۷ خبر جدید از نیروی دریایی ارتش| ناوگروه نداجا به سنت پترزبورگ میرود/ ساخت هاورکرافتهای «پیروزان» با موشکهای جدید
فرمانده نیروی دریایی ارتش از اعزام یک ناوگروه این نیرو به سنت پترزبورگ روسیه در آینده نزدیک خبر داد.
گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم- امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار حوزه دفاعی خبرگزاری تسنیم، به مناسبت هفتم آذر (نیروی دریایی)، به بیان برخی موضوعات پیشروی نداجا پرداخت و برخی اخبار جدید از آینده این نیرو را بیان کرد.
برخی از مهمترین بخشهای این گفتگو را در ادامه میخوانید:
**زیردریایی «فاتح4» با تغییرات جدید میآید
دریادار خانزادی درخصوص برنامه این نیرو در حوزه زیرسطحیها، از در دست ساخت بودن زیردریاییهای فاتح 2 و 3 خبر داد و گفت: این دو زیردریایی هم اکنون در خط تولید قرار دارند و کار ساخت آنها نیز به سرعت در حال انجام است.
وی همچنین از ساخت زیردریایی فاتح4 خبر داد و افزود: نمونه چهارم از این کلاس نسبت به نمونه های قبلی تغییرات زیادی خواهد داشت و از یک فناوری جدید و بسیار پیشرفته بهره خواهد برد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ساخت زیردریایی بعثت (به عنوان زیردریایی سنگین) نیز گفت: این زیردیایی به عنوان پروژه بعدی در دستور کار است که کار مفهومی آن انجام شده و روند ساخت آن نیز بزودی آغاز خواهد شد.
** جزئیات جدید از ناو دماوند
دریادار خانزادی در خصوص ناوشکن دماوند2 در دریای خزر اظهار داشت: ما در ساخت شناورهای سطحی و بویژه ناوشکنها، یک روند رو به جلو را طی می کنیم چراکه بنا بر دستور فرمانده معظم کل قوا، هر ناوشکن میبایست نسبت به نمونه های قبلی خود از سطح بالاتری برخوردار باشد و این تغییرات برای مثال در ناوشکن دماوند کاملا قابل رویت است.
خانزادی افزود: بعد از حادثه ای که برای دماوند در دریای خزر اتفاق افتاد، ما بلافاصله از اواخر سال 96 کار احیای آن را شروع کردیم و سازه جدید را متناسب با شرایط طوفانی دریای خزر ساختیم.
وی گفت: علاوه بر سازه، سیستم رانش این شناور نیز تغییر کرده به طوری که قبلا این ناو دارای یک موتورخانه با دو موتور بزرگ بود اما در نمونه جدید، موتورخانه کوچک و تبدیل به دوموتورخانه با چهار موتور شده که یک قابلیت مانور ویژهای را برای دماوند ایجاد میکند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: در حوزه راداری نیز کارهای خوبی روی ناوشکن دماوند صورت گرفته، به طوریکه با نصب رادارهای آرایه فازی چهار وجهی استاتیک، همه رادارهای قدیمی از روی شناور جمع خواهند شد.
** موشک های عمود پرتاب از نوع میان برد هستند
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره نصب سامانه موشکی عمود پرتاب بر روی این ناوشکن نیز تصریح کرد: در این نمونه، همه موشکها از عرشه جمع شده و به شکل عمود پرتاب در داخل عرشه قرار می گیرد و قطعا دماوند را با موشک های عمودپرتاب خواهیم دید که توانایی نصب تعداد بیشتری نسبت به قبل بر روی ناوشکن به ما میدهد.
وی گفت: این موشک ها در رنج میانبرد هستند و علاوه بر زدن سکوی پرتاب کننده موشک مهاجم، می توانند موشک های کروز دشمن را هم مورد اصابت قرار دهند.
وی تصریح کرد: این موشک ها علاوه بر ناوشکن دماوند، بر روی ناوشکن دنا که در جنوب در دست ساخت است نیز نصب خواهند شد.
** بکارگیری اولین پهپاد عمود پرتاب در نداجا
دریادار خانزادی همچنین از ساخت یک هواپیمای بدون سرنشین عمود پرتاب در جهاد خودکفایی نداجا خبر داد و گفت: این پهپاد می تواند به صورت کاملا خودکار از روی ناو بلند شده و عملیات گشت زنی خود را انجام دهد.
وی افزود: این پهپاد به شکل یک واحد OTH (ماوراء افق) عمل می کند و اطلاعات را در اختیار کاربر خود بر روی ناو قرار میدهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: از آنجا که سطح کره زمین به صورت منحنی است، رادارهای ناو توان رصد تا یک مسافتی را دارند و از آنجا به یعد باید یک ایستگاه جدید نیز ایجاد شود. این پهپاد که به پرواز در می آید به این کمک می کند که مسافت دورتر را ببیند و می تواند اطلاعات هدف را مستقیم منتق کند و این اطلاعات روی سیستم های کنترل آتش رفته و موشک میتواند مسافت دورتری را مورد اصابت قرار دهد.
** ناوشکن با وزن بیش از 5هزار تن در دستور کار
دریادار خانزادی در بخش دیگری از گفتگوی خود با تسنیم، درخصوص ساخت ناوشکن های با تُناژ بالا نیز گفت: ما هم اکنون ساخت ناو آموزشی خلیج فارس (از پروژه لقمان) با حدود 3هزار تن وزن و بیش از 200 متر طول را در حال انجام داریم که با ساخت آن، کمک زیادی به بحث آموزش خواهد شد.
وی افزود: پشت سر آن، کار ساخت ناوشکن سنگین را در دست اقدام داریم که نام آن پروژه نگین است و شناور آن بین 5هزار تا 7هزار تُن وزن خواهد داشت.
** هاورکرفتهای جدید با موشک های جدید در حال ساخت هستند
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین از ساخت هاورکرافت های جدید برای نیروی دریایی تحت عنوان پروژه پیروزان خبر داد و گفت: این هاورکرافتها از سطح مقطع رادار پاینتری برخوردار هستند چراکه ارتفاع آنها نسبت به نمونه های فعلی به یک سوم رسیده ولی همان وزن و ظرفیت را دارد.
وی افزود: سیستم رانش این هاورکرافتهای جدید نیز تغییر کرده و بجای یک ملخ یک تُنی، دارای دو ملخ خواهند بود.
دریادار خانزادی اضافه کرد: موشکهای نصب شده بر روی اینها نیز به شکل جمع شونده هستند یعنی سکوی پرتاب موشک قابل رویت نیست و در هنگام عملیات، سکو بلند شده و بعد از شلیک موشک مجددا جمع خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: علاوه بر اینها، این هاورکرافتها به سیستم های سوناری مجهز هستند و قابلیت شلیک اژدر نیز به آنها اضافه شده است.
خانزادی گفت: کار ساخت بدنه دو فروند از این هاورکرافت ها انجام شده و هم اکنون در حال نصب تجهیزات بر روی آنها هستیم.
** ناوگره ارتش به سنت پترزبورگ میرود
فرمانده نیروی دریایی ارتش درخصوص برنامه آینده اعزام ناوگروههای ارتش به ماموریت های دوردست و اقیانوس اطلس نیز گفت: در آینده نزدیک یکی از ناوگروههای ما به مناسبت سالروز نیروی دریایی روسیه به سنت پترزبورگ خواهد رفت.
خانزادی با بیان اینکه این مسیر بیش از 12 هزار مایل خواهد بود گفت: ناوگروه ما باید از تنگه باب المندب، کانال سوئز، تنگه جبل الطارق و اقیانوس اطلس عبور کرده و از تنگه دوبر وارد خلیج فنلاند شود و از آنجا به سمت مقصد خود حرکت کند که یک رکورد جدید برای ما در دنیا خواهد بود.
مشروح گفتگو با فرمانده نیروی دریایی ارتش تا ساعتی دیگر منتشر میشود.
انتهای پیام/