کار سخت آمریکا و چین برای رسیدن به توافق در مذاکرات تجاری

کار سخت آمریکا و چین برای رسیدن به توافق در مذاکرات تجاری

انتظار می‌رود مقاماتی از پکن در اوایل اکتبر برای مذاکره به واشنگتن بروند. برخی متخصصان می‌گویند افزایش سریع عوارض از سوی هر دو کشور در هفته های اخیر، رسیدن به یک توافق واقعی را سخت تر کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، آمریکا و چین بر سر میز مذاکره بر می گردند. بازار سهام این هفته با احتمال رسیدن به یک قرارداد تجاری بین دو اقتصاد بزرگ دنیا صعود کرده است ولی هنوز برای جشن گرفتن خیلی زود است .
انتظار می‌رود مقاماتی از پکن در اوایل اکتبربرای مذاکره به واشنگتن بروند. برخی متخصصان می‌گویند افزایش سریع عوارض از هر دو کشور در هفته های اخیر، رسیدن به یک توافق واقعی را سخت تر کرده است.
آمریکا از چین می‌خواهد تغییرات اساسی در سیاست خود ایجاد کند که شامل کاهش قابل ملاحظه نقش دولت در اقتصاد و دسترسی بهتر شرکت‌های آمریکایی به بازار است .
چین قصد ندارد اصلاحات ساختاری بیشتری ایجاد کند چون مدل توسعه زیر ساخت این کشور را که توسط دولت هدایت می‌شود از بین میبرد .
تیم سامرز، مشاور ارشد در برنامه آسیایی کاتام هاوس، گفت:« فکر نمی‌کنم پکن قصدی برای اجرای اصلاحات ساختاری داشته باشد. آمریکا هم تمایلی به توافق بر سر مسائل زیرساختی ندارد» .
وی اضافه کرد:« چین حداکثر قول می‌دهد خرید محصولات کشاورزی آمریکا را افزایش دهد و آمریکا هم می تواند محدودیت های هوآوی و سایر شرکت‌های چینی را کاهش دهد. هر دو طرف می توانند در مورد به تاخیر انداختن اعمال عوارض بر کالاهای یکدیگر هم توافق کنند. آمریکا و چین هر دو با فشارهای داخلی روبه رو هستند که آنها را وا می دارد برای کاهش درگیری ها و رسیدن به یک توافق تلاش کنند» .
ویلی لم، استاد مرکز مطالعات چین در دانشگاه هنگ کنگ اعلام کرد پکن تحت فشار زیادی قرار دارد چون اقتصاد چین درحال کند شدن است و می‌تواند باعث بی ثباتی اجتماعی شود و چین بیش از همه از این میترسد . چین انگیزه رسیدن به یک توافق را دارد ولی مسائل مهمتری مثل ثبات حکومت وجود دارد .
دونالد ترامپ هم می تواند امتیازاتی دهد تا شرکت‌های آمریکایی آسیب کمتری از جنگ تجاری ببینند. وی در بحبوحه انتخابات مجدد 2020 قرار دارد .
به گفته الکس کپری، مدرس دانشگاه ملی سنگاپور آمریکا می‌خواهد نشان دهد در مورد چین سخت می گیرد ولی مراقب است که زیاده روی هم نکند چون جامعه تجاری همین الآن هم نسبت به خطرات احتمالی محدودیت‌های صادرات هواوی هشیار شده است .
وی گفت اگر ترامپ زیاده روی کند، پیامدهای آن بر جامعه تجاری به انتخاباتش آسیب می رساند .
در دور قبلی مذاکرات رودرروی چین و آمریکا که در ماه جولای در شانگهای برگزار شد، پیشرفت چندانی صورت نگرفت .
ترامپ بلافاصله پس از آن مذاکرات اعلام کرد که 10 درصد عوارض بیشتر بر کالاهای چینی با ارزش 300 میلیارد دلار وارد می کند و پکن با افزایش عوارض 5 درصدی تا 10 درصد بر 75 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی تلافی کرد .
طبق گفته کپری، درگیری‌ها بین آمریکا و چین چه به صورت وضع عوارض باشد یا به هر شیوه دیگری، چیزی است که تجارت جهان باید با آن کنار بیاید .
وی گفت این جنگ تجاری شاید نمونه‌ای از رقابت بین این دو قدرت بزرگ دنیا باشد که دو سیستم کاملا متفاوت دارند .
انتهای پیام/18

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه