المعلم: تشکیل کمیته قانون اساسی دستاورد مهمی برای ملت سوریه است

المعلم: تشکیل کمیته قانون اساسی دستاورد مهمی برای ملت سوریه است

وزیر خارجه سوریه گفت که تشکیل کمیته قانون اساسی دستاورد مهمی برای ملت سوریه است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولید المعلم وزیر خارجه سوریه در گفت‌وگو با روسیاالیوم در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد که دولت سوریه مخالف هرگونه دخالت خارجی در کار کمیته قانون اساسی یا تحمیل هرگونه برنامه زمانی در این باره است.

وی افزود: سوریه نمی‌خواهد قانون اساسی آماده‌ای را بررسی کند، بلکه این قانون باید به صورت بند بند تدوین شود زیرا قانون اساسی آینده سوریه برای نسل‌های آینده را مشخص می‌کند.

المعلم گفت: قبل از تدوین قانون اساسی جدید باید قانون اساسی کنونی را که مورد تایید مردم واقع شده است بررسی کنیم و اگر با طرف مقابل به تفاهم نرسیدیم بررسی یک قانون اساسی دیگر بلامانع است.

وزیر خارجه سوریه با تاکید بر اینکه تشکیل کمیته قانون اساسی دستاورد مهمی برای ملت سوریه است بر ضرورت پرهیز از شتابزدگی در تدوین قانون اساسی تاکید کرد و گفت: ما به دنبال قانون اساسی واضح و مدرنی هستیم و نمی‌خواهیم در تدوین آن عجله کنیم.

وی درباره اوضاع ادلب گفت: نظام ترکیه به تعهدات خود در آستانه و سوچی عمل نکرده است به گونه‌ای که آنکارا آموزش و تسلیح تروریست‌ها را ادامه می‌دهد و این امر منجر شده است که گروه تروریستی النصره 90 درصد از استان ادلب را که بزرگترین مرکز تجمع تروریست‌های خارجی در دنیا به شمار می‌رود به اشغال خود در آورد.

المعلم بر تصمیم سوریه برای آزادسازی ادلب و تمام مناطق کشور از لوث تروریسم و پایان دادن به حضور غیرقانونی بیگانگان تاکید کرد.

وی ادعاهای مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا مبنی بر استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی در جنگ علیه تروریسم را محکوم و تاکید کرد: آمریکا از مشکلات داخلی زیادی به دلیل درگیری بین جمهوری‌خواه‌ها و دموکرات‌ها رنج می‌برد و هرگاه که موعد انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات کنگره نزدیک می‌شود این مشکلات عمیق‌تر می‌شود، بنابراین چنین اظهاراتی تلاش برای صادر کردن مشکلات داخلی است.

وزیر خارجه سوریه با اشاره به دروغ‌ها و ادعاهای پامپئو درباره استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی گفت که این رفتارها تلاش برای گمراه کردن افکار عمومی در آمریکا و مردم دنیا و کاستن  از موفقیت‌های سوریه در دو عرصه میدانی و سیاسی است.

المعلم روابط کشورش با روسیه را ریشه دار و استراتژیک توصیف کرد و گفت که روسیه درخواست جمهوری عربی سوریه برای مشارکت در جنگ علیه تروریسم در کنار ارتش سوریه را از سپتامپر 2015 میلادی پذیرفت و از آن زمان تاکنون خسارت‌های زیادی به گروه‌های تروریستی وارد و مناطق زیادی از لوث تروریسیم آزاد شده است و افزون بر این مسکو همه تلاش‌های آمریکا و غرب در شورای امنیت برای ضربه زدن به سوریه را خنثی کرده است.

المعلم ابراز امیدواری کرد که روابط اقتصادی بین سوریه و روسیه به سطح روابط سیاسی و نظامی دو کشور برسد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره تغییر مواضع غرب در قبال از سرگیری روابط با سوریه گفت: بسیاری از کشورهای اروپایی تمایل به از سرگیری روابط با سوریه دارند و از طریق اعزام هیئت‌های پارلمانی با ما در ارتباط هستند، اما این کشورها از آمریکا می‌ترسند، بنابراین ما چندان به بهبود روابط اروپا با کشورمان چشم ندوخته‌ایم.

وزیر خارجه سوریه درباره تلاش واشنگتن برای ایجاد بحران‌ها و شعله ور کردن درگیری‌ها در منطقه خلیج فارس بر اساس بهانه‌های واهی گفت: ما تلاش می‌کنیم که راه حل بحران در روابط ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از طریق گفت‌وگو باشد. 

المعلم گفت: ما معتقدیم که امنیت خلیج فارس باید متعلق به مردم و دولت‌های این منطقه باشد اما می‌دانیم که چنین چیزی با توجه به اینکه آمریکا و ناوگان انگلیس و دیگر کشورها به بهانه حمایت از حمل و نقل دریایی در خلیج فارس حضور دارند غیر ممکن است.

وزیر خارجه سوریه گفت که برنده هرگونه جنگ در منطقه آمریکا است که از بمباران شرکت آرامکو در عربستان برای فروش موشک‌های پاتریوت به عربستان و امارات سوء استفاده کرده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان