1. صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  2. سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  3. امام و رهبری
  4. ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  5. بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  6. فضا و نجوم
  7. اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  8. اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  9. فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  10. حوزه و روحانیت
  11. استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  12. رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  13. بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  14. عکس
  15. فیلم
  16. گرافیک و کاریکاتور
    • english
    • عربی
    • Türkçe
    • עברית
    • Pусский
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  •  
    آپارات
  •  
    سروش
  •  
    آی‌گپ
  •  
    گپ
  •  
    بله
  •  
    روبیکا
  •  
    ایتا
  • قیمت ارز و طلا
    لیگ ایران و جهان
  • صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  • سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  • امام و رهبری
  • ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  • بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  • فضا و نجوم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  • اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  • فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  • حوزه و روحانیت
  • استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  • رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  • بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  • عکس
  • فیلم
  • گرافیک و کاریکاتور

گزارش|گام مهم فلسطینی‌ها برای عملی کردن «توافق تاریخی»

  • 22 مهر 1399 - 12:04
  • اخبار بین الملل
  • اخبار آسیای غربی
گزارش|گام مهم فلسطینی‌ها برای عملی کردن «توافق تاریخی»

پس از قریب 3 دهه اختلاف بین گروه‌های فلسطینی حالا قرار است آنها گردهم آمده، توافقی را برای اجرای انتخابات 3 گانه فلسطین امضا کنند؛ اتفاقی که طی تاریخ اشغال فلسطین رخ نداده است.

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با آغاز روند سازش در دهه 1990 میلادی که از ترس انتفاضه فلسطینیان توسط رژیم‌صهیونیستی دنبال شد، عملاً بین گروههای فلسطینی شکافی به وجود آمد که فلسطینی‌ها را به دو گروه تقسیم کرد. از آن تاریخ هیچگاه گروههای فلسطینی نتوانستند با هم گرد یک میز بنشینند و اگر هم در مقاطعی با کمک یک میانجی باهم دیدارهایی داشتند، به همان دیدار ختم شد و حتی توافقاتی که امضا کردند در حد یک کاغذ و مرکب باقی مانده و هیچ کدام اجرایی نشد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

ریشه اختلاف

آنچه باعث ایجاد شکاف جدی بین گروههای فلسطینی شده بود رویکرد مشی مبارزاتی‌شان بود. همزمان با آغاز روند سازش، ساف به همراه مجموعه‌ای از گروههای زیر مجموعه‌اش روند مبارزاتی خود برای آزادی فلسطین را از مبارزه مسلحانه به مبارزات مسالمت آمیز و مدنی در کنار مذاکره با رژیم صهیونیستی تغییر داد. این نقطه اول اختلاف ساف و گروههای زیر مجموعه‌اش با گروههای مقاومتی بود. سازشکاران به دنبال این بودند که یک دولت فلسطینی در یک بخش کوچک از فلسطین که کمتر از 20درصد فلسطین تاریخی بود، تشکیل دهند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

اختلاف دوم که برآمده از مشی سازش بود ریشه‌ای‌تر از اختلاف اول بود. ساف که به مذاکره با رژیم صهیونیستی برای احقاق حقوق فلسطینی‌ها روی آورده بود نمی‌توانست بدون اینکه رژیم‌صهیونیستی را به رسمیت بشناسد، به سمت مذاکره با این رژیم برود. لذا ساف براساس دو قطعنامه 242 و 338، ابتدا رژیم‌صهیونیستی را به رسمیت شناخت و پس از آن با این رژیم پای میز مذاکره نشست. به رسمیت شناختن رژیم‌ صهیونیستی مسئله‌ای نبود که گروه‌های مقاومت با آن کنار بیایند. از این رو اختلاف بین دو طرف هر روز بیشتر شد تا جایی که توافقاتی که در سال 2005 تا 2017 بین فتح و حماس تحت عنوان آشتی ملی فلسطین به امضا رسید، هیچ کدام در عمل اجرایی نشد و گروه‌هایی که برای اجرای توافقات تشکیل شد، همگی بدون رسیدن به نتیجه کار را رها کردند.

فرصتی که معامله قرن و عادی سازی روابط ایجاد کرد

با آغاز روند جدید دولت آمریکا در حل مسئله فلسطین- که با طرح موسوم به «معامله قرن» نمایان شد- جریان سازش، خود را در انزوایی کامل مشاهده کرد که نه هیچ نقشی در این طرح برایش تعریف شده و نه هیچ یک از خواسته‌های بنیادین فلسطینی‌ها که طی قریب 3 دهه تحت عنوان مذاکرات مطالبه و هدف آنها برای مذاکره بود دیگر وجود خارجی دارد. چرا که طرح موسوم به «معامله قرن» ترامپ با ارائه رویکرد جدید در مذاکرات تحت عنوان «یک دولت» کل آنچه خواسته فلسطینیان سازشکار از مذاکره با رژیم‌صهیونیستی بود را کنار گذاشته بود. حالا فلسطینی‌هایی که روند سازش را در پیش گرفته بودند، دیگر هیچ چیز برای دفاع نداشته، دارایی قریب 3 دهه مذاکرات آنها با رژیم‌صهیونیستی در یک لحظه به زباله‌دان رفته بود.

تیر خلاص را عادی سازی روابط به سازشکاران فلسطینی زد. هنگامی که امارات متحده عربی و بحرین اقدام به عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها کردند، محمود عباس و همراهانش به یکباره دیدند آنچه صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها مطرح کرده‌اند توسط به ظاهر حامیان عرب آنها نیز در حال اجرا است. این اقدام از آن جهت مذموم بود که در طرح اولیه دولت‌های آمریکا قرار بود برقراری ارتباط کشورهای عربی با رژیم‌صهیونیستی، پس از حل مسئله فلسطین اتفاق افتد و حل مسئله فلسطین در حقیقت شرط این عادی سازی روابط بود. اما امارات متحده عربی و بحرین به ناگاه اقدامی را عملی می‌کردند که بخشی از طرح دونالد ترامپ موسوم به «معامله قرن» بود. در معامله قرن خواسته اولیه طرح سازش به عکس شده بود و ترامپ اعلام کرد روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی می‌تواند به حل مسئله فلسطین کمک کند لذا این روابط منوط به حل مسئله فلسطین نیست.

نخستین گام‌های وحدت

زمانی که ترامپ بخش اقتصادی معامله قرن را در نشست موسوم به «کارگاه منامه» در ژوئن 2019 ارائه کرد، فلسطینیان سازشکار نخستین معترضان به آن بودند و در مسیر مقابله با آن کارگاه، نشستی مشترک را با گروه‌های مقاومتی در بیروت لبنان برگزار کردند. این نشست نخستین همراهی گروه‌های فلسطینی به خواست خود در تاریخ اشغال فلسطین بود که بدون میانجیگیری واسطه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار شد؛ نشستی که صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها را به هراس انداخت.

گام دوم وحدت

وحدت فلسطینی‌ها وقتی شکل جدی‌تری به خود گرفت که خبر عادی سازی روابط امارات متحده عربی با رژیم‌صهیونیستی از سوی رسانه‌ها منتشر شد. انتشار این خبر سازشکاران فلسطین را از خوابِ جهالت بیدار کرد و متوجه شدند کشورهای به ظاهر حامی فلسطین به مردم فلسطین از پشت خنجر زده‌اند؛ خنجری که برای سازشکاران فلسطینی دردناک‌تر است چرا که آنها سال‌ها از این کشورهای عرب به ظاهر حمایتگر دستور می‌گرفتند و آنها را به نوعی فرمانبداری می‌کردند اما حالا پاسخی برای ملت فلسطین در مقابل خیانت همین کشورها نداشتند. لذا نشست تمام گروه‌های فلسطینی برای ایجاد یک رهبری واحد و موضعگیری مشترک علیه اقدامات انجام شده کشورهای عربی، به طور مشترک در بیروت و رام الله برگزار شد.

یادداشت|هجمه عربستان به فلسطینی‌های سازشکار؛ پیام برای طرفداران مذاکره با اسرائیل
«روسیه» میزبان بعدی نشست آشتی ملی گروه های فلسطینی
نشست رهبران فلسطینی درباره مسائل داخلی و خارجی
خوش‌خدمتی رژیم‌های مرتجع عربی به اشغالگران با تحریف تاریخ و مقاومت فلسطین

اقدامی متناظر با عادی سازی روابط کشورهای عربی

 امارات متحده عربی و بحرین اقدامی عملی را در مسیر عادی سازی روابط انجام دادند لذا گروه‌های فلسطینی در واکنش به آن اقدامی عملی را برای «مقابله به مثل» با آنها در نظر گرفتند. در نشست بیروت گروه‌های فلسطینی کمیسیون‌های مشترکی را تشکیل دادند تا یک رهبری واحد را برای تمام گروه‌های فلسطینی به وجود آورند. این در حالی بود که حکومت خودگردان فلسطین و جنبش فتح  تمام توافقات خود از جمله همکاری امنیتی را به حالت تعلیق در آورده بودند.

اما اقدام میدانی‌تر گروه‌های فلسطینی، توافقی بود که در نشست استانبول به آن دست یافتند تا انتخابات 3 گانه فلسطین را در دوره‌ای کمتر از 6 ماه برگزار کنند؛ گامی که طی 3 دهه گذشته در وصول به آن ناکام بوده‌اند.

پیشینه انتخابات فلسطین

فلسطینی‌ها 3 انتخابات مهم را در فلسطین انجام داده‌اند. انتخابات ریاست حکومت خودگردان، انتخابات پارلمانی و انتخابات شوراهای محلی.

اولین انتخابات فلسطین پس از ورود یاسر عرفات به نوار غزه در سال 1994 انجام شد. در آن دوره یاسر عرفات به عنوان رئیس حکومت خودگردان انتخاب شد. دوره بعدی انتخابات ریاست حکومت خودگردان پس از فوت عرفات بود که در سال 2005 برگزار شد و محمود عباس به ریاست حکومت خودگردان رسید. از آن تاریخ تاکنون دیگر انتخابات ریاست حکومت خودگردان برگزار نشده است. چرا که اختلافات فتح و حماس موجب شده بود برگزاری این انتخابات با موانع جدی از سوی اعضای فتح مواجه شود.

انتخابات پارلمانی فلسطین نیز در سال 2006 برگزار شد و از آن تاریخ به دلیل آنکه جنبش حماس اکثریت کرسی‌های مجلس را به دست آورده بود توسط حامیان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و حکومت خودگردان بلوکه شده، تا کنون برگزار نشده است.

انتخابات شوراهای محلی نیز یک بار در سال 2008 در کل فلسطین و آخرین بار سال 2017 تنها در کرانه باختری برگزار شده است.

تاریخچه انتخابات برگزار شده اختلافات حزبی و گروه ها را به خوبی آشکار می‌کند. حالا گروه‌های فلسطینی در آستانه رقم زدن یک اتفاق تاریخی هستند که تا کنون رقم نخورده است. برگزاری 3 گانه انتخابات فلسطین که تاکنون اتفاق نیفتاده می‌تواند نوید دهنده آینده‌ای بسیار روشن برای ملت و سرزمین فلسطین باشد. فلسطینی که طی 72 سال اشغال رنگ وحدت را ندیده است.

انتهای پیام/

 
R1403/P
قیمت ارز و طلا
لیگ ایران و جهان
واژه های کاربردی مرتبط
  • فلسطین
  • جنبش مقاومت اسلامی |حماس
  • جنبش فتح
بیشتر بخوانید
فلسطین|دیدار هیئت‌های فتح و جبهه خلق در دمشق / تصمیم خصمانه اشغالگران علیه فلسطینیان
سنگ اندازی برخی حکومت‌های عربی بر سر راه توافق و آشتی فلسطینیان
tasnim
tasnim
tasnim
رازی
مادیران
شهر خبر
fownix
بیمه بازار
غار علیصدر
پاکسان
بانک صادرات
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
تبلیغات
  • طراحی سایت
  • بازرگانی سیب
  • سئو سایت
  • دکتر اورولوژی
  • آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
  • تور کیش اقساطی
  • استعلام شرکت با نام
  • بازی آنلاین
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • پربیننده‌ترین اخبار
  • پیوندها
  • بازار
  • قیمت ارز و طلا
  • لیگ ایران و جهان
  • آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز
ما را دنبال کنید:
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  • آپارات
  • سروش
  • آی‌گپ
  • گپ
  • بله
  • روبیکا
  • ایتا

All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.