گلایه‌های دبیر جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان از شرایط برگزاری

گلایه‌های دبیر جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان از شرایط برگزاری

دانیال اسماعیل‌زاده در نشست خبری چهاردهمین جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان از شرایط نامساعد برای برگزاری جشنواره و عدم‌همکاری مسئولان دانشگاه تهران گفت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم،  نشست خبری چهاردهمین جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان با حضور  دانیال اسماعیل‌زاده، دبیر جشنواره و اردشیر صالح‌پور، رئیس یونیمای ایران و فهمیه میرزاحسین، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران، صبح امروز در دانشگاه هنر تهران برگزار شد.

اسماعیل‌زاده در آغاز صحبت‌هایش گفت: پنج سال تأخیر در اجرا گویا به دلیل مسائل مالی بوده است و اکنون هم شرایط برای برگزار نشدن فراهم است؛ اما بچه‌های دانشگاه با چنگ و دندان در حال حفظ این جشنواره هستند.

وی با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه هزینه کردن در این جشنواره است، گفت: دانشجویان در حال تلاش برای حفظ آن با پول شخصی خود هستند. با اینکه یک سال و نیم دبیر جشنواره هستم در شورای سیاستگذاری مرا نمی‌شناسند. با اینکه برگزاری جشنواره برای دانشگاه امتیاز علمی دارد نمی‌دانم چرا جشنواره توسط مدیران دانشگاه مورد کم‌لطفی قرار می‌گیرد.

اسماعیل‌زاده تأکید کرد از دل این جشنواره شخصیت‌های مشهوری بیرون آمده‌اند و گفت: جوانی که جایی برای آزمون و خطا ندارد، برگزار نشدن جشنواره در این بازه موجب ضرر و زیان رساندن به او می‌شود.

وی درباره حمایت‌ها گفت: ما به جز هنرمندان عروسکی از هیچ نهاد و ارگانی کمکی دریافت نکرده‌ایم. تمام اساتیدی که در این دوره با ما همکاری کرده‌اند از ما توقع مالی نداشته‌اند.

اسماعیل‌زاده در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود تغییرات عمده در دانشگاه، پنج سال این جشنواره برگزار نشده است، گفت: سال به سال اوضاع بدتر شده است. با همه مشکلات اینجا نشسته‌ایم. سیستم غلطی در دانشگاه حاکم است و هر کسی از بیرون وارد این سیستم می‌شود او باید با همان سیستم کار کند. ورود افراد تغییر در این سیستم ایجاد نمی‌کند. تردیدی در برگزاری در حوزه ریاست وجود دارد که امیدوارم خیر باشد، اما مگر برگزاری یک جشنواره مهم ایجاد تردید می‌کند. نداشتن اساسنامه برای این جشنواره‌ها یکی از مسائلی است که به این موضوع دامن زده است.

وی افزود: ما به حداقل امتیازات دانشگاه هم قانع شدیم، ولی احساس می‌کنم مسئولان نمی‌خواهند. از آقای غلامی وزیر علوم می‌پرسم اگر این اتفاق در دانشگاه این اتفاق رخ ندهد پس قرار است در دانشگاه چه چیزی رخ دهد.

دبیر جشنواره عروسکی دانشجویان درباره بخش بین‌الملل تأکید کرد مصمم به برگزاری آن است و گفت: انتخاب زمان جشنواره نیز به همین دلیل بوده است که برخی گروه‌های مدعو برای فجر در ایران بمانند و در جشنواره ما حضور داشته باشند و تمام تلاش ما برگزاری ورکشاپ و اجرا در این بخش است.

وی درباره بودجه جشنواره گفت: در جلسه شورای سیاستگذاری که در آن ریاست دانشگاه در آن هیچگاه حضور نداشته‌اند، مبلغ 90 میلیون تصویب شده است که برای شروع 10میلیون تن‌خواه اعلام می‌شود. بدون پرداخت بودجه‌ای از من شفافیت مالی خواستند. گفته‌اند که این بودجه هم باید در شورای فرهنگی مصوب شود و عجیب است که در این شورا هیچ یک از اعضای هیأت علمی دانشکده حضور ندارند. با نود میلیون جشنواره داخلی هم قابل برگزاری نیست.

دبیر جشنواره تأکید کرد: حرف‌های من بحث دشمنی نیست بلکه آنان را به عنوان پدران دانشگاه می‌دانم و از آنان می‌خواهم به جشنواره کمک کنند.

اردشیر صالح‌پور در این نشست با اشاره به اینکه تئاتر ایران از دانشگاه هنرهای دراماتیک آغاز شده است، گفت: اگر پژوهش و آموزش توامان انجام شود آفرینش هم صورت می‌گیرد. این سه محور در دوره‌هایی با شدت و مدت و در دوره‌هایی با قلت در تئاتر عروسکی صورت گرفته است.

او به نقش هنر تئاتر عروسکی پس از انقلاب پرداخت و گفت: تئاتر عروسکی پس از انقلاب مدیون جریان تئاتر دانشگاهی است. افراد برآمده از دانشگاه جریان تئاتر عروسکی را در کانون شکل دادند. اشکال سنتی هم در حال اضمحلال بود که اتفاقاً دانشگاه آن را احیا کرد و افرادی چون ستاری خیمه‌شب‌بازی را دنبال می‌کنند. تئاتر جدی عروسکی نیز مدیون دانشگاه هست که جشنواره عروسکی سبب‌ساز معرفی افراد به این حوزه شده است.

این استاد دانشگاه افزود:  نظام دانشگاهی باید با جامعه پیوند بخورد و نباید دانشگاه صرفا بر نظام آموزشی گره بخورد.خوشبختانه فارغ‌التحصیلان به جهان حرفه‌ای در تلویزیون و سینما و تئاتر ورود کرده‌اند. باید جریان و تئاتر دانشگاهی را جدی گرفت چون سکوی خیزش خلاقیت در تئاتر حرفه‌ای کشور خواهد بود. این جشنواره در حال برگزاری در شکل کامل خود است و از سوی یونیما مشوق و مددرسان خواهیم بود و از این جشنواره حمایت می‌کنیم.

فهیمه میرزاحسین که از اعضای هیئت علمی دانشگاه هنر و عضو یونیمای ایران است، گفت: من دوره ششم به این جشنواره پیوستم و زندگی حرفه‌ایم به این جشنواره بازمی‌گردد. جشنواره دانشگاهی به نوعی موتور متحرکه میان دنیای غیرحرفه‌ای و حرفه‌ای است. نسل ما اولین کارها و تجربیاتمان را در این جشنواره داشتیم و دانستیم قواعد حرفه‌ای بودن چیست.

وی با اشاره به اینکه جشنواره عروسکی فراخوانش در حال آماده شدن است، گفت: گروه حاضر به نوعی در حال همیاری برای رویدادی است که واجد اهمیت است. توجه ویژه این جشنواره به پژوهش وجه جالب این دوره است.

وی ابراز امیدواری کرد این پژوهش‌ها به شکل مکتوب در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت و افزود: من می‌دانم سیستم اداری چه مشکلاتی دارد؛ اما با وجود همکاری نکردن برگ برنده شما همدلی دانشجویان است. در دوره ما نیز هزینه‌های شخصی جشنواره برگزار می‌شد و به مرور زمان وضعیت جشنواره بهبود یافت. به نظر من بچه‌های عروسکی به قدری همدل هستند که شرایط مانع جشنواره نخواهد شد.

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی دانشجویان،‌بهمن ماه سال 1398 با مرکزیت دانشگاه هنر تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران