۸۰ درصد محصول نخیلات استان بوشهر برداشت شد

80 درصد محصول نخیلات استان بوشهر برداشت شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به پیش بینی برداشت ۱۶۴ هزار تن محصول از نخیلات استان گفت: تاکنون ۸۰ درصد محصول نخیلات استان بوشهر معادل ۱۱۰ هزار تن برداشت شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیت‌های مهم کشاورزی استان بوشهرکه نقش مهم و تاثیرگذاری در تولید، اشتغال و صادرات دارد نخلستان‌های سربه فلک کشیده است.

وجود بیش از شش میلیون اصله نخل، استان بوشهر را به عنوان قطب تولید خرما در کشور معرفی کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم این سازمان افزایش بهره‌وری در نخلستان‌های استان است اظهار داشت: یکی از مشکلات و دغدغه‌های مهم در اراضی نخیلات استان بوشهر کمبود آب و  شیوه غرق‌آبی در آبیاری نخلستان‌ها است که در این راستا طرح اصلاح شیوه آبیاری در نخیلات تدوین و در ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب شد.

شیوه آبیاری در نخلستان‌های استان از سنتی به نوین تبدیل می‌شود

محمدتقی منوچهری با بیان اینکه در اجرای این طرح در قالب طرح نخلستان، شیوه آبیاری سنتی به نوین تبدیل می‌شود گفت: در این راستا در سطح 2400 هکتار اراضی نخلیلات سعدآباد دشتستان طرح آبیاری نوین آغاز شده است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح تجهیز اراضی حاشیه حله استان بوشهر به سامانه نوین آبیاری آغاز شد گفت:مطالعات طرح تجهیز اراضی حاشیه حله به سامانه نوین آبیاری در سطح 1000 هکتار از اراضی تحت ایستگاه پمپاژ انجام می‌شود.

در مجموع امسال از 10 هزار و 100 هکتار اراضی نخیلات تحت پوشش آبیاری نوین دشتستان 2400 هکتار در سعدآباد و مابقی در آب‌پخش و منطقه کل قرار دارند.

اجرای طرح نخلستان در منطقه آب‌پخش دشتستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به اجرای طرح نخلستان در منطقه آب‌پخش دشتستان پرداخت و تصریح کرد: در اجرای این طرح 170 هکتار از نخلستان‌های آب‌پخش به آبیاری نوین و تحت فشار مجهز شدند.

منوچهری افزود: اعتبارات ویژه‌ای از منابع ملی به استان بوشهر برای اجرای طرح نوین آبیاری در اراضی نخیلات در قالب طرح نخلستان به استان بوشهر اختصاص یافته است.

وی، مساحت اراضی تحت پوشش نخیلات استان بوشهر را افزون بر  34 هزار و 250 هکتار دانست و خاطر نشان کردبا تکمیل طرح تغییر شیوه آبیاری سنتی به نوین در اراضی نخلستانی دشتستان  150 میلیون متر مکعب در سال در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

80 درصد محصول از نخلستان‌های استان بوشهر برداشت شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه برداشت محصول نخیلات از تیرماه آغاز می‌شود اظهار داشت: نخل دارای سه محصول خارک، رطب و خرما است که از تیرماه خارگ به عنوان نخستین محصول نخل برداشت می‌شود.

خسرو عمرانی با بیان اینکه افزون بر 15 هزار تن خارک برداشت شده است خاطر نشان کرد: در این راستا  بیش از 45 هزار تن رطب نخلستان‌های استان بوشهر به بازار مصرف عرضه شده است.

وی، بیشترین گونه محصول نخیلات استان بوشهر را کبکاب، شکر و خاصویی، برهی، بریمی، شیخالی و  استعمران دانست و گفت: 75 درصد  محصول نخیلات استان بوشهر در شهرستان دشتستان برداشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از آغاز برداشت خرما خبر داد و بیان کرد: خرما از اواسط شهریور ماه از نخیلات استان بوشهر آغاز شده که تا آبان‌ماه ادامه دارد.

110 هزار تن خرما از نخلستان‌های استان برداشت می‌شود

وی با اشاره به اینکه 80 درصد محصول از نخلستان‌های استان بوشهربرداشت شده است افزود:پیش بینی می‌شود 110 هزار تن خرما از نخلستان‌های استان برداشت شود که با احتساب خارک و رطب در مجموع پیش بینی می‌شود 164 هزار تن محصول نخیلات برداشت شود.

عمرانی با اشاره به اینکه خرمای با کیفیت استان بوشهر در بازارهای داخلی و خارجی مشتریان زیادی دارد تصریح کرد: سالانه افزون بر 30 هزار تن از خرمای استان به کشورهای مختلف صادر می‌شود که توسعه صنایع فرآوری خرما بر افزایش صادرات این محصول افزوده است.

معاون جهاد کشاورزی استان بوشهر به وضعیت سردخانه‌های استان بوشهر پرداخت و تصریح کرد: 49 سردخانه‌ای با ظرفیت 28 هزار تن برای نگهداری خرما در نخلستان‌های  استان راه‌اندازی شده است و چند سردخانه دیگر نیز با ظرفیت چهار هزار تن در دست ساخت است.

وی، رتبه استان بوشهر در تولید خرما را در کشور  سوم دانست و گفت: افزایش قیمت خرما نسبت به سال گذشته، زمینه بهبود وضعیت معیشتی و رضایت کشاورزان را فراهم کرده است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon