جامعه عشایری پیش‌رو در تحقق اقتصاد مقاومتی؛ سهم عشایر استان تهران در تأمین گوشت قرمز بیش از ۱۰ هزار تن است

جامعه عشایری پیش‌رو در تحقق اقتصاد مقاومتی؛ سهم عشایر استان تهران در تأمین گوشت قرمز بیش از 10 هزار تن است

همزمان با روز روستا و عشایر فرمانداران استان تهران ضمن بررسی مشکلات عشایر استان بر توانمندی آن‌ها در تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، همزمان با روز روستا و عشایر جلسه شورای عشایری استان تهران عصر امروز با حضور شاهپور علایی قائم مقام سازمان عشایر کشور، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، معاونان استاندار و فرمانداران با محوریت بررسی مشکلات عشایر استان تهران برگزار شد.

سیاوش شهریور فرماندار شمیرانات در این جلسه با اشاره به اختصاص 6 هزار متر زمین به عرضه محصولات لبنی و کشاورزی در شمیرانات اظهار داشت: با دستور استاندار تهران پس از گذشت 2 سال در شهرستان شمیرانات 6 هزار متر زمین به عنوان محل عرضه محصولات لبنی و کشاورزی ایجاد و آماده فروش به عشایر و کشاورزان است.

وی سپس با اشاره به ممیزی مجدد دام در حوزه لار تصریح کرد: با توجه به اینکه دام‌ها در دشت لار 4  برابر پروانه عشایر چرا می‎کنند از این‌رو ممیزی مجدد دام و تعادل دام و مرتع از اولویت‌های اصلی جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و فرمانداران است.

فرماندار شمیرانات سپس خاطرنشان کرد: چرای تعداد زیاد دام سبب از بین رفتن مراتع دشت‌لار می‌شود از اینرو باید به این موضوع رسیدگی و اقدامات لازم را پیگیری کرد.

درخواست 700میلیون تومان از محل ارزش افزوده برای حوزه عشایری دماوند

در ادامه مجید صفری فرماندار شهرستان دماوند نیز با اشاره به ضرورت بهر‌ه‌گیری از ظرفیت عشایر اظهار داشت: 200 خانوار عشایر بومی و 250 خانوار عشایر مهمان در شهرستان دماوند وجود دارند که در مجموع 2 هزار و 715 نفر از جمعیت این شهرستان را تشکیل می‌دهند.

وی سپس بیان کرد: میزان اعتبارات در حوزه عشایری از محل ارزش افزوده در سال 96 حدود 400 میلیون تومان بود که 100 درصد آن جذب شده و در سال 97 نیز 380  میلیون تومان بوده که این میزان نیز جذب شده است.

فرماندار دماوند سپس افزود: برای امسال با توجه به نیازها و درخواست میزان 700 میلیون تومان ارزش افزوده و 950 میلیون تومان هم از تملک برای حوزه عشایری درخواست کردیم که امید است محقق شود.

جامعه عشایری استان پیش‌رو تحقق اقتصاد مقاومتی هستند

سپس هادی تمهیدی فرماندار پاکدشت با بیان اینکه شهرستان پاکدشت دومین جمعیت عشایر استان را دارد تصریح کرد: تعداد عشایر شهرستان پاکدشت 492 خانوار عشایری به تعداد 2 هزار و 942 نفر است که دومین جمعیت عشایر استان تهران را شامل می‌شود.

وی سپس با اشاره به نقش جامعه عشایری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: 1130 رأس دام سبک در اختیار عشایر شهرستان پاکدشت قرار دارد که از این میزان 2 هزار تن شیر و 600 تن انواع لبنیات و دیگر محصولات را تولید می‌کنند.

فرماندار پاکدشت عنوان کرد: با اعتبارات ارزش افزوده خدمات قابل توجهی از جمله احداث سوله انبار عشایری شهرستان به مساحت 4 هزار و 224 متر احداث شد و علاوه بر این سیستم آبگرمکن خورشیدی نیز به تعداد 100 مورد فراهم شده است.

عشایر شهرستان ورامین نقش مهّمی در تأمین گوشت استان تهران دارند

همچنین حسین کاغذلو فرماندار شهرستان ورامین نیز با اشاره به سهم عشایر استان تهران در تأمین 10 هزار و 219 تن گوشت قرمز گفت: از این  میزان 200 هزار رأس دام سبک و 60 هزار رأس دام سنگین در اختیار عشایر شهرستان ورامین است که نقش مهّمی در تأمین گوشت استان دارند.

وی تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های ابتدای سال جاری، از 15 فروردین‌ماه چرای دام در منطقه شرق آغاز شد که سبب شد دیرتر از سال‌های گذشته به سمت لار کوچ کنند.

کاغذلو همچنین با اشاره به تکمیل راه‌های عشایری در شهرستان ورامین افزود: پروژه های اولویت‌دار در قالب ارزش افزوده تکمیل می‌شود ضمن اینکه 70 چادر عشایری تهیه و تحویل داده شده و همچنین ساخت مخزن‌های بتنی و دیگر اقدامات نیز پیگیری می‌شود

میدان عرضه دام زنده در فیروزکوه ایجاد می‌شود

مهدی یوسفی جمارانی فرماندار فیروزکوه با اشاره به اهمیت فعالیت عشایر در شهرستان فیروزکوه اظهار داشت: 2 میلیارد تومان در سال های 97 و 98 در حوزه عشایر شهرستان هزینه شده است.

وی در پایان با تأکید بر ایجاد میدان عرضه دام زنده در شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: 5 هکتار زمین از سوی عشایر این شهرستان برای این اقدام در نظر گرفته شده است اما اداره کل دامپزشکی استان تهران باید در این زمینه تعیین تکلیف کند که امیدواریم به زودی محقق شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon