پاسخ رئیس کل دادگستری به اظهارات رئیس سازمان صنعت؛ "حافظ" هم از مشکلات خراسان جنوبی خبردار است

پاسخ رئیس کل دادگستری به اظهارات رئیس سازمان صنعت؛ "حافظ" هم از مشکلات خراسان جنوبی خبردار است

رفع مشکل واحدهای تولیدی چند وقتی است که در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته و مقرر شده دستورات قضایی به شکلی صادر شود که به اصل تولید و اشتغال کشور صدمه وارد نشود.‌

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، 13 مهرماه امسال بود که حجت‌الاسلام حمیدی رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بازدید از کارخانه شمش منیزیم فردوس دستور توقف موقتی تمام احکام قضایی برای این کارخانه را داد.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه نیز قول بررسی و رفع مشکلات این کارخانه را در ستاد پیگیری اجرایی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داد که امروز  جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی و حمایت از سرمایه گذاری و امنیت اقتصادی استان با حضور رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگستری و دادستان شهرستان فردوس، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران کل حوزه اقتصاد و صنعت استان، برخی از مدیران  امور بانک‌ها و شرکت‌های آب و برق و گاز برگزار شد.

در این جلسه 2.5 ساعته علاوه بر مصوبات و رسیدگی به مشکلات واحد صنعتی شمش منیزیم نیز حاشیه‌های جالب توجهی داشت.

هیچ واحد تولیدی در سال جاری با دستور قضایی در سطح کشور تعطیل نشده است

ابتدا حجت‌الاسلام حمیدی توضیحاتس در مورد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارائه داد و  بیان کرد: حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضاییه تاکید زیادی دارد که برای تحقق منویات رهبری به کمک دولت بیاید بنابراین رفع مشکل واحدهای تولیدی در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفت تا ظرفیت آن‌ها به بالفعلیت برسد.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه احکام دادگاه‌ها و دستورات قضایی به شکلی صادر نشود که به اصل تولید و اشتغال کشور صدمه وارد شود گفت: صدور احکام دادگاه‌ها و دستورات قضایی مبنی بر تعطیلی واحدهای تولیدی و محدود کردن ابزار آلات تولید ممنوع  شده و بخشنامه و به استان‌ها ابلاغ شد.

وی افزود: این موضوع به این معنی نیست که اگر کسی طلبی از واحد صنعتی دارد طلب آنها داده نشود بلکه یعنی اینکه قضات و دستگاه‌های قضایی دنبال راهکاری باشند که از طریق این راهکارها حقوق آنها داده شود و واحد صنعتی تعطیل نشود چرا که تعطیلی واحد صنعتی هیچ کمکی به طلبکار نمی‌کند بنابراین در سال 98 تاکنون هیچ واحد تولیدی با دستور قضایی در سطح کشور تعطیل نشده و هیچ دستوری مبنی بر تعطیل کردن واحد تولیدی در استان نیز نداشتیم.

حمیدی عنوان کرد: در بازدیدی که هفته گذشته از کارخانه شمش منیزیم فردوس انجام شده مشاهده شدکه گردوغبار تعطیلی بر این واحد نشسته و مشکلات زیاد و مطالبات کارگری بسیاری در آن وجود دارد تصمیم بر این شد که جلسه ویژه پیگیری این موضوع گرفته شود.

آغاز تولید شرکت شمش منیزیم فردوس از هفته آینده

در ادامه نیز نوبت به رسیدگی و بررسی مشکلات کارخانه شمش منیزیم شد که در این زمینه مدیرعامل شرکت شمش فلز رویال فردوس بیان کرد: طی دو سال گذشته تاکنون کمک‌های خوبی توسط استانداری و سایر دستگاه‌های خدمت رسان صورت گرفته اما با توجه به اقتضائات سیاست‌های اقتصادی و جنگ اقتصادی فشار خردکننده‌ای به این واحد تولیدی وارد کرده است.

فرامرز کافی ادامه داد: تولید کارخانه شمش منیزیم از ابتدای سال جاری آغاز شده و در این مدت بیش از 200 تن تولید و به فروش رسیده و ظرفیت تولید روزانه کارخانه نیز 20 تن است که این ظرفیت باید به 40 تن در روز برسد.

مدیرعامل شرکت شمش فلز رویال فردوس یکی از مشکلات اساسی در تولید را معوقات بانکی دانست و اظهار داشت: در سال 91 دچار تنش اقتصادی بسیار شدید در زمینه افزایش قیمت‌ها و افزایش ارز شدیم و در سال 88 نیز طرح آمایش صنعت و معدن توسط وزیر صمت آن زمان اجرایی شد و واحدهای تولیدی که در این طرح پذیرفته می‌شوند می‌توانند از 80 درصد تخفیف در بهای زمین و تامین زیرساخت‌ها استفاده کنند اما چون جرو صنوف آلاینده بودیم در شهرک صنعتی فردوس جانمایی نشدیم.

برای تامین زیرساخت‌هایکارخانه هیچ اقدامی صورت نگرفته

کافی تصریح کرد: برای تامین زیرساخت‌ها کارخانه هیچ اقدامی صورت نگرفت و بالاجبار مبلغ 3.5 میلیارد تومان از بانک‌های مختلف تسهیلات گرفتیم که زیرساخت‌ها تامین شود و این زیرساخت‌ها نیز اختصاصی است و بدون اینکه یک ریالی به ما کمک شود و تا این لحظه نتوانستیم این مبلغ را چه از محل کمک‌های فنی و اعتباری و چه از محل همیاری برای تامین زیرساخت‌ها وصول کنیم.

وی گفت: برای معوقات بانکی نیاز به یک سال تنفس داریم تا این مبالغ را پرداخت کنیم؛ از هفت کوره فعلی دو کوره روشن است اما در حال حاضر هیج مطالبه کارگری نداریم.

مدیرعامل شرکت شمش فلز رویال فردوس افزود: مراحل تکمیل و تقسیط پرونده و مصوبه ستاد تسهیل انجام شده اما سازمان تامین اجتماعی سهام سرمایه این کارخانه را توقیف کرده یعنی مجامع 97 و 98 مانده است و  ستاد تسهیل شهرستان نیز مصوب کرده برای رفع توقیف شود ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

لزوم برنامه اجرایی و زمانبندی برای راه‌اندازی کارخانه شمش منیزیم

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز درخواست کرد که در این جلسه شرکت شمش منیزیم برنامه اجرایی و زمانبندی برای راه اندازی کارخانه در کوتاه ترین زمان دهد چرا که برنامه ریزی از اوجب واجبات بوده و کار باید با برنامه ارائه شود.

در ادامه نیز علی اکبری نماینده اداره کل تامین اجتماعی استان بیان کرد: بحران شرکت شمش منیزیم از سال 93 آغاز شده و با توجه به درخواست کارفرما و موافقت اداره کل حق بیمه با نرخ 7، 10 و 12 درصد در ماه‌های مختلف وصول شده و در تیرماه 94 نیز به صورت متناوب 25 کارگر اخراج و به بیمه کارگری معرفی شد‌ه‌اند.

وجود مشکلات بیمه‌ای در شرکت شمش منیزیم

اکبری تصریح کرد: در سال 95 شرکت شمش منیزیم درخواست قانون بخشودگی جرائم کرد و درخواست پرداخت مبالغ در 12 قسط داشته و دوباره نیز درخواست افزایش 12 قسط به 36 قسط کرده که در اداره کل هم موافقت شد اما شرکت هیچگونه پرداختی نداشته و در سال 96 درخواست بخشودگی جرائم و تقسیط بلندمدت 60 قسط کرده و با آن موافقت شده اما شرکت هیچ همکاری در این زمینه نداشته است.

وی گفت: در برخی ماه‌ها لیست بیمه داده و برخی ماه‌ها داده نمی‌شود و در مجموع کل بدهی این شرکت به تامین اجتماعی 880 میلیون تومان بوده که با قانون بخشودگی به 520 میلیون تومان می‌رسد. 

در ادامه مدیرعامل شرکت شمش منیزیم فردوس درخواست بخشودگی در سنوات 93 و 94 را قبول نکرد و گفت: هیچگونه درخواست بخشودگی نبوده و تنها در سال 96 در یک مرحله این درخواست انجام شده است.

نماینده تامین اجتماعی استان در پاسخ به مدیرعامل شرکت مبنی بر اینکه سرمایه این شرکت را آزاد کنید افزود: باید کارفرما تعهدی به ما دهد و صورت جلسه انجام شود تا برای رفع توقیف مکاتبه انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت شمش منیزیم با بیان اینکه تعهد می‌دهم که این پرداختی انجام شود بیان کرد: به محض اینکه بازار مساعد شود حتی دوست نداریم در این جایگاه اینجا حضور داشته باشیم!

در این جلسه قرار شد مدیرعامل شرکت شمش فلز رویال فردوس مابقی بدهی‌های خود را به اداره مالیات پرداخت کند تا بتواند از 90 درصد قانون بخشودگی استفاده کند و در این زمینه نیز تعهداتی داده شد.

اوتیماتوم دادگستری استان به شرکت شمش فلز رویال فردوس

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی در این زمینه اولتیماتومی داد و گفت: آن چیزی که طرفین در این جلسه تعهد می‌کنند ضمانت اجرایی آن خودمان هستیم و اگر به تعهدات خود عمل نکنند فردا دادستان را به جان آن‌ها می‌اندازیم چرا که ما کارهای زیادی داشتیم اما در این جلسه حضور یافته تا مشکلی حل شود و در اجرای مصوبات نیز جدی خواهیم بود.

معوقات بانکی به بانک‌های ملی، مهر اقتصاد، صادرات، صنعت و معدن و تجارت، کشاورزی، بدهی به شرکت‌های گاز و برق، بدهی به امور مالیات و بدهی به تامین اجتماعی از جمله مشکلات شرکت شمش فلز رویال فردوس بود که مطرح و قول پیگیری و رفع آن داد شد.

رحمان محمودی معاون بهره‌برداری شرکت گاز خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: پرونده 330 میلیون تومانی در دادگستری فردوس به سه برابر رسیده و قابلیت صلح و سازش وجود ندارد؛ مدیرعامل شرکت شمش فلز رویال می‌خواهد برای 450 میلیون تومان بدهی 33 دوره قبلی خود کاری نکند! از سال 92 تاکنون چه کاری کردید که امروز می‌خواهید انجام دهید، مگر در سال 98 قرار است معجزه‌ای شود.

از دولت سوال کنید که چرا سهم تولید را نداده است!

فرامرز کافی در ادامه با اشاره به اینکه احساس می‌شود ترور شخصیتی در خصوص بنده شده است گفت: از سال 92 چه پرداختی تاکنون نداشتیم؟ دوره‌های گازبها برای واحدهای صنعتی 15 روزه است و در ثانی نیز ابتدای سال 50 میلیون تومان پرداخت کردیم و قرار شد با راه‌اندازی خط تولید برخی اجراییات متوقف شود.

وی خطاب به نماینده شرکت گاز افزود: کارگروه تسهیل در 3 اردیبهشت ماه 98 مصوبه داده که هیچ اقدامی نشود در ثانی نیز شما که می‌گویید تعهد مالی دارید مگر وزارت نفت و دولت قرار نبود 20 درصد سهم تولید را بدهد پس چی شد؟

نماینده شرکت گاز استان نیز وقتی با سوال مدیرعامل شرکت شمش منیزیم روبرو شد گفت: بروید از دولت بپرسید که سهم تولید چرا نداده است!

خروج شرکت شمش منیزیم از حمایت دستگاه قضایی در صورت عدم عمل به تعهدات

رئیس کل دادگستری استان نیز با ورود به این موضوع بیان کرد: اینجا تعهداتی که داده می‌شود ضمانت اجرایی آن خودمان هستیم و و اگر شرکت شمش فلز رویال به تعهدات عمل نکرد این مجموعه تولیدی را از حمایت خود خارج می‌کنیم تا طلبکاران هر کاری می‌خواهند با این شرکت کنند و مانند گوشت قربانی می‌شود هر کسی بخواهد یک تیکه آن را ببرد!

مدیرعامل شرکت فلز رویال فردوس گفت: تولید تازه راه افتاده و نمی‌توانیم این مبالغ را پرداخت کنیم و باید تنفس داده شود که تولید به ظرفیت برسد.

در نهایت واحد شمش منیزیم که تاکنون 487 میلیون تومان به شرکت گاز بدهی داشته و تا این لحظه نیز از این مقدار 73 میلیون تومان پرداخت کرده تصمیم گرفته شد که شرکت گاز تعهد 7 ماهه این واحد را به 12 ماه افزایش دهد و هر ماه پنج درصد از معوقات را بدون تنفس از این واحد تولیدی دریافت کند.

رئیس کل دادگستری استان نیز گفت: باید بخش مثبت را بگوییم که امیدواریم تولیدات این شرکت افزایش یابد و باید با تعاملات و همکاری همدیگر این مشکلات را برطرف کنیم.

واکنش دستگاه قضایی نسبت به بدعهدی طرفین

حمیدی بیان کرد: ضمانت اجرایی مصوبات در بخش دستگاه قضایی را بر عهده می‌گیریم و به طور قطع این مصوبات پیگیری می‌‌شود که این مصوبات اجرایی خواهد شد و اگر یکی از دو طرفین به تعهدات خود عمل نکند با واکنش دستگاه قضایی در استان مواجه خواهد شد.

وی گفت: اگر شرکت شمش فلز رویال به تعهدات عمل نکند از چتر حمایتی دستگاه قضایی خارج می‌شود و باید پروژه را ببینیم و به ما گزارش داده شود که تاکنون چه اقداماتی انجام شده است.

دفاع رئیس کل دادگستری استان از خبرنگاران/خواجه حافظ شیرازی از مشکلات با خبر است!

در پایان این جلسه نیز رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از خبرنگاران حاضر در جلسه خواست که مشکلات این واحد تولیدی را بدون ذکر نام منتشر کنند چرا که به صلاح نیست اما این صحبت با واکنش رئیس کل دادگستری مواجه شد و از اطلاع رسانی خبرنگاران درباره پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی تشکر کرد و گفت: حتی خواجه حافظ شیرازی از این مشکلات با خبر است! باید این مشکلات با ذکر نام گفته شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon