کردستان|ماموستا قادری: "فقر و بیکاری" عامل کشاندن جوانان به انحراف است

کردستان|ماموستا قادری: "فقر و بیکاری" عامل کشاندن جوانان به انحراف است

امام جمعه پاوه گفت: فقر و بیکاری جوانان جامعه را به راه‌های انحرافی می‌کشاند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ماموستا ملاقادر قادری ظهر امروز در همایش علما و روحانیون اهل سنت و تشیع کردستان که در مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور برگزار شد، اظهار داشت: بدون تردید علما، مشایخ کردستان در تدریس، تألیف، تعلیم، ارشاد و حفظ و پاسداری از عقیده دینی مردم تلاش کرده و از فرهنگ عمومی و زندگی اجتماعی مسلمانان کوتاهی نکردند.

وی با اشاره به کتب علمایی همچون ماموستا مردوخ و ماموستا مدرس، گفت: سرزمین کردستان بخصوص سنندج مملو از ادبا، علما، شعرا، دانشمندانی بوده که به نسبت جمعیت مردم و موقعیت جغرافیایی این دیار نسبت به سایر اقوام و ملت‌های دیگر در جایگاه خوبی قرار دارد.

امام جمعه پاوه با ذکر اینکه بزرگان این دیار با سرودن شعر، قصاید و انجام پژوهش به زبان‌های کردی، فارسی و عربی نقش بسیار مغتنمی را در مسیر وحدت و ترویج ارزش‌های اسلامی ایفا کردند، تصریح کرد: شیخ نظام‌الدین قیاسی، علامه تختی، علامه مردوخی، علامه مفتی و سایر بزرگان نمونه‌هایی از این افراد هستند.

وی با بیان اینکه در طول 15 قرن پس از ورود اسلام به منطقه کرد با همکاری مردم شریف کردستان از دین اسلام و رسالت پیامبر (ص) پاسداری شد، گفت: امروزه زمان ما با گذشته متفاوت شده و باید عصرشناسی و زمان‌شناسی را مورد توجه قرار داد.

ماموستا قادری با هشدار مبنی بر ظهور و رشد انواع نحله‌ها، حزب، گروه و صنف‌ها در شهرها و روستاها افزود: چنین وقایعی را در گذشته نداشتیم و به دلیل اینکه هر گروهی خود را حق می‌داند و ترجمه خود را دارد ما باید با تأسی از سخنان پیامبر(ص) دانش عصرمان را افزایش داده تا بتوان به صورت صحیح با این موارد برخورد کرد. 

وی با تأکید بر اینکه در این عصر وظیفه مهمی داریم و پیام این دین را هر کسی نمی‌تواند رعایت کند، اظهار کرد: باید پرچم این رسالت را به دست عالمان با اخلاق و آگاه داد تا جلوی توجیهات و تبلیغات غلط تندروها را گرفت.

امام جمعه پاوه با اشاره به اینکه امروز جنگ در قندیل، شاهو و دالاهو نیست، توضیح داد: امروز جنگ از کوه‌ها به مساجد و صفوف نماز کشیده شده و تندروی روی صفوف نماز جمعه اثر گذاشته است.

وی با ذکر اینکه دشمنان با ورود به این عرصه ضربه خود را به دنیای اسلام وارد می‌کنند، درخواست کرد: باید بررسی کرد که چرا جوانان ما به این گرایشات رو آورده‌اند؟

امام جمعه پاوه با اعلام اینکه فقر و بیکاری در جامعه مسلمانان یکی از عواملی است که جوانان را به راه‌های انحرافی می‌کشاند، ادامه داد: با وجود اینکه پیامبر(ص) بارها متذکر شده‌اند که حواستان به فرزندانتان باشد، شاهد هستیم امروزه خلاء این مراقبت در بسیاری از موارد مرتبط با جوانان تأثیر مستقیم خود را از دست داده است.

وی با اذعان به اینکه مساجد ما ضعیف بوده‌اند و نتوانسته‌اند آنگونه که بایسته و شایسته است جوانان را هدایت کنند، خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه آموزش و پرورش و رسانه‌ها ضعیف عمل می‌کنند، با سپردن و واگذار کردن مسئولیت‌های جامعه و حکومتی به افراد ضعیف ضربه‌هایی نیز وارد شده است.

ماموستا قادری با ذکر اینکه کسانی که فرهنگ، ادبیات، سابقه، شیوه حرکت را نشناسند به راستی مسبب انحراف می‌شوند، هشدار داد: دشمن هر چقدر کوچک باشد، نباید از آن غفلت کرد.

وی خطاب به حضار با اعلام اینکه باید از خود بپرسیم که وظیفه شرعی و ملی ما چیست؟ بیان کرد: وظیفه ما زیاد است و ابعاد زیادی را شامل می‌شود.

امام جمعه پاوه با درخواست اینکه مسئولان جمهوری اسلامی به مردم و علما به دیده شک و تردید نگاه نکنند، تصریح کرد: شهدای این دیار برای صیانت از جمهوری اسلامی جانفشانی کردند.

وی با گریز به سخنان مقام معظم رهبری اعلام کرد: تقدیم 10 هزار شهید به انقلاب، سندی روشن است از اینکه در این سرزمین شیعه و سنی در کنار یکدیگر بوده‌اند.

امام جمعه پاوه با تأکید بر اینکه همانگونه که اسلام به ایران خدمت کرد، ایران نیز متقابلاً خدماتی را به اسلام ارائه داد، افزود: اهل سنت به انقلاب خدمت کرد و با وجود اینکه در برخی جهات کمبودهایی وجود دارد که باید آن را پذیرفت، انقلاب نیز متقابلاً خدماتی را به اهل سنت کرده است.

وی با بیان اینکه محراب و منبر جایگاه شیران است، گفت: محراب وظیفه سنگینی را بر دوش محراب‌نشینان نهاده که باید با خدمت‌رسانی زکات آن را پرداخت کنیم.

ماموستا قادری با اذعان به اینکه ما همگی مسئول هستیم، خاطرنشان کرد: بیانیه گام دوم که در آخرین روزهای چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در یک مقدمه و هفت بند تنظیم شد و از سوی مقام معظم رهبری اعلام شد، یک منشور است و در آن، به جایگاه امنیت، اقتصاد، وحدت، علم و فن‌آوری، مسائل اجتماعی و سیاسی، عدالت اشاره و در بند هفتم هم به معنویت و اخلاق توجه شده است.

وی با ذکر اینکه در هر جامعه‌ای معنویت و اخلاق حاکم باشد، مردم آن جامعه عزیز هستند، بیان کرد: جامعه یعنی اخلاق و معنویت به همین خاطر در هر جامعه‌ای اخلاق و معنویت حاکم باشد، بقای دولت، بقای ملت و بقای جامعه قطعی است.

امام جمعه پاوه با اذعان به اینکه اگر اخلاق رفت باید تغزیه گذاشت و با صدای بلند برای مردم گریست، اظهار کرد: پیام بیانیه گام دوم این است که ما رکن اخلاق، معنویت، ایثار، توکل، خیرخواهی، صداقت، شجاعت، تواضع و اعتماد به نفس را در جامعه خود رشد دهیم.

وی با تأکید بر اینکه باید نسل جوان را برای اداره مملکت تربیت کرد، خاطرنشان کرد: اگر صفوف جماعت خود را بنگریم و سن و سال آنها را حساب کنیم، نیاز به بررسی این موضوع که ببینیم به کجا می‌رویم مورد توجه قرار می‌گیرد و اگر کوتاهی کنیم باید جوابگو باشیم.

ماموستا قادری یادآور شد: علما نقش اساسی را در ارتقاء اخلاق، عمل و معنویت در جامعه عهده‌دار هستند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon