یک چهارم جمعیت کشور نیازمند خدمات مشاوره‌ای هستند

یک چهارم جمعیت کشور نیازمند خدمات مشاوره‌ای هستند

رئیس شورای اسلامی استان تهران گفت: به دلیل گرانی خدمات مشاوره‌ای و همچنین زمان‌بر بودن تاثیرات مثبت این خدمات مردم بخصوص طبقات متوسط و ضعیف از این خدمات هیچ بهره ای نمی‌برند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ الهام فخاری رئیس شورای اسلامی استان تهران در بیست و یکمین جلسه این نهاد با اشاره به آمار فزاینده افراد نیازمند مشاوره های روانشناسی در شهر و استان تهران اظهار کرد: بدلیل مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی درصد زیادی از شهروندان به خدمات مشاوره ای روانشناسی و روانپزشکی نیاز مبرم دارند.

وی افزود: شمار رو به رشد درگیری‌های خیابانی و همچنین آمارهای رسمی و غیررسمی ابتلا شهروندان به افسردگی‌های حاد و مزمن بیانگر این واقعیت است که حال عمومی شهروندان رضایت بخش نیست و دسترسی آنان به خدمات مشاوره ای ارزان قیمت از ضروریات غیرقابل انکار است.

رئیس شورای استان تهران مشکل گرانی ارزاق عمومی و تامین مسکن را از دیگر دغدغه‌های ذهنی و روانی مردم دانست و گفت: این مشکلات در کنار ترافیک شهری آلودگی‌های زیست محیطی و نبود فرصت کافی برای گذران اوقات فراغت از عوامل تشدیدکننده اختلالات روانی در بین مردم است.

فخاری با اشاره به کمبود سطح کیفی و کمی خدمات مشاوره‌ای در شهرهای بزرگ افزود: به دلیل گرانی خدمات مشاوره‌ای و همچنین زمان‌بر بودن تاثیرات مثبت این خدمات مردم بخصوص طبقات متوسط و ضعیف از این خدمات هیچ بهره ای نمی‌برند.

وی با اشاره به هفته سلامت روان و بزرگداشت نقش روانشناسان تاکید کرد: باید با تنظیم سیاست‌های درست در حوزه سلامت روان باید خدمت رسانی در این حوزه را برای عموم مردم فراهم کنیم و خوشبختانه امروزه مسئولان با اهمیت این موضوع آشنا هستند.

رئیس شورای استان تهران نقش شوراها در بحث سلامت روان را پررنگ دانست و گفت: برای نخستین‌بار در احکام برنامه سوم محور سلامت و روان در بودجه 97 تصویب شد و همچنین برای این مهم ردیف بودجه خاصی در سال 98 تعریف شد.

فخاری با اشاره به ظرفیت شورای استان تهران برای استقرار تخصصی شعبات نظام روانشناسی و مشاوره کشور در 16 شهرستان استان تهران افزود: پیش نویس همکاری بین سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با مدیریت شهری تنظیم شده است.

وی با اشاره به هزینه زیاد مشاوره‌‌های تخصصی به لحاظ قیمتی و نیاز عموم مردم به این موضوع تصریح کرد: این تفاهم نامه کمک شایانی برای استفاده عموم مردم از خدمات مشاوره‌ای است و نخستین جامعه هدف تفاهم‌نامه همکاری بین نظام روانشناسی و مدیریت شهری اعضای شورای استان هستند.

رئیس شورای استان تهران با بیان اینکه عنوان این تفاهم نامه توسعه خدمات مشاوره‌ای با هم افزایی ظرفیت در جهت ارتقا سلامت جامعه است گفت: اعتبار این تفاهم‌نامه از تاریخ امضا به مدت 2 سال و با قابلیت تمدید درصورت تمایل دوطرف است. این تفاهم نامه به منظور اجرای سیاست استفاده بهینه از امکانات استعداد و توانایی‌های طرفین و در جهت گسترش همکاری‌های سازنده علمی حرفه‌ای آموزشی و پژوهشی امضا و مبادله می‌شود.

فخاری در پایان ابراز امیدوار ی کرد با اجرایی شدن مفاد این تفاهم نامه ضمن افزایش درصد استفاده کنندگان از خدمات مشاوره‌ای تاثیرات مثبت آن نیز در جامعه ملموس و مشهود باشد.

به گزارش تسنیم، حاتمی رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره‌ای کشور هم در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری خدمات مشاوره‌ای با شورای استان تهران با اشاره به اهمیت موضوع سلامت روان در جامعه گفت: آسیب‌های اجتماعی و روانی و اختلالات روانی در جامعه یا به بحران رسیده و یا وضعیت موجود نزدیک به بحران است.

وی با بیان اینکه متاسفانه از هر 4 مورد ازدواج حداقل دو مورد آن به طلاق و یک مورد به ناسازگاری منجر می‌شود گفت: تنها یک مورد آن بر اساس استانداردها موفقیت آمیز تلقی می‌شود.

حاتمی با اشاره به معضلاتی همچون حاشبه نشینی و اعتیاد گفت: مهاجرت‌های بی رویه سبب افزایش نرخ آسیب‌های اجتماعی در شهرهایی مثل تهران شده است.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره‌ای کشور گفت: بیش از 24 درصد مردم کشور نیازمند خدمات روانشناسی و مشاوره‌ای هستند و این میزان یعنی یک چهارم جمعیت کشور دچار سطحی از اختلالات روانی هستند.

وی به افزایش سن ازدواج و کاهش سن اعتیاد به زیر 14 سال ،روند پیر شدن جمعیت و نبود زیرساخت‌های لازم برای ارائه خدمات مناسب به سالمندان اشاره کرد و گفت: از نظر سلامت روان و خدمات مشاوره‌ای برای سال‌های آینده نیازمند استانداردهای جدید و توجه ویژه و جدی هستیم.

حاتمی با بیان اینکه یک جامعه پویا و پیشرفته را با سلامت روان آن می سنجند، افزود: جامعه سالم از منظر روانشناسی جامعه‌ای است که مردم در آن خوب فکر کنند و از هیجانات به موقع استفاده کنند که این عوامل منجربه بهره وری بیشتر و توسعه خواهد شد.

وی با بیان اینکه استان البرز و شهرستان‌های استان تهران از مناطق پر خطر در این زمینه هستند، ادامه داد: به دلیل افزایش جمعیت و کمبود خدمات بهداشتی روانی این مناطق نیازمند توجه جدی تر است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی تعداد کل روانشناسان کشور را 18 هزار نفر اعلام کرد و افزود: 11 هزار نفر از این افراد در استان تهران مشغول فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه مردم به موضوعات روانشناسی و مشاوره‌ای نگاه مثبتی پیدا کردند، گفت: 32 درصد از فضای مجازی در اختیار موضوعات مشاوره خانواده قرار دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon