بخش گردشگری استان البرز برای توسعه و رونق نیازمند توجه ویژه و عزم جمعی است

بخش گردشگری استان البرز برای توسعه و رونق نیازمند توجه ویژه و عزم جمعی است

استاندار البرز با بیان اینکه باید برای اجرای طرح گردشگری شهرداری کرج در اراضی هزار هکتاری باغستان همراهی لازم صورت گیرد، گفت: بطور کلی بخش گردشگری این استان برای توسعه و رونق نیازمند توجه ویژه و عزم جمعی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، عزیزاله شهبازی در جلسه زیرساخت‌ها و فرصت‌های گردشگری استان البرز که پیش از ظهر امروز در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری البرز، اظهار داشت: از تلاش‌های تمامی شهرداران و مسئولان استان در راستای پشتیبانی برگزاری هر چه با شکوه‌تر اجتماع بزرگ اربعین امسال قدردانی می‌کنم.

وی با بیان اینکه طبق آمارهای ارائه شده از سازمان برنامه و بودجه کشور، اشتغال البرز با شیب ملایمی به سمت خدمات رفته، افزود: البرز در حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری ظرفیت‌های فراوانی برای اشتغال و رونق تولید دارد.

استاندار البرز  به دیدار با رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور در این دیدار در خصوص برنامه‌های البرز پیرامون بهره‌برداری از فرصت‌های گردشگری سوال کرده و پرداختن به این امر را مورد تاکید قرار دادند.

شهبازی با بیان اینکه  باید در حوزه گردشگری البرز، برنامه محور برای شکوفایی ظرفیت‌های موجود و ایجاد بسترهای مناسب جهت جذب گردشگران، رونق اقتصادی و اشتغالزایی از طریق اقدام کرد، عنوان کرد: اکنون بسیاری حتی در البرز از صنایع دستی این استان با خبر نیستند، بنابراین ضرورت دارد این امر را مورد توجه ویژه قرار داد.

وی با بیان اینکه البرز با فرصت‌های نامحدود گردشگری فاقد یک هتل 5 ستاره است افزود: برای کمک به راه اندازی این امکان در محل احداث آن پروژه رفتم و برای رفع موانع دستور لازم و تصویب 50 میلیارد تومان تسهیلات صادر شد. بنابراین برای اجرای طرح گردشگری شهرداری کرج در اراضی هزار هکتاری باغستان همراهی لازم صورت گرفته ولی روند کار بسیار کند سپری می‌شود.
استاندار البرز گفت: ضرورت دارد که ظرف یک ماه روند اجرای طرح‌های گردشگری شهرداری کرج در اراضی هزار هکتاری باغستان با همکاری و مساعدت اداره کل راه و شهرسازی تسریع شود.

وی افزود: اراضی هزار هکتاری باغستان کرج فرصت بسیار مغتنمی برای اجرای طرح‌های گردشگری محسوب می‌شود و متقاضیان خوبی دارد از این رو باید تدابیر لازم در کمترین زمان ممکن اتخاذ شود.
استاندار البرز با بیان اینکه این استان  یکی از مهاجرپذیرترین استانهای کشور است و به طور متوسط سالانه 80 هزار نفر جمعیت مهاجر به البرز افزوده می‌شود، ادامه داد:  اکنون البرز در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، تجارت، فناوری‌های نوین، استارت آپ‌ها و... فعال و پویا است ولی در بخش گردشگری نیازمند توجه ویژه و عزم جمعی برای شکوفایی و رونق است.

شهبازی خاطرنشان کرد: البرز منابع نفتی و معادن موثری ندارد بنابراین باید بتوانیم با بالفعل کردن ظرفیت‌های بالقوه، استان را به نحو مقتضی اداره کنیم.
شهبازی گفت: البرز به نسبت بسیاری از استان‌های کشور دارای فرصت‌های گردشگری، بومگردی و صنایع دستی است که تاکنون به شکل مطلوبی از آنها بهره برداری نشده بنابراین دیگر شکیبایی جایز نیست و باید برای شکوفایی این ظرفیت‌ها وارد میدان شویم.

وی افزود: این استان شهرداران و شوراهای اسلامی بسیار تلاشگر و فعالی دارد و مردم هم آماده همراهی و سرمایه گذاری هستند تا با عزم مسئولان استان یک حرکت عظیم جمعی در حوزه گردشگری البرز صورت گیرد.

استاندار البرز ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز به جد باید مسئولیت بپذیرد و با همراهی تمامی دستگاه‌ها با بررسی فرصت‌های گردشگری در نقطه نقطه استان طی حضور و بازدید مستمر از شهرستان‌های البرز به ارائه طرح و برنامه بپردازد تا تسهیلات لازم نیز برای آن مصوب شود.
وی گفت: کمیسیون ماده 5 به طور مرتب تشکیل می‌شود ولی الزامی که حاکمیت مشخص کرده توسعه کشاورزی استان و بهره برداری از اراضی و زمینه‌های مناسب استان در جهت توسعه گردشگری البرز است، بنابراین تغییر کاربری اراضی استان با محوریت این دو رویکرد صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول  با تاکید بر اینکه گردشگری البرز با ضعف مواجه است، افزود: رییس جمهور محترم به صراحت البرز را موظف به بهره برداری از فضاهای موجود برای گسترش گردشگری استان کرده‌اند از این رو باید در این راستا به جد ورود کنیم.

استاندار البرز گفت: کارگروه‌های تخصصی در شهرستان‌ها برای احصا فرصت‌های گردشگری و پرداختن به آنها با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و جذب تسهیلات مصوب برای این امر تشکیل شود.

شهبازی عنوان کرد: در تمامی نقاط استان فضاهای مناسب جهت ایجاد اقامتگاه و هتل شناسایی شود و سرمایه گذاران پس از اعلام آمادگی از تسهیلات لازم برخوردار شوند. این درحالی است که  یک جلسه شورای بانک‌ها نیز با هدف جلب همراهی بانک‌ها در حوزه توسعه گردشگری، صنایع دستی و بومگردی البرز تشکیل خواهد شد.
شهبازی عنوان کرد: در تمامی نقاط استان فضاهای مناسب جهت ایجاد اقامتگاه و هتل شناسایی شود و سرمایه گذاران پس از اعلام آمادگی از تسهیلات لازم برخوردار شوند و شهرداری‌ها امتیازات قانونی ویژه برای طرح‌های گردشگری را در نظر داشته و برای استعلام‌ها و دریافت پروانه هزینه‌ای دریافت نکنند.
شهبازی با اشاره به اینکه حلقه دره بعنوان یک تهدید زیست محیطی و سلامت مردم استان است، گفت: باید با عزم همگانی نسبت به ساماندهی این سایت اقدام کنیم و یک اقدام ماندگار از خود بجای بگذاریم چراکه ادامه فعالیت حلقه دره با شرایط فعلی آسیب‌های جدی را در بر دارد.
وی گفت: شهرداری‌ها امتیازات قانونی ویژه برای طرح های گردشگری را در نظر داشته و برای استعلام‌ها و دریافت پروانه هزینه‌ای دریافت نکنند.
شهبازی با اشاره به اینکه حلقه دره بعنوان یک تهدید زیست محیطی و سلامت مردم استان است، گفت: باید با عزم همگانی نسبت به ساماندهی این سایت اقدام کنیم و یک اقدام ماندگار از خود بجای بگذاریم چراکه ادامه فعالیت حلقه دره با شرایط فعلی آسیبهای جدی را در بر دارد.
 

گردشگری یک صنعت نیست؛ یک اقتصاد است

حجت‌الاسلام والمسلمین فخرالدین صابری نیز در این جلسه با اشاره به پتانسیل‌های گردشگری و تاریخی استان اظهار داشت:  در صورت تمایل سرمایه‌گذاری در استان البرز   پرونده‌‌های اولیه  را برای آنها تشکیل می‌دهیم و کار کارشناسی را در رابطه با موقعیت‌های معرفی شده که از سوی سرمایه‌گذاران انجام می‌دهیم و بعد از آن موافقت اصولی را صادر می‌شود. اما مشکل عمده  مشخص نبودن زمان پاسخگویی به استعلام‌ها است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه گردشگری یک صنعت نیست و یک اقتصاد است، بیان کرد: در اقتصاد مقاومتی با وجود تحریم‌های ظالمانه و شکننده بیگانگان، امروزه ایجاد فرصت‌های شغلی و رونق اقتصادی در بخش گردشگری تحقق پیدا می‌کند، به دلیل اینکه مواد اولیه لازم نیست از خارج وارد شود و امکانات آن چیزی نیست که در تحریم قرار گیرد.

صابری افزود: ما امروزه در استان البرز فقط نیاز به هتل نداریم، بلکه به مراکزی نیازمندیم که مسافرانی که تردد می‌کنند بهانه‌ای برای توقف داشته باشند و خانواده‌ها با دیدن تابلوهای مراکز تفریحی برای اقامت مصمم شوند.

وی با بیان اینکه 26 طرح و سرمایه‌گذار آماده به کار داریم، تصریح کرد: در باغستان 170 هکتار منابع امور گردشگری که بخشی از کارهای زیرساختی آن انجام شده، داریم و یکی از مشکلات ما با باغ‌هاست. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: بانک‌ها برای صنعت به راحتی تسهیلات می‌دهند ولی برای گردشگری علی رغم اینکه دولت در سیاست‌ها موصوع تسهیلات را به صورت تسهیلات تکلیفی در اختیار بانک‌ها می‌گذارند ولی بانک‌ها در انجام وظایف خود کوتاهی می‌کنند.

صابری  بیان کرد: در حال حاضر یک بازارچه صنایع دستی با همت شورای اسلامی شهر و شهرداری مشکین دشت با 37 غرفه، کارگاه‌های آموزشی هنرجویان و عرضه محصولات فعال است.

وی با اشاره به نبود موزه نگهداری اشیای باستانی در استان البرز، عنوان کرد: ما 8 هزار اثر ارزشمند محصول کاوش‌های باستان شناسی در استان البرز داریم که در موزه ملی تهران نگهداری می‌شود که هرکدام معرف پیشینه هنری و فرهنگی این استان است که اگر شرایط نگهداری آنها در استان البرز ایجاد شود قطعا در افزایش تعداد گردشگران و اقامت آنها در منطقه تاثیرگذار است. 

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon