ادامه پرونده زمین‌خواری‌؛ توسعه شهر یاسوج به بهای جان بلوط‌های کهن+عکس‌

ادامه پرونده زمین‌خواری‌؛ توسعه شهر یاسوج به بهای جان بلوط‌های کهن+عکس‌

توسعه شهرنشینی و ساخت و سازها در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد از جمله یاسوج به بهای نابودی درختان چندین صدساله بلوط روز به روز در حال افزایش است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، در سال‌های اخیر و با افزایش میزان مهاجرت به شهر  یاسوج  مشکلات متعددی دامنگیر  این  شهر شده به گونه‌ای که افزایش ساخت و سازهای غیر مجاز همچون بیماری مزمنی به جان درختان بلوط و اراضی ملی افتاده است.

افزایش مهاجرت‌ها سبب افزایش قیمت زمین و املاک در پایتخت طبیعت ایران  شده است و همین موضوع سبب دست درازی به  مراتع و جنگل‌های حاشیه این شهر در نقاط مختلف آن شده است.

با نگاهی اجمالی به حاشیه شرقی شهر  یاسوج در جنگل‌های اطراف منطقه سروک شهر  یاسوج این موضوع به وضوح قابل مشاهد است، جنگل‌هایی که هر رو در مقابل سیل طمع انسان‌های حریص عقب نشینی می‌کنند و  عرصه بر  آنها تنگ‌تر می‌شود.

 یکی از مصادیق بارز و مشخص این جنگل  خواری  روبروی منطقه ابوذرها و درست زیر جاده محمد آباد به سمت تالاهارهای شهر  یاسوج  است و به صورت کامل مشخص بوده که این توده جنگلی به صورت عمدی  حذف و در حال  تبدیل شدن به منازل مسکونی است.

در هر صورت جای تاسف است که با عدم نظارت در  سال‌ های گذشته تاکنون بلوط‌های کهن حاشیه شهر  یاسوج جای خود را به ساختمان‌های  بتنی و بی روح افراد حریص و متقلب داده است.

اینک باید مسئولان برای جلوگیری از  این فاجعه و میل به بالانشینی افراد که به قیمت جان بلوط‌ها و  مراتع جنگلی حاشیه شهر  یاسوج ختم می‌شود چاره‌ای اساسی بیندیشند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد زمین خواری در بالا شهر یاسوج از گذشته دور بوده و هم اکنون هرچند شدت آن به دلیل وجود رسانه‌ها و دغدغه مسئولان کاهش یافته ولی همچنان ادامه دارد.

غلام‌حسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اولویت‌هایم مبارزه بدون اغماض با زمین خواری است، افزود: اراضی مورد بحث در عکس ارسالی خبرگزاری تسنیم به احتمال زیاد در حوزه شهری است ولی موضوع را با حساسیت پیگیری می‌کنم.

بدون شک یکی از مهمترین مسائل و مشکلات اجتماعی موجود در کهگیلویه و بویراحمد بویژه دو شهرستان سردسیری بویراحمد و دنا بحث زمین خواری، کوه خواری و حتی رود خواری است.

هر روز صدای زجه رود بشار از دست افراد سود جو بلند است تا جایی که بی رحمانه در برخی مناطق حتی در حریم رودخانه اقدام به برنج کاری می‌کنند و دیگر حریم و بستری برای آن نمانده است.

زمین خواری در مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت حفاظت محیط زیست نیز به یک قصه پر غصه تبدیل شده و هر از گاهی نیز اخباری از برخورد قاطع دستگاه قضایی با سودجویان در این مناطق نیز شنیده می‌شود.

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: قاطعانه با زمین خواران در مناطق حفاظت شده این استان بدون هیچ ملاحضه‌ای برخورد می‌کنیم.

محسن جعفری‌نژاد ابراز کرد: انتظار می‌رود دستگاه قضایی در زمینه مبارزه با تخلفات شکار و صید، جلوگیری از زمین خواری و کوه خواری، آلودگی و تخریب محیط زیست همکاری لازم را داشته باشد.

وی گفت: مناطق حفاظت شده این استان از جمله پارک ملی دنا میراث و سرمایه ملی بوده که حفاظت از آن‌ها نتیجه از خودگذشتگی و ایثار محیط بانان است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon