بازخوانی پرونده آسیه پناهی| برخوردهای دوگانه با "کوخنشینان و آقازادهها" /چرا ویلاهای لاکچری تخریب نمیشود
گروه استانها- پرونده آسیه پناهی در کرمانشاه پس از وقوع حادثهای مشابه در شهر بندرعباس نیازمند بازخوانی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، پس از ماجرای تخریب آلونک یک زن سرپرست خانواده در شهر بندرعباس، داستان تخریب آلونک مرحومه آسیه پناهی در یکی از مناطق حاشیهای کلانشهر کرمانشاه برای همگان یادآوری شد؛ داستانی که پس از گذشت چند ماه نیازمند بازخوانی است.
در واقع ماجرای زن سرپرست خانواده در شهر بندرعباس و اتفاقاتی که برای وی بهوقوع پیوست و فاصله چند ماهه این اتفاقات با واقعه کرمانشاه و شباهت هر دو رخداد ثابت میکند که اینگونه رخدادها از سوی مسئولان مرتبط با بیتوجهی همراه بوده است و امکان اتفاق چند باره نیز وجود دارد.
اینگونه رخدادها نتیجه مجموعهای از ناکارآمدیهاست که پایان تلخی را رقم میزند؛ از مأموران اجرائیات شهرداری که برای کار حساسی که انجام میدهند آموزش ندیدهاند تا دولتی که طرح مسکن برای اقشار کم درآمد را مزخرف دانست و بیخیال اخذ مالیات از خانههای خالی شد تا اجاره خانه هم برای مردم دشوار شود.
آلونک آسیه پناهی در شهرک فدک در حاشیه شهر کرمانشاه قرار داشت. این آلونک در یک زمین ساخته شده بود که به گفته اهالی فضای سبز شهرک بود و حضور خطوط انتقال برق بر فراز این نقطه نیز ساخت و ساز در آن را ممنوع کرده بود و با وجود این ممنوعیتها خانواده پناهی به دنبال یک سرپناه در این منطقه شبانه آلونکی ساخته بودند.
البته این آلونک فاقد تمامی امکانات زندگی برای یک خانواده بود و فقط یک سرپناه بود و این خانواده از امکانات سایر خانوادهها که در سوی دیگر خیابان مسکن داشتند استفاده میکردند و در روز حادثه مأموران اداره اجراییات شهرداری کرمانشاه که برای برخورد با ساخت و سازهای غیرقانونی به شهرک فدک رفته بودند با آلونک وی روبرو شدند.
شهرک فدک البته داستانی طولانی دارد که از گذشته ساخت و ساز در این منطقه که دارای زمینهای وقفی است با مشکل روبرو بوده است و دعوای شهرداری و اوقاف در سالهای اخیر نتوانسته است ختم به خیر شود و اختلافهای مالی این دو دستگاه سبب مخالفت شهرداری با ساخت و ساز در این منطقه شده است.
پس از این حادثه رئیس و قائم مقام اجرائیات شهرداری برکنار شدند و شهردار منطقه سه شهرداری تعلیق شد و پس از بررسی پزشکی قانونی بیماری حاد قلبی خانم آسیه پناهی مشخص شد و به گفته دادستان کرمانشاه معاون اجرائیات شهرداری که در زمان حادثه در محل حضور داشت 10 درصد مقصر شناخته و همچنین به دلیل حمل اسپری اشک آور غیر مجاز محکوم و موظف به پرداخت 10 درصد دیه شد که البته میزان حبس وی مورد اعتراض دادستان قرار گرفته است.
همجواری آلونک تخریب شده آسیه پناهی و طرح بایگانی شده مسکن مهر
شاید برای بسیاری باورکردنی نباشد که آلونک آسیه پناهی فاصله چندانی با خانههای ساخته شده در طرح مسکن مهر در کلانشهر کرمانشاه ندارد ولی طرحی که برای خانهدار کردن بسیاری از افراد جامعه با درآمد کم طراحی شده بود توسط دولت تدبیر و امید بایگانی شد تا امثال خانواده پناهی در کرمانشاه و بندرعباس بیسرپناه باشند.
توقف طرح مسکن مهر که با همه کاستیها، مهمترین برنامه خانهسازی در کشور برای افراد کمدرآمد بود سبب افزایش قیمت خانه در سراسر کشور شد و بر نرخهای اجاره خانه نیز تأثیر گذاشت تا جایی که اجاره خانه برای بسیاری از اقشار جامعه به یک رویا تبدیل شد و گروهی از مردم از رویای خرید خانه به رویای اجاره خانه رسیدند.
برخوردهای دوگانه یکی دیگر از فصل های این پرونده است که نحوه تخریب آلونک یک زن سرپرست خانوار با کاخهای برخی از آقازادهها تفاوت و حتی سختگیری بیشتری وجود دارد و از سوی دیگر در هنگام تخریب اینگونه سازهها چارهای برای سکونت این افراد اندیشیده نشده و از نمایندگان سازمانهای حمایتی نیز برای کمک به این خانوادهها دعوت نمیشود.
حاشیهنشینی یکی دیگر از علل وقوع اینگونه حوادث است که در استان کرمانشاه سکونت در مناطق حاشیهای کلانشهر کرمانشاه به عامل بیکاری بر میگردد که بسیاری از خانوادهها در جستجوی کار از شهرهای کوچکتر و روستاها به مرکز استان مهاجرت کرده و با توجه به بنیه اقتصادی ضعیف در مناطقی دور از مرکز شهر ساکن شده اند.
براساس آمارها 300 تا 400 هزار نفر در مناطق حاشیهای کلانشهر کرمانشاه سکونت دارند که پس از سالها سکونت در این مناطق نیازمند خدمترسانی هستند و توانایی اقتصادی دستگاههای اجرایی سبب اختلاف امکانات رفاهی در مرکز شهر با این مناطق حاشیهای شده است که طرحهای توانمندسازی دولتی نیز تاکنون راهگشا نبوده است.
انتهای پیام/831/ش