در خانه بمانیم کتاب بخوانیم| روایتی از شگفتی‌های زندگی «شاه همدان»/ میر سید علی همدانی را بیشتر بشناسیم‌


در خانه بمانیم کتاب بخوانیم| روایتی از شگفتی‌های زندگی «شاه همدان»/ میر سید علی همدانی را بیشتر بشناسیم‌

عزم سفر حج که کرد؛ ۲۸ روز بی آب و نان راه رفت که وجودش میلی به خوردن و آشامیدن نداشت؛ عارفی زاده همدان که مزارش زیارتگاه عاشقان و نامش شهره آفاق است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، کهن دیار الوند زادگاه عالمان و نامداران بزرگی است که شهره برخی‌هایش پا را از مرزها فراتر گذاشته و عالمگیر شده است؛

بزرگانی که در زهد و تقوا و تلاش و کوشش در مسیر کسب علم و عرفان، شهره آفاق هستند.

آنچه در زیر می‌خوانید؛ برشی از کتاب «میر همدان» است که به شرح حال یکی از بزرگان مشرق زمین پرداخته است:

«...به سراندیب (سیلان) می‌رفتم؛ سه روز در میان آب و دیوچه (زالو) بایست رفتن و در هر اندک مسافتی، پای را به چوب بایستی تراشیدن و دیوچه را از پای دورانداختن و... چون به قدمگاه شریف آدم(ع) رسیدم؛ زنجیری دراز از آن دیدم که از قله صخره عالیه آویخته است.

پس از دلیل (راهنما) پرسیدم که به این زنجیر آهنین بالابر می‌باید آمدن؟ گفت آری. پس دست زدم و آن زنجیر را گرفتم و برآمدم و سه روز بالای آن صخره بودم. قدم مبارک آدم(ع) در سنگ نشسته و جای آن مانده؛ جای یک قدم را از اینجا بریده‌اند و به دیار دیگر برده، آن را نیز زیارت کرده‌ام و این قدمگاه آدم، نشان کف پای اوست که در صخره فرو رفته است؛ در آن وقت که از بهشت به دنیا هبوط نموده و از حوّا جدا گشته است».

و در جای دیگری از کتاب آمده است: «سید در سفرها، مرتاضانه رنج‌های بسیار برده و به‌دفعات، بی‌طعام و لباس مانده و فرسنگ‌ها، گرسنه و تشنه طی طریق کرده است: «وقتی قدم در بادیه به‌توکل نهادم به‌موافقت حاجیان و بیست و هشت روز بی آب و نان برفتم که نفس هیچ میلی به خوردن و آشامیدن نداشت.

بعد از این مدت مذکور، میل به اکل و شرب شد و از جنس مأکول هیچ چیز نبردم که با آن طعامی بگیرم و از دینار و درهم نیز به هیچ چیز راهبر نبودم که با آن طعامی بگیرم و نفس را سیر سازم.

به چاهی رسیدم و چیزی نداشتم که با آن، آب از چاه بیرون آرم. خود را در چاه انداختم و آب خوردم و زمانی در چاه توقف کردم. چه چاه بلند بود و بیرون آمدن به‌آسانی ممکن نبود. ناگاه دیدم که شخصی بر سر چاه آمد و تبسم نمود و دستار را از سر خود برداشت و یک سر دستار به‌طرف من فرو گذاشت. من آن را گرفته از چاه برآمدم و چون خواستم که از وی بپرسم که تو کیستی؟ او ناپدید شد».

به گزارش تسنیم، «میر همدان» شرح احوال، آثار و آراء میر سید علی همدانی به‌همراه 5 رساله وی است که پرویز اذکایی، پژوهشگر ارجمند، آن را تألیف کرده است.

این کتاب سال 1394 همزمان با هفتصدمین سال تولد میر سید علی به‌همت بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا در 315 صفحه به چاپ رسیده است.

میرسیدعلی همدانی، عارف، عالم و شاعر ایرانی قرن هشتم هجری است که در تاجیکستان، شهرت ویژه‌ای داشته و «شاه همدان»، «بانی اسلام»، «امیر کبیر» و «علی ثانی» لقب گرفته و نامش در فهرست مشاهیر و رویدادهای فرهنگی یونسکو ثبت شده است.

او برای گسترش دین مبین اسلام در هند و تاجیکستان مجاهدت فراوانی انجام داده و امروز مزارش، زیارتگاه عاشقان و دوستداران اهل‌بیت(ع) در تاجیکستان است.

بنا به گفته برخی چون عمادالدین باقی، تاریخدان معاصر، میر سید علی همدانی جدّ بنیان‌گذار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی(ره) بوده است.

انتهای پیام/744/ش+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon