اهواز | جامعه پزشکان کمترین استقبال را از پرداخت مالیات دارند

اهواز | جامعه پزشکان کمترین استقبال را از پرداخت مالیات دارند

مدیرکل سازمان امور مالیاتی خوزستان گفت: پزشکان، نخبگان جامعه و بازار کار ایران هستند اما متأسفانه استقبال کمی از پرداخت مالیات کرده‌اند و امیدواریم مابقی پزشکان تا پایان سال از این قانون پیروی کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، جهانشاه ارزانی بیرگانی در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه تخصصی الکامپ در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی اهواز در نشست خبری با اصحاب رسانه بابیان اینکه نزدیک به 10 سال از اجرای طرح جامع مالیاتی در کشور می‌گذرد، اظهار داشت: 32 پروژه بزرگ را به نام طرح جامع مالیاتی در حوزه فناوری اجرا کردیم که هدف اصلی آن کاهش دخالت نیروی انسانی در تعیین مالیات با تأکید بر اطلاعات، اسناد و مدارکی که درنتیجه فعالیت‌های اقتصادی مؤدیان است.

وی افزود: سازمان مالیاتی این حرکت را گام نخست خود تعریف و هم‌زمان با فرمایشات مقام معظم رهبری سیاست‌های حوزه اجرای طرح جامعه را در 10 ساله اول تعریف کرده است. در گام دوم نیز با استفاده از ریزداده ها و کلیه بانک‌های اطلاعاتی در سراسر کشور فعالیت‌های مؤدیان را از طریق آن‌ها ثبت، ضبط، نشر و پیدا می‌کنیم و در چارچوب هرکدام که مشمول قانون مالیات است، را اطلاع می‌دهیم.

مدیرکل سازمان امور مالیاتی خوزستان ادامه داد: در گام دوم، محاسبه مالیات بر اساس روش‌هایی که سازمان معمولاً در چارچوب قانون به نام اظهارنامه برآوردی، اظهار سنجی و یا راستی آزمایی صورت می‌دهد شکل‌گرفته و اگر اجرا شود به کاهش فرار مالیاتی در حد معقول و استاندارد جهانی تبدیل می‌شود.

ارزانی بیرگانی عنوان کرد: بزرگ‌ترین مشکل ما در کشور این است که دوسوم فعالیت مؤدیان رسمی یا غیررسمی در قالب فرار مالیاتی از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

وی تأکید کرد: نظام جامع مالیاتی در مسیر رفاه مردم حرکت میکند و انتظار می‌رود با افزایش فرهنگ مالیاتی در بین مردم، دادن مالیات به حدی معمول شود که خود مردم محافظ اطلاعات و فرهنگ مالیاتی باشند.

مدیرکل سازمان امور مالیاتی خوزستان بابیان اینکه امسال، قانون‌گذار صنف پزشکان و مشاغل وابسته به آن‌ها را مشمول نصب صندوق یا سامانه فروش کرده که در استان خوزستان متأسفانه مشارکت صنف پزشکان در قالب ارائه صندوق‌های فروش بسیار کم است.

ارزانی بیرگانی ادامه داد: پزشکان، نخبگان جامعه و بازار کار ایران هستند اما متأسفانه استقبال کمی از پرداخت مالیات کرده‌اند و امیدواریم مابقی پزشکان تا پایان سال از این قانون پیروی کنند.

وی بیان داشت: از ابتدای سال آینده نیز 15 شغل دیگر مشمول ثبت سامانه مربوط به صندوق‌های فروش و سازمان مالیاتی می‌شوند.

مدیرکل سازمان امور مالیاتی خوزستان با اعلام فراخوان مردمی برای گزارش تخلفات پزشکان گفت: این سازمان از عموم مردم می‌خواهد با ارائه گزارش تخلفات در خصوص عدم ثبت فعالیت پزشکان و یا عدم استفاده از دستگاه‌های کارت‌خوان مسیر اجرای قانون را هموار کنند. یعنی اگر شهروندان از خدمات پزشکی استفاده می‌کنند ولی پزشکان از صندوق فروش یا کارت‌خوان استفاده نمی‌کنند اطلاعات آن‌ها را از طریق سامانه 1526 وزارت اقتصاد گزارش کنند تا مأموران سازمان امور مالیاتی در موقع مقرر اقدام قانونی را انجام دهند. همچنین شماره تماس 30007287 سامانه پیامکی دریافت اطلاعات و گزارش‌ها مردمی است.

ارزانی بیرگانی با اشاره به میزان بودجه‌های تخصیصی عنوان کرد: برای سال جاری 87 هزار میلیارد ریال یعنی هشت هزار و 700 میلیارد تومان بودجه تخصیصی اعتبار و مصوبه قانونی داریم که نمی‌دانیم چقدر از آن محقق می‌شود. همچنین سال گذشته 59 هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی در استان خوزستان داشتیم.

4 شرکت بزرگسالانه حدود یک هزار میلیارد تومان بدهی دارند

وی ادامه داد: 2 هزار و 180 میلیارد تومان در سال گذشته درآمدهای عوارض ناشی از ارزش‌افزوده و آلایندگی خارج از استان و درون استانی داشتیم که بین جمعیت شهری، روستایی و روستاهای فاقد دهیاری توزیع شد که بیش از 76 شهرداری از آن بهره‌مند شدند.

مدیرکل سازمان امور مالیاتی خوزستان تصریح کرد: به‌موجب قانون از سال 93 چهار شرکت بزرگ نفتی آغاجاری، مسجدسلیمان، کارون و مارون سالانه حدود یک هزار میلیارد تومان بدهی دارند که موظف به پرداخت هستند؛ این رقم با توجه به قیمت فروش نفت متغیر می‌شود و به‌صورت تقریبی نیز سهم شهرداری اهواز حدود 16 میلیارد تومان است.

ارزانی بیرگانی افزود: مصوبات قانونی سبب شده که این شرکت‌ها مشمول عوارض آلایندگی شناخته شوند و باید عوارض ناشی از برداشت و استخراج نفت را از طریق مالیات پرداخت کنند تا بخشی از زیان‌ها جبران شود.

وی با اشاره به سهم پزشکان خوزستان در ثبت دستگاه‌های کارت‌خوان کل کشور، گفت: حدود 38 درصد پزشکان استان از میان سه هزار و 287 مشاغل پزشکی اقدام به نصب کارت‌خوان کردند که جمعیتی بالغ‌بر یک هزار و 200 نفر از آن‌ها در سامانه مربوطه ثبت‌نام شدند.

معاون امور اجرایی فن‌آوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این نشست بابیان این‌که طرح جامع مالیاتی در کشور از سال 90 اجراشده اظهار داشت:در این طرح به‌صورت هم‌زمان در خوزستان حدود 28 ساختمان امور مالیاتی ساختارهای خود را تغییر دادند  و ظاهر آن‌ها نسبت به قبل تغییر پیدا کرد.

عزیزی افزود: اکنون ثبت‌نام الکترونیکی مؤدیان و همه خدمات‌رسانی به آن‌ها را در سامانه‌های خود شامل اظهارنامه الکترونیک، استعلام و ابلاغیه الکترونیک انجام می‌دهیم. همچنین از سال 95 به بعد که رسیدگی‌های مالیاتی کاملاً الکترونیک شده، به‌جز برای ارائه اسناد، نیاز به هیچ‌گونه مراجعه حضوری نیست.

وی ادامه داد: از دی‌ماه امسال نیز کار برون‌سپاری نقل‌وانتقال املاک در بخش دفاتر ثبت املاک استان و خودروها را در دستور کار قرار گرفت.

معاون امور اجرایی فن‌آوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور بابیان اینکه دفاتر نقل‌وانتقال املاک روی سامانه‌ها برگزاری شده است گفت: مؤدیان در هرجای کشور باشند می‌توانند با ثبت اقامتگاه نسبت به انتقال سند اقدام کنند چراکه این روند به‌صورت الکترونیکی کاملاً برون‌سپاری شده است.

عزیزی تأکید کرد: تا پایان سال جاری املاک اجاره‌ای و سایر مشاغل نیز به این سامانه متصل می‌شوند تا مالیات‌های نقدی را از دسترس ممیزی انسانی خارج کنیم.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon