چالش‌های ترانزیتی چابهار| رانندگان خارجی مشکلات ترانزیتی را با سامانه راهداری در میان بگذارند

چالش‌های ترانزیتی چابهار| رانندگان خارجی مشکلات ترانزیتی را با سامانه راهداری در میان بگذارند

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در پاسخ به خلاهای ترانزیتی و هزینه‌های اضافی راهداری بر کامیون‌های افغانی گفت: رانندگان کامیون‌های خارجی مشکلات ترانزیتی خود را با سامانه سازمان راهداری در میان بگذارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ بعد از اجرای موافقتنامه سه‌جانبه هندوستان، ایران و افغانستان موسوم به موافقتنامه چابهار، مسولان افغانی از پرخرج بودن مسیر و کریدور چابهار برای کامیون‌های افغانی می‌نالند؛ فوزیه احسانی معاون وزارت حمل‌ونقل افغانستان پیش‌تر بابیان این‌که هزینه‌های که ایران از بازرگانان افغان می‌گیرد مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، گفته بود: یکی از هزینه‌های که ایران دریافت می‌کند، هزینه تفاوت سوخت است. ایرانی‌ها شرکت‌های حمل‌ونقل ایران را مجبور می‌کنند که باید قیمت سوخت را در ایران به قیمت افغانستان حساب کنند.

وی افزود: هزینه دیگر نیز هزینه تن در کیلومتر است که افغانستان این هزینه را ندارد و اما ایران از شرکت‌های افغانی دریافت می‌کند؛ هزینه‌های گزاف دیگر نیز ایرانی‌ها از شرکت‌های حمل‌ونقل افغانستان دریافت می‌کنند که ازجمله هزینه پارکینگ‌ها است.

هم‌اکنون هر کامیون ترانزیتی از بندر چابهار به مقصد افغانستان صرف‌نظر از هزینه کرایه حمل و هزینه‌های متفرقه دیگر می‌بایست به‌طور متغیر مبلغ 917 دلار به‌عناوین‌مختلف ازجمله هزینه ویزا، road paas، خاک پولی و... پرداخت کند این در حالی است مبلغ 266 یورو نیز به‌عنوان مابه‌التفاوت سوخت از کامیون‌ها دریافت می‌شود که به گواه کارشناسان موجب می‌شود کریدور چابهار عملیاتی نشود.

معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره این موضوع و درپاسخ به تسنیم می‌گوید: مواردی که درصد فراوانی از هزینه‌ها را دربرگیرد و با دستورالعمل های موزون کشور نخواند را سریعا از طریق دفتر ترانزیت پیگیری و رفع خواهیم کرد.

عبدالهاشم حسن‌نیا می‌افزاید: رانندگان ترانزیت خارجی نیز این موارد را به ما اعلام کنند و یا در تماس با سامانه 1341 ما را در جریان موضوع قرار دهند که ما حتما پیگیری می‌کنیم و تمام نگاه ما این است که بتوانیم از پتانسیل ترانزیت در کشور استفاده کنیم.

وی با اشاره به انجام 400 هزار سفر توسط خودروهای ترانزیت داخلی به  کشور افغانستان می‌گوید: متعاقبا اگر ما سختگیری های بی‌جایی را نسبت به آنها کنیم آن کشور نیز در عمل متقابل نسبت به ما چنین رفتاری خواهد داشت.

معاون وزیر راه در پایان خاطرنشان می‌کند: رانندگان ترانزیت خارجی مواردی را دارند به ما اعلام کنند و ما شدیداً رسیدگی می کنیم و درواقع تمام هم و غم ما این است که استفاده از این پتانسیل در زمین ما با اولویت خودرو های ما، بتوانند از پتانسیل کشورهای همجوارمان استفاده کنند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon