تولید ملی| صادرات ‌۹۰ هزار تن ورق عریض ‌فولادی در دوره تحریم از ایران

تولید ملی| صادرات ‌90 هزار تن ورق عریض ‌فولادی در دوره تحریم از ایران

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: کل صادرات شرکت از زمان تأسیس تاکنون ۹۰ هزار تن بوده که امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته در شش‌ماهه نخست بیش از ۹۰ هزار تن ورق API صادر و تا پایان سال نیز این رقم به ۲۰۰ هزار تن می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، امین ابراهیمی امروز در نشست خبری با خبرنگاران، بابیان اینکه فولاد اکسین در سال 88 به‌منظور ایجاد رابطه میان صنعت نفت و فولاد راه‌اندازی شد، اظهارداشت: اکنون شرکت فولاد اکسین با تکنولوژی دانیلی ایتالیا جزو ده شرکت برتر دنیا در حوزه تولید ورق‌های فولادی عریض است که نمونه واحد عملیات حرارتی آن را فقط 4 شرکت در دنیا دارند.

وی افزود: عمده تولید این شرکت تمرکز بر ورق عریض 4.5 متر جهت لوله‌های 56 اینچ انتقال نفت و گاز است. البته سبد محصولی که برای فولاد اکسین طراحی‌شده ظرفیت کارخانه را یک‌میلیون و 50 هزار تن با اسلب 23 تنی عنوان کرده اما به سبب عدم توان تولید اسلب 23 تنی در ایران تولید کارخانه هنوز به ظرفیت اسمی خود نرسیده است.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به محصولات تولیدی این شرکت اشاره کرد و گفت: تولیدات پیش‌بینی‌شده سازنده برای این شرکت شامل 53 درصد ورق‌های API، ده درصد ورق‌های ساختمانی و 37 درصد ورق‌های خاص برای صنایع نظامی، کشتی‌سازی و دیگر صنایع است اما اکنون 60 درصد سبد ما را ورق‌های ساختمانی، 10 درصد ورق‌های API و 30 درصد ورق‌های خاص برای صنایع مختلف تشکیل می‌دهند.

ابراهیمی با اشاره به عملکرد 6 ماهه شرکت در سال 98، عنوان کرد: از ابتدای سال 98 تا شهریورماه حدود 395 هزار تن محصول ورق فولادی تولید کردیم که نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به بدهی‌های شرکت تا پایان سال 97 اشاره کرد و افزود: مجموع بدهی‌های شرکت تا پایان سال 97 حدود یک هزار میلیارد تومان بود که عمده آن به جریمه‌ها مربوط می‌شد.

وی ادامه داد: متأسفانه هنگامی‌که مدیریت شرکت را تحویل گرفتیم برند فولاد اکسین به سبب همین بدهی‌ها آسیب جدی دیده بود و باوجود بدهی بالا فقط 450 میلیارد تومان سرمایه در شرکت وجود داشت و حدود 164 میلیارد تومان زیان انباشته داشتیم.

ابراهیمی در ادامه به عملکرد سال 98 شرکت فولاد اکسین اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های استراتژیک شرکت انجام اورهال دستگاه‌ها پس از گذشت ده سال از کارکرد آن‌ها بود اما متأسفانه به سبب تحریم شرکت‌های خارجی حاضر به انجام همکاری در این زمینه نشدند؛ بنابراین با استفاده از توان و دانش داخلی توانستیم خطوط مختلف تولید را اورهال کرده و از شرکت‌های خارجی بی‌نیاز شویم.

از دست رفتن هزار میلیارد تومان فرصت در صنعت نفت و گاز

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به میزان صادرات این شرکت اشاره کرد و بیان داشت: درحال حاضر قراردادهایی با دیگر شرکت‌های تولید اسلب در داخل بسته‌شده و درنهایت ورق‌های تولیدی به کشورهای خارجی شامل 7 کشور عربی و برخی کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

وی افزود: کل صادرات شرکت از زمان تأسیس تاکنون 90 هزار تن بوده که امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته در شش‌ماهه نخست بیش از 90 هزار تن ورق API صادر و تا پایان سال نیز این رقم به 200 هزار تن می‌رسد.

ابراهیمی با انتقاد از واردات کالای مشابه کالای تولیدی در شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: بارها به وزارت صمت اعلام کردیم که اجازه واردات کالاهای مشابه کالای تولیدی این شرکت را به واردکنندگان ندهند اما از سویی دیگر به سبب اعتماد ازدست‌رفته فولاد اکسین شرکت‌های دیگر حاضر به همکاری با این واحد تولیدی نبوده و همین مسئله از سال 95 تا امروز باعث از دست رفتن یک هزار میلیارد تومان فرصت در صنعت نفت و گاز شد.

بومی‌سازی 3 محصول در شش ماه

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به نگاه جدید هیئت‌مدیره به فولاد اکسین گفت: نگاه جدید هیئت‌مدیره به شرکت به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی است؛ بنابراین برای آن تا سال 1400 نقشه استراتژیک ایجاد کرده و برنامه‌ریزی کردیم برمبنای آن اهداف استراتژیک فعالیت‌های شرکت را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: براساس نقشه استراتژیک با توجه به امکانات و تکنولوژی خاصی که در فولاد اکسین وجود دارد برنامه‌ریزی برای تولید انواع ورق موردنیاز صنایع را در دستور کار قراردادیم.

ابراهیمی ادامه داد: بر این اساس برنامه‌ریزی کردیم سالانه سه محصول در شرکت بومی‌سازی شود اما با تکیه‌بر توان و دانش داخلی موفق شدیم این محصولات را شش‌ماهه بومی‌سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تصریح کرد: 73 درصد مواد اولیه موردنیاز شرکت از داخل استان تأمین می‌شود که قیمت آن‌ها نزدیک به هزار میلیارد تومان بوده و نزدیک به 90 میلیارد ارزش‌افزوده برای استان به دنبال داشته است. همچنین این مقدار در سال 97 حدود 124 میلیارد تومان ارزش‌افزوده برای استان ایجاد کرده است.

سهام فولاد اکسین از خوزستان خارج نشده

ابراهیمی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر واگذاری سهام فولاد اکسین به سرمایه‌گذاران خارج استان، گفت: انتشار برخی اخبار مبنی بر انتقال سهام فولاد اکسین خوزستان واقعیت ندارد و اکنون 30 درصد سهام متعلق به هلدینگ صدر و تأمین، 30 درصد متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی و 40 درصد نیز متعلق به شرکت گروه ملی فولاد ایران است.

وی افزود: پیش‌ازاین به مدت 10 سال تعیین مدیریت شرکت بر عهده شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی بوده که با دستور وزیر اکنون تعیین مدیریت شرکت بر عهده هلدینگ صدر و تأمین گذاشته‌شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تأکید کرد: سهام فولاد اکسین خوزستان به هیچ استان دیگری واگذار نشده و اخبار منتشرشده در این خصوص کذب است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon