همدان| وعده‌ ۴۰ ساله ساماندهی محورهای حادثه‌خیز نهاوند همچنان در انتظار تحقق


همدان| وعده‌ 40 ساله ساماندهی محورهای حادثه‌خیز نهاوند همچنان در انتظار تحقق

نهاوند دارای محورهای مهم اصلی و فرعی حادثه‌خیز زیادی است که هر ساله در این محورها تصادفات منجر به جرح و فوت زیادی رخ می‌دهد و سالیان زیادی است که ساماندهی این محورها در حد یک وعده باقی‌مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نهاوند، نهاوند دارای محورهای ارتباطی حادثه‌خیزی است که از جمله آنها می‌توان به محور پرتردد و ‌مهم  نهاوند_آورزمان_ ملایر، محور نهاوند_ بروجرد و محور نهاوند_ فیروزان اشاره کرد که متاسفانه هر ساله افراد زیادی در این محورها جان خود را از دست می‌دهند.

ساماندهی و رفع نقاط حادثه‌خیز این محورها همواره از مطالبات مهم مردم شهرستان بوده است زیرا سالیان زیادی است، این محورها افراد زیادی را به کام مرگ کشانده‌اند و خانواده‌های زیادی را داغدار کرده‌اند به طوری که برخی از این محورها مثل محور نهاوند_ آورزمان_ ملایر لقب قتلگاه به خود گرفته‌‌اند.

علاوه بر وعده 40 ساله مسئولان برای ساماندهی محور آورزمان که بر زمین مانده است محورهای روستایی حادثه‌خیز نهاوند مانند محور نهاوند_گیان که یک مسیر گردشگری و بسیار پرتردد است، محور سه راهی دهفول به برزول، سه راهی فارسبان، زیرگذر شعبان، محور روستایی نهاوند_ گیان که راه ارتباطی چندین روستای بخش گیان و زرین‌دشت به شمار می آید، نیز همواره شاهد تصادفات منجر به جرح و فوت زیادی هستند که اینها نیز نیازمند ساماندهی‌اند.

از دیگر نقاط حادثه خیز شهرستان نهاوند که نیازمند رسیدگی فوری مسئولان است مسیر 19 کیلومتری نهاوند از سه‌راهی دهفول به شهر برزول و از شهر برزول تا سه‌راهی فارسبان است که جمعیتی 20 هزار نفری از روستائیان برای تردد خود از ان استفاده می‌کنند.

خبرگزاری تسنیم نیز در راستای بررسی مطالبه  به حق مردم منطقه این موضوع را از دیدگاه‌های مردم و مسئولان مورد بررسی قرار داده است که به شرح ذیل است.

حبیب سیف یکی از شهروندان نهاوندی گفت: شهرستان نهاوند به خاطر داشتن محورهای حادثه‌خیز بالاترین آمار تصادفات جاده‌ای را در استان همدان به خود اختصاص داده است اما نزدیک به چهل سال می‌شود که مسئولان شهرستان در این باره اقدام قابل توجهی نکرده‌اند و عملا وعده‌هایشان در حد شعار باقی مانده است.

مسعود جلالی یکی دیگر از شهروندان نهاوندی افزود: مسئولان شهرستان در دو سال اخیربه ویژه امسال ادعا کردند در حوزه ساماندهی راه‌های شهرستان تحول ایجاد شده است ولی نمی‌دانم چرا این تحولات ملموس نیست و کی قرار است اقدامات قابل توجهی در این حوزه صورت بگیرد که برای مردم قابل لمس باشد.

مریم نصرتی نیز گفت: مسئولان به ویژه نماینده محترم نهاوند در مجلس بارها اعلام کردند که چند محور مهم نهاوند که از محورهای حادثه‌خیز هستند در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفته اند که همین موضوع روند اجرای این پرژه‌ها را تسریع می‌کند ولی متاسفانه عملیات اجرایی این پروژه‌ها خیلی کند پیش می‌رود.

وی اظهار داشت: همچنین محور نهاوند_ آورزمان نیز اکنون  نزدیک به پنج سالی می‌شود که مسئولان اعلام می‌کنند که حال ساماندهی این محورها هستیم و به زودی کا به پایان می رسد، ولی آنچه ما می‌بینیم این است که کار اساسی در این محورانجام نشده است.

محمد نوروزی یکی از رانندگان هر روزه مسیر محور نهاوند_آورزمان_ ملایر نیز گفت: محور نهاوند_آورزمان_ ملایر از محورهای مهم، پرتردد و حادثه خیر استان است و به همین دلیل نیز قرار بود سال 96 پیش از اربعین چهار کیلومتر این محور اصلاح شود ولی این وعده تا امروز  عملی نشده است.

وی با اظهار تاسف از بلاتکلیف ماندن پروژه ساماندهی این محور ابراز کرد:  البته وعده‌های زیادی درباره ساماندهی این محور و سایر محورهای نهاوند داده شده که هیچ‌کدام آن‌طور که باید عملی نشده‌اند.

سه محور مهم و حادثه‌خیز نهاوند ساماندهی می‌شوند

رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند نیز در گفت‌وگو با تستنیم، با بیان اینکه سه محور مهم و حادثه‌خیز نهاوندبا قرار گرفتن در ردیف اعتبارات ملی، ساماندهی می‌شوند، گفت: خوشبختانه با تلاش‌های نماینده محترم مردم نهاوند در مجلس سه پروژه راه‌های اصلی و مهم شهرستان نهاوند در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفتند و اکنون این پروژه‌ها فعال هستند.

حسین متین تصریح کرد: این پروژه‌ها شامل محور نهاوند_آورزمان_ ملایر، محور نهاوند_ بروجرد و محور نهاوند_ فیروزان است که در حال حاضر این پروژه‌ها در دست اقدام هستند و‌ کار در این محورها به خوبی پیش می‌رود.

رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند با اشاره به اینکه برای محور نهاوند_ آورزمان_ ملایر به طول هشت کیلومتر، اعتبار80 میلیارد ریالی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: در حال حاضر این پروژه 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از مسیر عشوند به سمت نهاوند به طول د‌و کیلومتر قیرپاشی آن انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای پروژه محور نهاوند_ بروجرد  به طول سه کیلومتر نیز اعتباری 50 میلیارد ریالی در نظر گرفته شده است، ابراز کرد: این پروژه نیز 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرف 6 ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

متین گفت: ساماندهی پروژه محور نهاوند_ فیروزان به طول 6 کیلومتر و با اعتبار 141 میلیارد ریالی آغاز شده و هم اکنون نزدیک به 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی تاکید کرد: با تلاش‌های نماینده محترم مردم نهاوند در مجلس در حال حاضر 24 پروژه راه و شهرسازی در نهاوند فعال است که پس از انقلاب در تاریخ نهاوند بی‌سابقه است.

متین در ادامه با اشاره به اینکه مجوز و اعتبار لازم برای بهسازی 76 کیلومتر محور روستایی نهاوند در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این 76 کیلومتر شامل دو پروژه راه‌های فرعی و 14 پروژه راه‌های روستایی شهرستان است.

وی با بیان اینکه پروژه‌های راه‌های فرعی شامل دو پروژه مهم راه نهاوند_گیان به طول 17 کیلومتر با 24 میلیارد ریال اعتبار و پروژه دهفول_ برزول_ فارسبان به طول 18 کیلومتر و با اعتبار 18 میلیارد ریال است، ابراز کرد: در حال حاضر این دو پروژه در حال اجرای مناقصه برای انتخاب پیمانکار است.

رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند عنوان کرد: از این تعداد پروژه‌ها، پنج پروژه در دست اقدام است، 9 پروژه برای انتخاب پیمانکار برای بار دوم به مناقصه گذاشته شده‌ و چهار پروژه نیز در دست مطالعه قرار دارند.

شاهکار دولت در تخصیص  170میلیارد تومانی برای ساماندهی راه‌های نهاوند

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان نیز گفت: هزینه 170میلیارد تومانی در شرایط جنگ اقتصادی در حوزه راه‌ها به‌جز راه‌آهن در شهرستان نهاوند شاهکار دولت است.

حسن ربانی‌ارشد اظهار داشت: در شهرستان نهاوند در حوزه راه‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های ریلی بیش از 344 میلیارد تومان اعتبار وارد استان شده است.

وی تصریح کرد: پروژه‌های دیگری همچون ساماندهی و بهسازی 76 کیلومتر از محورهای روستایی شهرستان نیز به همت نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی در طول سال گذشته تأمین اعتبار شده است که امروز اغلب این پروژه‌ها در حال فعالیت هستند.

ربانی‌ارشد درباره اقدامات انجام ‌شده در ورودی‌های شهرستان نیز افزود: امسال قبل ازآغاز اربعین پنج کیلومتر از محور نهاوند_ آورزمان با اعتبار 10 میلیارد تومان با حضور مسئولان ارشد کشور و استان زیر بار ترافیک خواهد رفت و این مهم علاوه بر سهولت و امنیت زوار اربعین، برای مردم شهرستان و ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی، بسیار مهم و مفید است.

وی با بیان اینکه از محور 30 کیلومتری نهاوند- بروجرد، 20 کیلومتر در حوزه نهاوند است، عنوان کرد: در حال حاضر از 20 کیلومتر راه موجود در حوزه نهاوند 17 کیلومتر زیر بار ترافیک رفته و تنها سه کیلومتر باقی‌مانده است که در روزهای آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

ربانی‌ارشد با اشاره به پیشرفت 35 درصدی عملیات اجرایی محور نهاوند- فیروزان- کرمانشاه، بیان کرد: در حال حاضر پروژه نهاوند- گیان دارای 20 درصد پیشرفت فیزیکی است که انتظار می‌رود مسئولان شهرستان در راستای رفع معارضین این پروژه کمک کنند.

نهاوند محروم از اساسی‌ترین زیرساخت‌های توسعه

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود  کمبود منابع در چند سال اخیر پروژه‌های مهم و قابل توجهی در نهاوند کلنگ‌زنی شده است.

حسن بهرام‌نیا اظهار داشت: در حال حاضر 70 هزار پروژه ناتمام در سطح کشور وجود دارد که اتمام این پروژه‌ها حداقل به 20 سال زمان نیاز دارد.

وی تصریح کرد: با وجود این تعداد پروژه نمیه‌کاره در سطح کشور، مجلس با دولت توافق کرده‌اند که امسال هیچ پروژه جدیدی در کشور تعریف نشود و پروژه‌های نمیه‌کاره در دست اقدام قرار بگیرند.

بهرام‌نیا افزود: در طول سه سال اخیر با وجود این شرایط بد مالی پروژه‌های مهم و قابل توجهی در شهرستان کلنگ‌زنی شده است به ویژه در حوزه راه‌ها، پروژه‌های قابل توجهی شروع به کار شده‌اند.

وی عنوان کرد: با وجود این شرایط بد مالی در حال احداث و بهسازی  76 کیلومتر از جاده‌های روستایی و مواصلاتی به مناطق گردشگری هستیم که این یک اتفاق مهم در شهرستان است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: در حال حاضر به راه نهاوند- سراب گیان به طول 18 کیلومتر یک لاین اضافه خواهد شد و سه راهی دهفول به برزول و از برزول به سه‌راهی فارسبان به طول 19 کیلومتر نیز یک لاین اضافه می‌شود.

بهرام‌نیا تاکید کرد: 76 کیلومتر نیز مربوط به روستاهای شهرستان است که کار در این محورها در حال انجام بوده و شامل راه‌های روستایی قشلاق به راوند، توانه به اسدآباد، اکبرآباد به شریف‌آباد و غیره است.

وی گفت: همچنین در حوزه‌ محورهای مواصلاتی اصلی نیز پروژه‌های مهمی مانند محور‌ نهاوند_ آورزمان_ ملایر، محور نهاوند به بروجرد و محور نهاوند به کرمانشاه تا سه راهی کنگاور با تزریق اعتبارات ملی کار در حال انجام است.

بهرام‌نیا اظهار داشت: پروژه راه روستایی دهفول نیز که اخیرا کلنگ‌زنی شد کارگرد گردشگری دارد و چند روستا را به هم متصل می‌کند و قطعا انجام این پروژه در ایجاد اشتغال و ایجاد درآمد برای مردم این روستاها موثر خواهد بود.

بهرام‌نیا تاکید کرد: خوشبختانه نگاه مدیریت ارشد استان به شهرستان نگاه ویژه‌ای است و ما باید از این فرصت برای توسعه شهرستان استفاده کنیم.

به گزارش  تسنیم، از آنجا که راه‌های مواصلاتی مهمترین ابزار رسیدن به توسعه و رشد صنعتی و گردشگری یک منطقه به شمار می‌آید می‌توان گفت  شهرستان نهاوند با وضعیتی که در بخش  محورهای مواصلاتی دارد،  از اساسی‌ترین زیرساخت توسعه محروم مانده است.

 با توجه به قرار گرفتن  این شهرستان در مسیر عتبات عالیات و تردد زائران بسیار به ویژه در ایام اربعین حسینی، لازم است ساماندهی هرچه سریعتر محورهای حادثه‌خیز این شهرستان مورد توجه بیشتر مسئولان استان قرار گیرد.

گزارش از فاطمه ظفری

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon