به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، «جائو لی جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه( 6 خرداد) در کنفرانس مطبوعاتی درباره حکم دادگاه کانادا در پرونده خانم منگ وان جو از مدیران ارشد شرکت هواوی، گفت: که موضع چین در مورد خانم منگ همیشگی و روشن است. آمریکا و کانادا با سوء استفاده از پیمان استرداد تبهکاران، اقدام به اجبار علیه یک شهروند چینی کردهاند تجاوز به حقوق قانونی شهروندان چینی است و آن را تبدیل به یک رویداد سیاسی شدید و وخیم کرده است.
این سخنگو گفت که عزم دولت چین در حفاظت از حقوق قانونی شهروندان چین پایدار و قاطعانه است. کانادا باید عملاً اشتباهش را تصحیح و فوراً خانم منگ را آزاد کند تا از ضربه و آسیب به روابط چین و کانادا جلوگیری شود.
وی همچنین درباره مخالفت برخی وکلاء حقوقی هنگ کنگ با تدوین قانون امنیت ملی در مجلس ملی نمایندگان خلق چین گفت: معاون مجلس ملی، دفتر امور هنگ کنگ و ماکائو شورای دولتی و دفتر ارتباطات دولت مرکزی در هنگ کنگ و وزارت خارجه چین پیشتر موضع چین در این مساله را به روشنی تشریح کرده است.
لی جیان تأکید کرد: دولت چین در اجرای اصل «یک کشور دو نظام»، حفظ حق حاکمیت، امنیت و منافع توسعه و همچنین مخالفت با مداخله هر نیروی بیگانه در امور هنگ کنگ عزم راسخ تزلزل ناپذیر دارد.
انتهای پیام/