انتقاد علمای برجسته اهل‌سنت از قاچاق سازمان‌یافته کالا به ایران؛ دولت "رونق تولید" را جدی‌تر دنبال کند


انتقاد علمای برجسته اهل‌سنت از قاچاق سازمان‌یافته کالا به ایران؛ دولت "رونق تولید" را جدی‌تر دنبال کند

گروه استان‌ها ـ جمعی از علمای برجسته اهل‌سنت استان کردستان بر ضرورت مقابله جدی با قاچاقچیان و حامیان آنها و حمایت از تولیدکنندگان داخلی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مبارزه با قاچاق در سالی که از سوی مقام معظم رهبری، سال «رونق تولید» نام‌گذاری شده طبیعتاً اهمیتی مضاعف دارد چراکه یکی از پیش‌نیازهای رونق گرفتن تولید داخلی، مقابله با ورود کالای قاچاق به کشور است.

پیش‌تر رهبر معظم انقلاب و به تازگی هم رئیس قوه قضائیه ضمن تأکید بر مقابله با قاچاق، اعلام کرده‌اند که مقصود از مقابله با قاچاق نه مقابله با کوله‌بران بلکه برخورد با قاچاق سازمان یافته است.

در این شرایط، اخیراً اداره‌کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، 22 مردادماه 98 خبری با این عنوان منتشر کرد: «قاچاقچیان با افراد صاحب‌منصب استان‌های مرزی جهت قاچاق کالا هماهنگ هستند»؛ اهمیت خبر به آن دلیل است که این گفته از قول «سیدعبدالمجید اجتهادی»، مدیرکل پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی کشور نقل شده است.

این مقام رسمی کشور اعلام کرده «هماهنگی قاچاقچیان با برخی از افراد صاحب‌منصب در استان‌های مرزی از دلایل قاچاق لوازم خانگی به کشور است و در حقیقت آن صاحب‌منصبان ورود کالا به مرزی‌های کشور را تسهیل می‌کنند».

از آنجا که 16 استان از 31 استان کشور مرزی محسوب می‌شوند طبیعتاً اظهارات «اجتهادی» استان‌های بسیاری را شامل می‌شود اما دقت در سخنانی که از قول وی نقل شده چند نکته را برجسته می‌کند؛ طبق خبر منتشره، تنها شهرستان مرزی کشور که مدیرکل پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی کشور از آن نام برده یکی از شهرستان‌های مرزی استان کردستان است.

استاندار کردستان و مسئولان ارشد استان تاکنون هیچ واکنشی به اظهارات این مقام کشوری نشان نداده‌اند و باید دید در نهایت مدیران ارشد استان چه پاسخی برای مردم دارند.

در عین حال، با توجه به آنچه ذکر شد و از آنجا که روحانیون استان کردستان همواره خود را مکلف به حمایت از مردم در عین پیروی از منویات رهبر فرزانه انقلاب دانسته‌اند، شماری از این علما در گفت‌وگو با خبرنگاران خبرگزاری بین‌المللی تسنیم، لزوم مقابله جدی با قاچاق و حمایت از تولیدکنندگان داخلی را یادآور شده‌اند که در ادامه اظهارات مطرح شده را مرور می‌کنیم.

ماموستا عبدالرحمن خدایی، امام جمعه سنندج با تاکید بر ضرورت مبارزه با قاچاق و حمایت از شعار سال در کشور اظهار داشت: رونق تولید در اقتصاد استان نقش به‌سزایی دارد و باید فرهنگ استفاده از کالای ایرانی و حمایت از توسعه و رونق تولید در بین مردم نهادینه شود.

وی با بیان اینکه خرید و فروش کالا داخلی نقش مهمی در حمایت از تولیدکنندگان دارد، افزود: حمایت از کالای ایرانی یعنی هرکس در هر جایگاهی به تقویت تولید ملی کمک کند.

امام جمعه سنندج تصریح کرد: اگر مردم به تولیدات داخلی استان خود توجه و اعتماد کنند، اقتصاد کردستان می‌تواند رشد قابل توجهی را تجربه کند، بنابراین باید تا می‌توانیم از اجناس داخلی استفاده کرده و به اشتغال و رونق تولید کمک کنیم.

ماموستا خدایی با هشدار اینکه مصرف کالاهای خارجی و توجه نکردن به تولیدات داخلی عواقب و تأثیرات منفی زیادی به‌دنبال دارد، گفت: باید حمایت از تولیدکنندگان استان به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود و همه با هم در راستای مبارزه با قاچاق تلاش کنیم.

ماموستا محمدامین راستی، امام جمعه موقت سنندج  با تاکید بر ضرورت جلوگیری از قاچاق کالا در استان‌های مرزی اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها و بارها بر برخورد و جلوگیری از قاچاق کالا برای حمایت از تولید داخلی و رونق تولید تاکید فرموده، بنابراین رعایت این امر مهم "اوجب واجبات" است.

وی با بیان اینکه رونق تولید در راستای توسعه و پیشرفت جامعه باید به‌صورت جدی شکل بگیرد، افزود: برای جلوگیری از خرید محصولات خارجی باید کیفیت محصولات داخلی افزایش یابد تا رغبت  و استفاده به تولید داخلی نیز بیشتر شود.

امام جمعه موقت سنندج با بیان اینکه باید مسئولان در راستای جلوگیری از قاچاق کالا تلاش بیشتری داشته باشند، تصریح کرد: باید متولیان با حمایت از کالای داخلی و رونق تولید، راه گسترش و تسریع در ورود محصولات قاچاق را نابود کنند.

ماموستا راستی با بیان اینکه تحقق شعار "رونق تولید" راهکاری برای خروج از وابستگی به مصرف کالاهای خارجی است، تاکید کرد: باید مسئولان در راستای تحقق شعار سال گام بردارند و موانع پیش‌روی تولید داخلی برداشته شود.

ماموستا معروف خالدی، امام جمعه موقت سنندج  با تاکید بر ضرورت حمایت از رونق تولید و توجه بیشتر مسئولان به جلوگیری از قاچاق محصولات خارجی، اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری برای تمام ملت ایران و مردم انقلابی و همیشه در صحنه استان کردستان در تمام زمینه‌ها به‌ویژه تحقق شعار سال، فصل‌الخطاب است.

وی تاکید کرد: باید تمام مسئولان و متولیان امر برای رسیدن به استقلال، خوکفایی، ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت معیشت مردم و تقویت تولیدکنندگان داخلی، به بهترین نحو ممکن برای تحقق شعار سال و رونق تولید گام بردارند.

امام جمعه موقت سنندج با بیان اینکه معظل قاچاق عامل اصلی رکود در بسیاری از تولیدات داخلی است، تصریح کرد: باید تمام مسئولانی که به‌طور مستقیم مسئولیت این امر مهم را برعهده دارند با تمام توان پای کار بیایند چراکه در صورت کوچک‌ترین کوتاهی در این راستا باید در نزد پروردگار و مردم پاسخ‌گو باشند.

وی با یادآوری اینکه مقابله و جلوگیری از قاچاق کالاهای خارجی سفارش قرآن، دستورات پیامبر اسلام(ص) و خواسته مردم است، گفت: باید مدیران با برنامه‌ریزی جدی و اساسی، باری از مشکلات اقتصادی کشور را بردارند.

ماموستا خالدی خاطرنشان کرد: طبق آیات قرآن در روز قیامت از هر نوع عملکردی سوال می‌شود و باید فرد مسئول، ادای تکلیف کند.

امام جمعه موقت سنندج با تاکید بر اینکه برخورد با قاچاق مهم‌ترین گام برای حمایت از رونق تولید است، عنوان کرد: حمایت از کالای ایرانی و امتناع از مصرف کالای قاچاق در واقع یک حرکت ملی است و باید همه با هم در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.

ماموستا مصطفی شیرزادی، امام جمعه مریوان  با انتقاد از عدم توجه مسئولان به معضل قاچاق در استان‌های مرزی اظهار داشت: باید متولیان امر بدانند که برای پیشرفت کشور و رونق تولید باید جلوی قاچاق گرفته شود.

وی افزود: باید همه مردم نیز از مصرف کالاهای خارجی که نمونه آن توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می شود، پرهیز کرده و زحمات و تلاش جوانان بومی را نادیده نگیریم.

امام جمعه مریوان تصریح کرد: مسئولان برای ایجاد رونق اشتغال موظفند از تولید داخلی حمایت و در راستای جلوگیری از ورود قاچاق به مرزهای کشور تلاش و کوتاهی نکنند و لازم است مسئولان استانی در این زمینه تذکراتی را به خود بدهند.

وی تاکید: باید برخورد با قاچاق و قاچاقچی قاطعانه باشد و هیچ ملاحظه‌ای در نظر گرفته نشود چراکه لازمه رونق تولید ریشه‌کنی این معضل در جامعه است.

ماموستا شیرزادی با بیان اینکه حمایت از تولید داخلی و رونق تولید در کشور نیازمند عزم همگانی و جدی مسئولان و مردم است، یادآور شد: مقام معظم رهبری در طول سال‌های گذشته تاکیدات بسیار زیادی بر روی مسائل اقتصادی به‌ویژه در حوزه حمایت از تولید داخلی، رونق تولید و حمایت از تولیدکنندگان کرده، بنابراین نباید این امر مهم به فراموشی سپرده شود.

امام جمعه مریوان خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان در راستای تحقق منویات رهبری گام برداشته و موانع پیش روی تولیدکنندگان برداشته شود تا بلکه رونق اقتصادی بیشتری در کشور ایجاد شود.

ماموستا عارف عنایتی، امام جمعه دهگلان درباره عدم توجه متولیان به ورود قاچاق به داخل استان‌های مرزی اظهار داشت: گسترش قاچاق بزرگ‌ترین لطمه‌ها را به اقتصاد کشور وارد می‌کند و باید همه مسئولان در راستای مبارزه با قاچاق کالا عزم جدی داشته باشند.

وی با بیان اینکه قاچاق بر اقتصاد، سیاست و اجتماع یک کشور تأثیرگذار است، افزود: متأسفانه امروزه پدیده قاچاق در استان ما به یک معضل و آسیب بزرگی تبدیل شده است.

امام جمعه دهگلان تصریح کرد: جنس‌های بی‌کیفیت خارجی با قیمت‌های کمتر در بازارهای ما به راحتی خرید و فروش می‌شود، در حالی‌که باید از این معضل جلوگیری و تولیدات و اجناس داخلی معرفی و مصرف شود.

وی با یادآوری اینکه خداوند در روز قیامت هر فردی را در مقام مسئولیت بازخواست می‌کند، گفت: وقتی مسئولان، علما و مردم ادعای عدالت اجتماعی را دارند، پس موظفیم که آن را اجرایی کنیم.

به گفته ماموستا عنایتی، هرکس مسئولیت خدماتی در جهت رفع مشکلات معیشتی مردم و اقتصادی را برعهده داشته باشد در قیامت گناه سنگین‌تر و در دنیا مسئولیت سنگین‌تری را برعهده دارد.

وی اظهار کرد: متأسفانه پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی، همچنان استان کردستان جزو استان‌های محروم کشور است، بنابراین باید مسئولان با پدیده قاچاق برخورد کرده و طبق فرموده رهبری، تولید و صنعت ما را توسعه دهند.

امام جمعه دهگلان هشدار داد: عدم همکاری و همدلی ما می‌تواند روز به روز معضل قاچاق را در استان و کشور افزایش و مشکلات بسیاری برای اقتصاد کشور ایجاد کند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon