وضعیت نامناسب راه‌های روستایی در سروآباد؛ وعده‌هایی که هیچ‌گاه‌ عملی نمی‌شود

وضعیت نامناسب راه‌های روستایی در سروآباد؛ وعده‌هایی که هیچ‌گاه‌ عملی نمی‌شود

اهالی روستای بیساران شهرستان سروآباد اعتراض‌شان را از بلاتکلیفی ۴۰ ساله برای آسفالت راه روستایی بارها و بارها مطرح کرده اما مسئولان همچنان «کمبود اعتبار» را بهانه و وعده‌ها را تمدید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، براساس ماده 25 قانون مدیریت خدمات کشوری، یکی از وظایف مسئولان دستگاه‌های اداری خدمت‌گزار بودن آنها در برابر خواسته‌های قانونی مردم و انجام سریع این خواسته‌هاست.

رسیدگی به خواسته‌هایی که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی نیز تاکید بر آن داشتند و فرمودند: "مردم ولی نعمت مسئولان هستند و همه باید در خدمت این ولی نعمتان باشند"؛ اما با گذشت 40 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، بی‌توجهی و کم‌کاری‌های برخی از مسئولان سبب گله‌مندی و نارضایتی مردم شده و مسئولان نیز همچنان تماشاگرند.

اهالی روستای بیساران از توابع شهرستان سروآباد با یکهزار خانوار و جمعیت بیش از 4 هزار نفر در منطقه‌ای به سر می‌برند که به لطف مسئولان پس از گذشت 40 سال همچنان 6 کیلومتر از جاده آنها خاکی است!

خواسته 40 ساله اهالی روستای بیساران که سبب گله‌مندی آنان شده، بارها و بارها به گوش مسئولان از اعضای شورای روستا، دهیار گرفته تا مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری رسیده اما این خواسته ناچیز که اجرایش شاید کمتر از یک سال هم به طول نیانجامد، به بهانه‌های مختلف به وعده‌های آتی موکول می‌شود!

اهالی روستای بیساران در تماس تلفنی با خبرنگار تسنیم، گله‌مندی خود را از بلاتکلیفی 40 ساله آسفالت راه روستایی مطرح کرده و خواستار پیگیری خواسته‌‌ خود از مسئولان استانی شدند.

خبرنگار تسنیم نیز بنا بر وظیفه ذاتی که طرح و پیگیری مشکلات مردم است، مطالبات مردم روستانشین بیساران را از مسئولان استانی، شهرستانی و نماینده مردم در مجلس پیگیری کرده که مشروح گفت‌وگو از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

وعده مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان برای آسفالت جاده روستای "بیساران"

محمدصدیق ثابتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که آیا در جریان مشکلات راه روستای "بیساران" شهرستان سروآباد هستید که پس از گذشت 40 سال 6 کیلومتر از جاده آنها آسفالت نشده است؟، اظهار داشت: بله کامل در جریان هستم.

وی افزود: آسفالت راه روستایی بیساران جزو اولویت‌های راه و شهرسازی است و به شدنت پیگیر این مطالبه مردمی هستیم؛ بنده چند ماه است که آغاز به کار کرده و مسئولیت کم‌کاری 40 سال قبل برعهده‌ام نیست.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان از دیگر دلایل تأخیر در انجام پروژه‌ها را نداشتن توان مالی پیمانکاران ذکر کرد و گفت: قبلاً پیمانکاران وسایل مصالح و قیرمورد نیاز خود را چندماهه به‌صورت اقساطی خرید می‌کردند اما اکنون نقدی شده و ما نیز در بهترین حالت ممکن اوراق خزانه دو و سه ساله به آنان می‌دهیم.

وی در تأیید سؤال و توضیحات خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه دلیل تأخیر در آسفالت 6 کیلومتر راه روستایی پس از گذشت 40 سال، کمبود اعتبار نیست بلکه ناشی از کم‌کاری و بی‌توجهی مسئولان استانی به روستانشینان است؛ از خبرنگار این رسانه مردمی خواست که برای پیگیری و طرح مشکلات مردم و انعکاس واقعیت‌ها به کمک آنها بشتابند و آنها را راهنمایی کنند.

ثابتی اذعان کرد: متأسقانه در 10 تا 15 سال گذشته هرکسی پروژه تعریف کرده و بابت آن پول گرفته، پروژه را انجام نداده! اما انصافاً هم‌اکنون از چندسال گذشته اکثر پروژه‌هایمان فعال و در حال انجام است.

وی ضمن  قدردانی از پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، وعده داد که به‌صورت ویژه آسفالت جاده روستایی بیساران را در جلسه‌ای که همین امروز (22 مهرماه) با حضور معاونان وزیر راه در تهران تشکیل می‌شود؛ پیگیری کرده و کوتاهی نخواهم کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان در بخش دیگر از سخنان خود با اعلام اینکه در حال حاضر یکهزار و 26 کیلومتر راه روستایی در قالب 361 پروژه با قرارداد 438 میلیارد تومان تحت پیمان داریم، خاطرنشان کرد: در سال گذشته 52 میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت راه‌های روستایی اختصاص داده بودند و اعتبار سال 98 نیز هنوز ابلاغ نشده در حالیکه برای اتمام پروژه‌ها نیازمند 513 میلیارد تومان اعتبار هستیم.

ثابتی دیگر دلایل تأخیر در انجام پروژه‌ها را نداشتن توان مالی پیمانکاران ذکر کرد و گفت: قبلاً پیمانکاران وسایل مصالح و قیرمورد نیاز خود را چندماهه به‌صورت اقساطی خرید می‌کردند اما اکنون نقدی شده و ما نیز در بهترین حالت ممکن اوراق خزانه دو و سه ساله به آنان می‌دهیم.

«کمبود اعتبار» دلیل تأخیر در آسفالت راه روستای "بیساران"

کامیار میرزایی، سرپرست فرمانداری شهرستان سروآباد در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که آیا در جریان وضعیت جاده روستایی بیساران و گله‌مندی مردم هستید، چرا مشکلات مردم برطرف نمی‌شود؟ اظهار داشت، بله کامل در جریانیم، اما آسفالت نیازمند اعتبار است.

وی با بیان اینکه راه و شهرسازی برای آسفالت جاده‌های روستایی با کمبود اعتبار مواجه است، افزود: از 15 سال گذشته آسفالت جاده روستای بیساران پیگیری شده اما چون سروآباد، شهرستانی جدیدالتأسیس و زیرساخت‌هایش فراهم نبوده، این مشکلات اولویت‌دار نیست!

سرپرست فرمانداری شهرستان سروآباد تصریح کرد: اگر مشکل کمبود اعتبار برطرف شود، حتماً جاده روستای بیساران آسفالت ‌می‌شود.

میرزایی «کمبود اعتبار و تحریم ظالمانه» را دلیل تأخیر در اجرای آسفالت راه روستای بیساران ذکر کرد و از مردم خواست که صبر و حوصله به خرج دهند چراکه مسئولان استانی و شهرستانی پیگیرند.

مسئولان کردستانی برای آسفالت 6 کیلومتر راه روستایی همت به خرج دهند

منصور مرادی،  نماینده مردم شهرستان‌های مریوان و سروآباد در مجلس نیز در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که چرا نمایندگان مردم در مجلس برای تسریع در آسفالت جاده‌های روستایی استان اقدام عملی نمی‌کنند تا روستانشینان بیشتر از این با مشکل مواجه نباشند؟!، به پیگیری‌های لازم در این حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: «عدم تخصیص بودجه و انتقال پروژه‌های روستایی از شرکت ساخت به سازمان راهداری» از جمله دلایل تأخیر در آسفالت جاده‌های روستایی کل کشور است.

وی افزود: آسفالت اکثر جاده‌های روستایی استان به‌دلیل «نبود قیر» به کندی پیش می‌رود اما خوشبختانه وزیر راه در سفر به استان کردستان، دستور تسریع در انجام کارهای این حوزه را داد.

نماینده مردم شهرستان‌های مریوان و سروآباد در مجلس به دستور وزیر راه برای آسفالت جاده روستایی "بیساران" اشاره کرد و گفت: متأسفانه پس از گذشت 40 سال همچنان 6 کیلومتر جاده روستای بیساران با یکهزار خانوار و جمعیت بیش از 4 هزار نفر، خاکی و آسفالت نشده است.

وی دلیل عدم آسفالت جاده روستای بیساران را «کمبود اعتبار، شرایط توپوگرافی، ناتوانی پیمانکار و نبود نقدینگی دولت» ذکر کرد و از مسئولان کشوری و متولیان حوزه راه‌های روستایی کردستان خواست که نسبت به آسفالت این پروژه همت به خرج دهند تا مردم روستانشین بیش‌تر از این با مشکل مواجه نشوند.

مرادی با اذعان به اینکه پروژه آسفالت جاده روستای پایگلان از چندسال گذشته متوقف شده است، ادامه داد: جاده روستای «دَل» و «دمیو» در چند روز آینده آسفالت و چند کیلومتر از جاده روستای «هزارخانی» نیز آماده آسفالت است.

وی با بیان اینکه آسفالت جاده روستای «بهرام‌آباد» به‌دلیل نبود قیر نیمه‌تمام مانده است، اظهار کرد: همچنین قرار بر این است که در چند روز آینده چند کیلومتر از جاده‌های روستایی منطقه سرشیو و کوماسی که از محروم‌ترین مناطق مریوان بوده، آسفالت شود.

عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس تصریح کرد: امیدواریم با پیگیری، تخصیص و تزریق بودجه بتوانیم کم‌کاری‌های حوزه آسفالت روستایی را جبران کنیم.

مرادی در بخش دیگری از سخنان خود به جاده کامیاران-مریوان اشاره کرد و افزود: پیمانکار قطعه 5 این پروژه، به‌دلیل عملکرد ضعیفی که داشت برکنار و پیمانکار دیگری جایگزین شد و امیدواریم امسال این مسیر نیز به اتمام برسد.

به گزارش تسنیم؛ بنا بر اظهارات و وعده‌های تکراری مسئولان مربوطه همچون "طرح کمبود اعتبارات و تحریم‌ها" باید مردم روستای بیساران همچنان صبر و حوصله به خرج دهند تا ببینیم پس از گذشت 40 سال چه زمانی مسئولان همت به خرج داده و این مشکلات رفع می‌شود!

البته باید یادآور شد؛ که دلیل تأخیر در آسفالت 6 کیلومتر راه روستایی بیساران پس از گذشت 40 سال "کمبود اعتبار و تحریم" نیست بلکه ناشی از بی‌عرضگی و بی‌توجهی متولیان مربوطه استانی و شهرستانی ‌بوده که این‌گونه نسبت به مشکلات مردم روستانشین بی‌خیالند.

حال باید منتظر ماند و دید که وعده مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان برای آسفالت 6 کیلومتر راه روستای بیساران به کجا ختم می‌شود؛ خبرنگار تسنیم خواسته‌های به‌حق این روستانشینان را پیگیری کرده و در گزارشات بعدی نتیجه را به اطلاع مخاطبان محترم می‌رساند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon