به‌صورت یک حرام شرعی و قانونی شناخته بشود؛ آنچه در داخل تولید می‌شود، از خارج وارد نشود. اینکه ما نگاه کنیم ببینیم کالاهای مصرفی ما، از خوراک گرفته تا پوشاک، تا وسایل منزل، تا کیف و کفش بعضی از بانوان، تا وسایل مدرسه و دفتر و قلم و امثال اینها از خارج بیاید، این مایه‌ی‌ شرمندگی است! انسان احساس شرم می‌کند؛ هم در مقابل تولیدکننده‌ی داخلی احساس شرم می‌کند، هم در مقابل آن کسی که این جنس را از بیرون برای ما می‌فرستد.‌»

علاوه بر این، رهبر معظم انقلاب در طول 30 سال گذشته، بارها و بارها به این موضوع تاکید فرموده‌اند که مصرف کالای ایرانی باید برای همه مردم ایران اهمیت داشته باشد، ایشان در این رابطه در 31 شهریور سال 1384 فرمودند: «همه‌ی ما از بچگی این‌طور بار آمده بودیم که جنس ایرانی مساوی است با بد بودن، پست بودن و نامرغوب بودن؛ ایرانی مساوی است با ناتوانی در تولید جنس خوب در همه‌ی زمینه‌ها. اصلاً این فرهنگ را در ذهن ملت ما نهادینه کرده بودند. این در حالی است که این موضوع 180 درجه با واقعیت فرق دارد. این ملت، ملتی است که از همه جهت می‌تواند؛ می‌تواند تولید کند، می‌تواند رشد بدهد، می‌تواند ابتکار کند، می‌تواند مرزهای علم و فناوری را بشکند و جلو برود.»

با وجود تاکیدات معظم له در طول سال‌های گذشته آنچنان که باید و شاید به مسئله تولید داخل توجه لازم صورت نگرفته بود و همچنان واردات کالاهای مختلفی که بسیاری از آنها هم اینک در داخل کشور یا تولید می‌شوند و یا امکان تولید آن با تکیه بر ظرفیت نیروهای بومی و جوان ایران اسلامی وجود دارد، عرصه تولید کشور را با مشکلات جدی روبرو کرده است.

نمونه بارز کم کاری در ارتباط با بحث حمایت از تولید داخل در طول سال‌های گذشته مشکلاتی است که امروز در اثر تحریم‌های آمریکا برای کشور به وجود آمده است، چه آنکه اگر مسئولان در سال‌های گذشته نسبت به این موضوع حساسیت لازم را به خرج می‌دادند و اقدامات مقتضی صورت می‌گرفت، امروز ایران هیچ نیازی به خارج کشور نداشت تحریم در آن ایجاد مشکل کند.

شاید یکی از دلایلی که در طول سال‌های گذشته مسئولان وقت چندان توجهی به تلاش همه جانبه برای رفع مشکلات تولید نداشتند این بود که هنوز با مشکل جدی که در اثر تحریم به وجود آمده روبرو نشده بودند و به صورت واقعی نتیجه بی‌توجهی به هشدارهایی که مقام معظم رهبری در طول 30 سال گذشته می‌دادند را متوجه نشده بودند. موضوعی که سال گذشته و با بدعهدی آمریکایی‌ها به آنها ثابت شد و تحریم‌های همه جانبه سبب شد که کشور با مسائل متعدد اقتصادی روبرو شود.

این مشکلات سبب شد که دید برخی مسئولان غافل هم به واقعیت باز شود و پس از سال‌ها امید بستن به آمریکا و اروپا، این بار روی به ظرفیت‌های داخلی آورده و تلاش کنند با تقویت اقتصاد داخلی مقابل تحریم‌ها ایستادگی کنند.

به ویژه از نیمه دوم سال گذشته این تلاش‌ها افزایش قابل توجهی یافت و امسال به صورت سازمان یافته‌تر در حال انجام است و جلسات متعددی در زمینه بررسی و رفع مشکلات اقتصادی تولیدکنندگان در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود.

با این وجود همچنان واحدهایی هستند که در بحث حمایت با مشکل مواجه اند، بخشی واحدهایی که نیاز به حمایت برای برون رفت از مشکلات دارند و برخی دیگر واحدهایی هستند که به دلیل حمایت های بی جا از مدیر و سیاست های اجرایی ناتوان، سرمایه و ظرفیت هنگفتی را به حالت رکود درآورده است.

خبرگزاری تسنیم در استان یزد برای بررسی این موضوع، در سلسله گزارش‌هایی به بررسی این واحدها چه در بحث نیازمند حمایت و چه در بحث حمایت‌‌های نادرست و همچنین معرفی واحدهایی که در حوزه اقتصاد مقاومتی در استان یزد موفق عمل کرده‌اند می‌پردازد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon