توافق تجارت و امنیت مرزها با پاکستان در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ + فیلم

توافق تجارت و امنیت مرزها با پاکستان در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ + فیلم

سران ایران و پاکستان ۵ سال پیش توافق کردند تجارت و گذرگاه‌های رسمی افزایش یابد تا مرزها امن شود، حالا در در پنج‌سالگی توافق اما بازارچه‌ها و گذرگاه‌ها همچنان فاقد زیرساخت است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، سران ایران و پاکستان اردیبهشت 93، توافق کردند، تجارت و گذرگاه‌های رسمی افزایش یابد تا مرزها امن شود، در یکی‌از ناپایدارترین مرزهای ایران، مرز 900 کیلومتری پاکستان، گروه‌های جدایی طلب، تروریستی و شورشی در در بلوچستان پاکستان جولان می‌دهند.

ایران و پاکستان 5 گذرگاه و بازارچه رسمی مشترک دارند،دوکوهک و جالق سراوان، پیشین سرباز، تفتان شهرستان میرجاوه و ریمدانِ چابهار، از میان این 5 بازارچه و گذرگاه مشترک، ریمدان در 120 کیلومتری شرق چابهار، به‌صرفه‌ترین و اقتصادی‌ترین و صدالبته امن‌ترین مسیر برای افزایش مبادلات است، عمده‌ترین دلایلش، نزدیکی ریمدان به قلب تجارت پاکستان یعنی بندر کراچی و هم‌چنین بندر گوادر اصلی‌ترین بندر تجاری آینده پاکستان و دسترسی آسان آن به جاده‌های امن ایالت بلوچستان پاکستان.

در توافق 5 سال پیش آمده ایران و پاکستان باید تجارت خود را در 5 سال آینده یعنی همین امسال (98) به 5 میلیارد دلار در سال برسانند؛ بخش بازرگانی سفارت پاکستان در ایران می‌گوید، میزان مبادلات تجاری ایران با پاکستان، سال گذشته به یک میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده که سهم ایران از این تجارت 930 میلیون دلار و سهم پاکستان نیز 370 میلیون دلار بوده رسیده است. عمده کالاهای صادراتی و وارداتی هم مواد غذایی، لبنیات، کاشی و سرامیک، قیر، فرش و لاستیک از ایران به پاکستان و در مقابل از پاکستان نیز محصولات نساجی، لباس، لوازم دندانپزشکی و جراحی وارد ایران شده است.

چشم‌ها برای افزایش تجارت به به‌‍صرفه‌ترین راه تجارت، ریمدان؛ از توافق 5 سال گذشته، نخست وزیر پاکستان عوض شده، تجارت هنوز به توافق نرسیده است.

سید امیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon